cristian neagoe

De ce ne-am dori sa „promovam in cuplu, alaturi de Academie”, domnule Neagoe?!

In weekendul recent incheiat, Realitatea TV a invitat din nou trei stelisti in studiourile sale, pentru discutii despre fotbal, echipele de traditie din sportul romanesc si luptele pe care ele le duc pentru a reajunge in top. Cei trei au fost Cristian Petrea, comandantul clubului Steaua, Andrei Predescu, golgeterul echipei de fotbal, si Cristian Neagoe, managerul sectiei de fotbal. Dintre acestia, ultimul a dat o declaratie foarte ciudata.

„Noi ne dorim să promovăm în cuplu, alături de Rapid. Factorul politic ar trebui să gândească o soluție pentru promovarea ambelor cluburi. Vor veni și la noi ceva jucători importanți. Domnul Lăcătuș și Ion Ion vor stabili de ce jucători mai au nevoie”, a declarat Cristian Neagoe la Realitatea TV.

Este posibil ca domnul Neagoe sa fi rostit aceste cuvinte din respect pentru ceilalti invitati ai emisiunii. Pancu, primarul Tudorache si alti oameni care sustin Academia Rapid au fost si ei prezenti. Totusi, asa cum au demonstrat si hartiile aparute in ultima vreme, Academia nu e Rapid. A-i atribui aceasta identitate in conditiile in care propriul tau club se lupta cu alt club fix pentru a nu-i fi furata identitatea este o prostie, un scuipat in fata oamenilor care duc aceasta lupta si un spate intors chiar propriilor tai suporteri. Daca chiar isi dorea sa dea dovada de respect fata de ceilalti invitati, managerul sectiei de fotbal a Stelei trebuia sa taca sau sa ocoleasca acest subiect, nu sa se aventureze aiurea pe un teren minat. Si, din pacate, asta este greseala mai mica facuta de Neagoe.

Cum adica sa ne dorim sa promovam in cuplu, domnule manager?! De unde v-a venit ideea asta? Steaua este o fosta castigatoare a Cupei Campionilor Europeni, in caz ca nu stiati. Cum va permiteti sa o trageti in jos, la nivelul unei echipe infiintate peste noapte, care mai are si alte bube, despre care nu are rost sa vorbim acum?!




Poate ca Academia isi doreste sa promoveze alaturi de noi. Dar in niciun caz Steaua alaturi de Academie. Repet, domnule Neagoe, in caz ca nu ati inteles, Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni, nu alta echipa romaneasca.

Pentru un suporter stelist, o declaratie ca cea data de domnul Neagoe este cat se poate de jignitoare. Insa nimic nu ne mai surprinde in acest moment. Ne-am obisnuit deja cu atitudinea relaxata, linistita, fara griji si plina de pacifism a conducatorilor stelisti. De fiecare data cand cineva a atacat Steaua, acestia au acceptat insultele fara sa raspunda. De fiecare data cand clubul a fost jignit, din Ghencea s-a auzit doar cantecul greierilor. Iar acum domnul Neagoe propune ca Steaua sa faca pace cu una din contracandidatele sale pentru locul 1, pentru a promova amandoua, cu sprijinul politicului.

Nu am inteles de ce e nevoie sa intervina politicul in fotbal. Poate ne explicati, domnule Neagoe. Si chiar nu ne intereseaza ca Dragnea trage sforile la Academie. Am auzit si noi zvonurile acestea. Sunt irelevante. Steaua trebuie sa-si vada de treaba ei si de interesele ei, nu sa poarte grija altuia si sa caute sa faca pace cu adversari.

Atitudinea aceasta pacifista a facut doar rau Stelei pana acum. Sacalii din jurul acestui club au profitat la maxim, batandu-si joc in ultimul hal de cel mai important club sportiv romanesc. Ma refer, evident, la ziare si la televiziuni. ProTV a mintit in ultimul hal in acest an, refuzand sa le spuna celor de la FC Fcsb pe nume, doar pentru a mentine in viata confuzia si pentru a-i minti pe romani. Propaganda de la Pro X e cat se poate de scarboasa, iar tupeul si nesimtirea celor de la Gazeta Sporturilor au intrecut orice limite.

In cel mai pur still orwellian, oamenii lui Tolo s-au apucat acum sa rescrie istoria Stelei. Asa am aflat ca, in 1998, titlul din acel sezon a fost castigat de FC Fcsb. Mai mult, se pare ca echipa lui Becali exista si in 1966 si ca Ienei a jucat la ei, nu la Steaua.

Aceste insulte si minciuni nu ar trebui sa scape nepedepsite. Conducerea Stelei ar trebui sa le interzica accesul acestor „ziaristi” la toate evenimentele sportive in care e implicat clubul. Ar trebui sa le spuna sportivilor sa nu le mai acorde interviuri acestor indivizi. Si ar mai trebui, evident, sa dea si niste comunicate de presa in care sa ii informeze pe suporteri ca toate aceste articole sunt doar minciuni.

Din pacate, domnii Neagoe si Petrea tac. Tac, se fac ca nu observa si lasa totul sa treaca. Si trebuie sa ne ocupam noi, suporterii, de aceste probleme. Asa cum ne-am ocupat de plangerile la CNA, plangeri care ar fi trebuit sa fie facute de club. Si nu doar atat. Pentru toate minciunile aparute la televizor si in presa, conducatorii Stelei ar fi trebuit sa mai porneasca cateva procese, pentru jigniri, pentru incalcarea deciziilor din dosarele pentru marca si palmares, pentru mai multe.

