La Sport.ro sunt construite monumente in cinstea prostiei

La Sport.ro sunt construite monumente in cinstea prostiei

Articolul acesta poate parea un pamflet, dar nu e. Ce se intampla la Sport.ro e deja infricosator. Spunem asta pentru ca, date fiind ultimele articole publicate pe acel site, tindem sa credem ca televiziunea respectiva le da celor care vor sa se angajeze acolo teste de verificarea prostiei. Sunt automat respinsi cei care dau dovada de cea mai mica urma de inteligenta.

Daca intrati pe respectivul site, si va sfatuim sa nu o faceti, veti observa ca in jur de 95% din articolele prezente sunt propaganda pro-FC Fcsb. Ai crede ca acea echipa este una de ingeri, perfecta, care nu poate gresi. Exista, totusi, o problema micuta. Numele respectivei echipe, adica FC Fcsb, nu apare scris nicaieri. Desi cele mai multe articole sunt despre ea, laude la adresa ei. Dar numele nu ii este mentionat.

Apare cuvantul „Steaua”, in schimb. Steaua in sus, Steaua in jos. Sport.ro face ceea ce expertii SEO numesc „keyword stuffing”, adica folosesc un cuvant cheie in exces, pentru a manipula motoarele de cautare. E inutil sa mai spunem ca articolele despre echipa Steaua sunt aproape inexistente pe site-ul televiziunii unde Lisa Simpson e regina.

Si poate ca am intelege dorinta bolnava a acestor oameni de a-i face pe plac stapanului, adica lui Becali, nu Lisei Simpson. Doar ca nu intelegem cum se poate ca acesti oameni sa fie monumente ale prostiei chiar asa de mari.



Astazi au publicat un livescore de la meciul dintre Sepsi si FC Fcsb. Au scris Steaua, in loc de FC Fcsb, evident. Nici macar FC Steaua. Direct Steaua, fara ocolisuri, fara perdele. Ca doar nu hotararile judecatoresti le platesc lor salariile, ci acei invitati permanenti care au tot timpul telefonul la ei.

Insa acesti indivizi cu IQ-urile unor pietre au pus si poze de la meci. Iar, in poze, cuvantul Steaua nu aparea nicaieri. Doar Fcsb. Se pare ca echipele mai serioase din Liga 1 nu dau doi bani pe invitatul preferat al tuturor moderatorilor romani. Daca intri pe pagina de Facebook a celor de la Sepsi, nu gasesti Steaua. Doar Fcsb. Insa baietii astia au vorbit, totusi, despre echipa noastra.

sepsi fcsb nu e steauaSepsi le-a oferit spectatorilor prezenti la meci cate un program in care povesteau si lupta dintre Steaua si Fcsb. Iar ceea ce au scris ei acolo este aur pur. Fiti atenti:

„CSA Steaua si-a reactivat echipa de fotbal si a inscris-o in liga a IV-a bucuresteana, reintroducand astfel in circuit numele si palmaresul. „

„Ca o miniconcluzie, exista doua certitudini. Prima e ca FCSB nu exista in 1986, iar atunci cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni, pe legitimatiile fotbalistilor scria CSA Steaua Bucuresti. Pe de alta parte UEFA recunoaste actuala FCSB drept Steaua, in competitiile internationale. Iar trofeul din 1986 se afla, din punctul de vedere al forului european, in vitrina formatiei care ne viziteaza acum.”

Am publicat intreaga incheiere desi doar prima parte e corecta. Da, Fcsb nu exista in 1986, pentru ca a fost infiintata doar in 2003. Da, numele complet al echipei care a castigat CCE in ’86 a fost si este CSA Steaua Bucuresti, chiar daca multi oameni stiu doar de Steaua. Dar asta nu ar trebui sa ne mire, pentru ca oile habar nu au de istoria Stelei. Ultima parte, insa, e gresita. UEFA nu a recunoscut nimic. Sigur, pe siteul sau apare ca Fcsb e Steaua, dar inca nu am primit nicio pozitie oficiala. Unde e acea notificare pe care se lauda Gigi Becali ca o va cere de la UEFA, pentru a demonstra ca el detine palmaresul Stelei? Nu e. Asa cum nu e nici notificarea pe care colonelul Petrea a promis ca o va trimite. Dar asta e alta poveste si tine de o „schimbare de strategie”.

Sport.ro a publicat si poza cu programul de meci. Isi dau singuri un sut in fund, e adevarat. Dar e riscul meseriei. Cand nu exista nici macar un singur jurnalist adevarat in toata redactia aceea, ce altceva sa publice?! Important este sa faca trafic si audienta. Restul nu mai conteaza. Cand esti televiziune de sport dar esti fortata sa dai ore intregi de desene animate, restul chiar nu mai conteaza.

Se fac de rusine, dovedesc ca sunt niste incapabili si probabil ca nu vor mai gasi niciodata vreun alt loc de munca. Totul pentru stapan. Daca asta nu un fel nou de superloialitate, atunci e o dovada de prostie monumentala.

 

P.S. Am ras, am glumit, insa realitatea este cat se poate de trista. Aceasta televiziune de „sport” e dependenta de un singur om. Nu poate atrage vizualizari fara el. Daca el intra din nou la puscarie, iar sansele ca asta sa se intample sunt foarte mari, Sport.ro se va inchide. Si nu va fi singurul site de sport care va face asta.