bani publici minte becali suporteri falsi liga 1 prejudiciu

Suporterii falsi le bat obrazul altor suporteri falsi. Ce tare!

Traim, intr-adevar, vremuri magice, intr-o tara cu adevarat speciala. Unde altundeva ati mai putea urmari emisiuni dedicate in totalitate unei anumite echipe dar in care numele respectivei echipe nu e mentionat absolut deloc? Unde altundeva ati mai putea citi articole in care ziaristii se contrazic de mai multe ori, cateodata chiar in aceeasi propozitie? Va spun eu. Nicaieri. Romania e o tara speciala, plina de oameni speciali, precum fabulosii suporteri falsi.

Faptul ca sunt suporteri falsi e un aspect al acestei probleme. Unul mai putin important, zic eu. Ce e important e cat de departe sunt acestia dispusi sa duca rolul pe care-l joaca. In alte parti, poate ca acestia s-ar fi dat batuti dupa 2-3 meciuri. Insa nu si la noi. La noi, suporterii falsi merg chiar mai departe decat te-ai astepta, pana acolo incat sa le dea lectii celorlalti suporteri falsi.

Acesta este exact drumul urmat de faimoasa Peluza Ros-Albastra. Baietii astia au luat nastere dupa ce tot ei, la un meci intre FC Fcsb si Manchester City, s-au imbracat in alb si rosu, culorile cainilor. Desi sustin ca sunt stelisti, au injurat chiar clubul Steaua si asta de mai multe ori. La un meci intre echipa lor si Dinamo, cand cainii ii umileau, au parasit stadionul cu mult inainte de finalul partidei. Toate acestea doar in ultimul an. Si pentru ca aceasta comedie sa fie completa, astazi, faimoasa Peluza Ros-Albastra a dat un comunicat in care le cearta pe celelalte oi, pentru ca l-au facut pe Alibec sa planga.



Exista oare ceva mai amuzant? Dupa ce noi am spus timp de ani buni ca la meciurile FC Fcsbului merg doar oi si samantari, chiar oile si samantarii sar azi sa ne dea dreptate. Bineinteles, aceste oi nu se mai considera acum samantari. Si-au facut o grupare, o asociatie prin care le cereau bani „pentru deplasari” chiar samantarilor pe care ii injura, au facut bannere si coregrafii(daca pot fi numite asa). Asadar e gata, punct. De azi nu mai sunt cetateni. Sunt ultrasi. Sunt ca „drogatii” aia pe care ii injurau acum un an, exact pentru ca „drogatii” spuneau despre cei din Peluza Ros-Albastra ca sunt samantari si oi. Nu e tare? Este.

Desi ar trebui sa fiu recunoscator ca am sansa de a fi martor la aceste evenimente, eu unul nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva oamenii astia sunt chiar ei drogati. Cand tu esti cea mai rusinoasa grupare de „suporteri” de pe glob, cand la meciuri tu strigi numele altei echipe, nu al celei pentru care te-ai dus, cand tu cersesti bani de la samantari pentru a-ti putea finanta deplasarile, cam ce iti da dreptul sa ii critici pe altii, cand ei se comporta exact ca tine?

Nu, samantarii de pe Mall Arena nu au invatat sa fie samantari de la Peluza Ros-Albastra. Au fost samantari inca de la nastere. Iar cei mai samantari dintre ei au ajuns sa formeze chiar faimoasa grupare si sa se mute la peluze. Ceilalti au ramas in tribune, pentru ca de acolo se vede mai bine meciul. Insa cu totii sunt aceeasi rasa de suporteri falsi. Nu dau doi bani pe faptul ca echipa lor are un nume de toata rusinea. Nu le pasa deloc de Steaua si chiar o injura, desi sustin ca sunt stelisti. Traiesc doar pentru rezultate si pentru a se putea da mari in fata prietenilor care tin cu alte echipe. Iar acum au ajuns sa dea si lectii.

Internetul este plin de poze si statistici pe care FC Fcsbisti le folosesc pentru a se lauda cu numarul de oameni care merg la meciurile echipei fara nume. Toate acele cifre reprezinta samantari. Toate. Dar sa nu le spuneti astora din Peluza Ros-Albastra.

In incheiere, vreau doar sa precizez ca nu am facut acest articol pentru a-i apara pe samantari. As fi scris ceva si despre ei, dar mi-a luat-o Cristian Scutariu inainte. Puteti citi articolul lui aici. Cristi, te saluta toata echipa Steaua libera, de la Mega Image, evident!