Dar nu va obositi, domnilor. Lasati ca ne ocupam noi de toate. Ca doar pe noi ne plateste clubul Steaua, ca sa ii aparam imaginea.


Intrebari pentru GSP

Astazi am trimis un email catre Gazeta Sporturilor si le-am cerut sa ne raspunda la urmatoarele intrebari venite chiar de la membrii comunitatii Steaua Libera.

1. In articolul „DOCUMENTE: CU 5 MILIOANE DE EURO, PRIMĂRIA A CUMPĂRAT RETROGRADAREA LA MASA VERDE A ECHIPEI SALE DE BASCHET! LA FINAL PIERDE ȘI LOCUL!”, domnul Catalin Tolontan ne spune ca palmaresul unui club sportiv este legat de certificatul de identitate sportiva cu care acel club e inscris in competitii. De altfel, unul dintre argumentele domnului Tolontan este o declaratie data de Mircea Cristescu, vicepresedinte la U Mobitelco BT Cluj. Acesta spune ca „Palmaresul aparține întotdeauna echipei sub al cărei certificat de identitate sportiv s-a făcut înscrierea în campionat și aceasta e o regulă valabilă în toate sporturile, nu numai la baschet!”

Date fiind informatiile din acest articol, informatii pe care Gazeta Sporturilor le prezinta drept corecte, imposibil de negat, aproape ca niste reguli ale sportului, de ce continua ziarul dumneavoastra sa spuna ca echipa Fotbal Club Fcsb, echipa infiintata in 2003, conform propriului sau certificat de identitate sportiva, detine palmaresul Stelei Bucuresti?

2. Liga Profesionista de Fotbal a dat recent un comunicat in care spunea ca CS Universitatea Craiova este echipa care detine palmaresul Universitatii Craiova. In respectivul comunicat, LPF recunoaste ca palmaresul este strans legat de marca si ca, din moment ce CS Universitatea Craiova are dreptul de a folosi marca Universitatea Craiova, aceasta poate sa foloseasca si palmaresul acestei echipe.

Date fiind aceste informatii, care au aparut si pe site-ul dumneavoastra, de ce continuati sa sustineti ca echipa Fotbal Club Fcsb, echipa care nu are dreptul sa foloseasca nici marca si nici numele Steaua, detine palmaresul Stelei Bucuresti?

3. In aceasta vara, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a dat un comunicat prin care a explicat ca palmaresul echipei de fotbal a Stelei ii apartine in totalitate. Daca asta nu a fost destul, Constantin „Tica” Danilescu a declarat in luna septembrie ca, atunci cand clubul Steaua a facut asocierea cu nonprofitul AFC Steaua Bucuresti, in 1998, marca, palmaresul si alte elemente care tin de identitate au ramas la clubul Steaua. Chiar mai mult, in aceasta primavara, Emilian Hulubei, presedintele AFAN si membru in CEx al FRF, a declarat ca „De mâine, FCSB va figura în registre. Va fi numele oficial al echipei fostă Steaua. Din păcate ăsta este adevărul, palmaresul va fi cel din 2003, pentru că pe certificatul de înregistrare a acestei firme apare 2003. Va lua palmaresul doar din 2003.“ De ce a ales ziarul dumneavoastra sa ignore aceste informatii?

4. Motivatiile celor doua decizii, care privesc marca si numele Steaua, spun ca palmaresul Stelei apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Ati citit cele doua documente? Daca da, considerati ca au vreo importanta sau nu?

5. Constitutia Romaniei spune ca:

Art.31 (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Considerati ca ziarul dumneavoastra informeaza corect opinia publica in ceea ce priveste cazul Steaua Bucuresti vs. FC Fcsb?

6. In ultimii ani, ziaristii ziarului dumneavoastra au evitat sa ii puna lui Gigi Becali o intrebare simpla, dar foarte importanta: Cum se face ca echipa dansului, despre care dansul sustine ca e Steaua, nu are voie sa foloseasca nici numele si nici marca Steaua?

Considerati ca aceasta intrebare trebuie pusa sau ca raspunsul a fost dat deja? 
Daca raspunsul a fost dat deja, puteti sa ni-l spuneti si noua?

7. Foarte multi suporteri stelisti s-au simtit jigniti si batjocoriti in momentele in care articolele dumneavoastra vorbeau despre „Steaua Armatei”. Articolele respective erau despre Steaua Bucuresti, insa dumneavoastra ati refuzat sa folositi acest nume. Aveti de gand sa le cereti scuze suporterilor stelisti si clubului Steaua pentru aceste dezinformari si jigniri?

8. Clubul Fotbal Club Fcsb este unul foarte controversat, implicat in numeroase scandaluri de coruptie, homofobie, rasism etc. Considerati ca ii faceti o favoare clubului Steaua Bucuresti, cel mai mare club sportiv din tara, prin asocierea imaginii sale cu cea a clubului FC Fcsb?

Asteptam sa vedem daca GSP are curajul sa ne raspunda. Stim ca ne urmaresc, asa ca nu ne facem griji ca intrebarile nu ar ajunge la ei. Iar ei se mandresc ca le pasa de sport. Daca le pasa de sport, ar trebui sa le pese si de suporteri.

Ce usor ar fi putut fi evitate toate aceste batai de cap, daca cei platiti ca sa apere interesele Stelei chiar si-ar face treaba corect.