academia rapid pancu

Pancu tocmai a ingropat Academia!

Intr-o incercare penibila de a se victimiza din nou, Daniel Pancu, jucatorul Academiei Rapid, tocmai si-a ingropat echipa. Acesta a dezvaluit ca clubul sau a incalcat si alte regulamente, pe langa folosirea unui fotbalist care nu era legitimat.

„Muscalu avea drept de joc de la AMFB și tot AMFB ne-a depunctat că l-am folosit. Oricum, trebuia să pierdem 6 puncte, nu 3, pentru că Muscalu a jucat în două meciuri. Dar în al doilea nu poate fi găsit în raportul de joc. Nu știu cum au completat raportul, dar toată lumea știe că a jucat, deși nu poate fi găsit pe foaie la acel meci,” a declarat Pancu. 

Echipa sa a fost depunctata in aceasta saptamana, pentru folosirea unui fotbalist care nu era legitimat. Astfel, Academia Rapid a pierdut cu 3-0 meciul cu Unirea Tricolor. Problema e ca fotbalistul Muscalu a mai fost folosit in cel putin un meci. Comisiile au fost insa de partea Academicienilor, refuzand sa ii trimita pe locul 3 in clasament.




Cu toate acestea, Pancu a sarit la atac, in cel mai pur stil rapidist. In loc sa recunoasca ca clubul sau mincinos a gresit, acesta s-a apucat sa inventeze conspiratii si scenarii. Doar ca, prin declaratia sa, domnul Pancone nu a facut altceva decat sa-si ingroape clubul si mai adanc. Acesta sustine ca Muscalu nu poate fi gasit in raportul de joc, desi toata lumea stie ca a jucat. Ei bine, iata ce spun regulamentele in acest caz:

13 Folosirea într-un joc oficial a unui jucător neînscris în raportul de arbitraj, nelegitimat sau legitimat la un alt club, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait şi scăderea a şase puncte, jucătorul urmând să fie sancţionat corespunzător. Clubul vinovat va fi sancţionat şi cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru următoarele una sau două perioade de transfer. Dacă abaterea s-a săvârşit fără intenţie clubul se sancţionează potrivit tezei I a prezentului alineat.

Asadar domnul Pancu trebuie sa stea un pic si sa calculeze cate puncte trebuie sa piarda Academia. Trei au fost scazute deja. Cu inca trei, pentru pierderea meciului prin forfait, si cu inca 6, pentru folosirea unui jucator care nu era inscris in raportul de arbitraj, ajungem la un total de 12 puncte frumoase. Fara aceste 12 puncte, Academia ar trebui sa ajunga pe locul 5.

Si sa nu uitam de interzicerea dreptului de a efectua transferuri.

Nu o spunem noi, o spune chiar regulamentul AMFB. Sa vedem acum cat de corecti vor fi acestia. Zilele Academiei sunt oricum numarate. Cum noile reguli venite de la FRF spun ca un club trebuie sa demonstreze ca apartine de o structura cu personalitate juridica, s-ar putea ca Academia sa nu mai conteze in lupta pentru promovare. In aceasta toamna, judecatorii au respins cererea echipei lui Pancu de a obtine personalitate juridica.