Carmen Bucuresti Steaua Bucuresti

Avancronica: Carmen Bucuresti – Steaua Bucuresti

De zeci de ani, dusmanii Stelei iubesc sa vorbeasca despre infiintarea echipei noastre si despre inchipuita nedreptate comisa atunci cand Steaua a fost primita in prima divizie a fotbalului romanesc, in locul echipei Carmen Bucuresti. Ei bine, daca cei de la Carmen chiar considera ca Steaua le-a facut rau in 1947, in aceasta saptamana ei vor putea sa isi ia revansa. Cele doua echipe se vor intalni sambata, 11 noiembrie, intr-un meci care va conta pentru etapa cu numarul 13, din sezonul 2017-2018, al Ligii a IV-a bucurestene.

Sa ne cunoastem adversarul: Carmen Bucuresti

Daca esti un adevarat iubitor al fotbalului, nu poti sa nu te bucuri cand auzi ca una din vechile echipe interbelice se intoarce pe gazon. Comunismul a adus multe rele cu el, la venirea in Romania, acestea ajungand pana si in sport. Regulile au fost schimbate, campionatele au fost reorganizate, iar vechile cluburi private au fost inlocuite cu cluburi sportive detinute de stat. Carmen Bucuresti, echipa industriasului Mociornita, a fost unul dintre aceste cluburi.

Intr-un articol pe care l-am publicat la inceputul acestui an, noi am vorbit despre Carmen si Steaua si am explicat de ce aparitia echipei noastre nu a insemnat moartea Carmenului. E adevarat ca Steaua i-a luat locul in prima liga, insa echipa lui Mociornita a fost desfiintata si exclusa din campionat chiar pentru ca era echipa lui Mociornita, nu pentru a-i face loc alteia. Comunistii nu acceptau sa concureze impotriva sau chiar sa imparta aceeasi tara cu capitalistii de succes. Condamnarea la moartea a Carmenului a fost semnata chiar in ziua in care noul regim si-a facut aparitia in tara noastra. Faptul ca Steaua i-a luat locul in prima divizie a fost doar o coincidenta.



Pe site-ul sau, unul foarte frumos si foarte bine facut, la sectiunea ”Istorie”, echipa bucuresteana explica foarte bine intreaga poveste, de la inceput si pana la sfarsit. Cuvantul ”Steaua” nu este mentionat nici macar o singura data, tunurile fiind indreptate doar asupra adevaratilor vinovati, adica Ana Pauker si regimul comunist.

Insa totul e bine atunci cand se termina cu bine. Iar povestea Carmenului este si ea una cu final fericit. Chiar daca acest final a venit abia dupa aproape 70 de ani. Anul trecut, un grup de afaceristi bucuresteni, fani ai Carmenului, i-au contactat pe urmasii industriasului Mociornita si au reusit sa obtina dreptul de a reactiva echipa. Asa au si facut, iar Carmen a revenit in fotbalul romanesc chiar in acest sezon, pornind din Liga a IV-a, la fel ca Steaua.

In acest moment, proiectul Carmen Bucuresti pare unul dintre cele mai sanatoase si mai serioase din Liga a IV-a, poate chiar al doilea cel mai serios, dupa cel al Stelei. Investitiile sunt importante si nu doar de ordin financiar, noii conducatori ai echipei ocupandu-se extraordinar de bine de promovarea imaginii Carmenului.

Viitoarea noastra adversara este condusa de pe margine de Adi Matei, fostul fundas stelist, iar vedeta sa din teren este Junior Casinhas, un atacant brazilian caruia ii place sa marcheze.


Echipa probabila a Stelei

Steaua a avut un parcurs foarte bun in acest sezon. In 12 meciuri de campionat si 3 meciuri de cupa, echipa antrenata de Ion Ion a inscris 99 de goluri, castigand de 12 ori si terminand de trei ori la egalitate. Pana acum, echipa noastra este neinvinsa, insa ultimele doua meciuri au aratat o scadere de forma.

Sunt putine echipele care pot sa duca serii lungi de meciuri fara infrangere, insa noi suntem siguri ca Steaua este una dintre ele. Asadar, ne asteptam ca baietii sa revina sambata la forma cu care ne-am obisnuit, mai ales pentru ca vor intalni echipa de pe locul 4, o echipa care cu siguranta nu va alege sa se apere si sa faca anti-joc de la inceputul si pana la sfarsitul meciului.

Mihai Butoi si Razvan Prodan sunt accidentati si nu vor face parte din lotul pentru meciul cu Carmen Bucuresti. Conform regulamentului disciplinar publicat pe site-ul AMFB, ”suspendarea ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene intervine din oficiu şi se execută începând cu primul joc oficial, în ordinea în care se desfăşoară jocurile, în calcul intrând numai jocurile din cadrul competiţiei în care a fost înregistrat cumulul de cartonaşe galbene. Două
cartonaşe galbene primite de un jucător în acelaşi joc conduc la eliminare (cartonaş roşu indirect) şi la suspendarea automată pentru un joc, cele două cartonaşe galbene fiind anulate.” Asadar, putem concluziona ca si Alin Predescu, golgeterul Stelei, va lipsi de pe teren, acesta fiind eliminat in meciul cu AFC Asalt.

Cel mai probabil, Ion Ion va trimite maine in teren urmatorul 11:

22. Horia IANCU(Cpt.) – 25. Claudiu ZAMFIRESCU, 4. Ştefan PĂDUREȚ, 20. Bogdan SITARU, 3. Andrei GRIGORE — 26.Răzvan ZECIU, 21. Ghiță CONSTANTINESCU, 8 Cadolar CURT, 15. Mihai OLARU, 7. Andrei PĂTRĂNOIU – 9. Cătălin MIREA

Meciul Carmen Bucuresti – Steaua Bucuresti se va juca sambata, de la ora 14.00, pe stadionul Rocar, Strada Prășilei, numarul 47. Biletele costa intre 15 si 25 de lei si pot fi achizitionate chiar si online, aici.

Forza Steaua!