uefa colonel florin talpan promovarea stelei

Florin Talpan a fost inaintat la gradul de Colonel de Justitie

Toate realizarile lui Florin Talpan au fost, in sfarsit, recunoscute. Dupa toate procesele castigate, dupa toate luptele duse cu casele de avocatura angajate pe bani multi de Gigi Becali, dupa toate faptele bune pe care le-a facut pentru stelisti, in data de 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor, seful departamentului juridic al CSA Steaua Bucuresti a fost inaintat in grad. Asadar, astazi vorbim despre colonelul Florin Talpan.

Ne face deosebita placere sa anuntam in exclusivitate stirea promovarii acestui om cu adevarat valoros. Florin Talpan ar fi meritat sa fie ridicat la rangul de colonel inca de acum cativa ani. De unul singur, acesta a aparat unul dintre cele mai importante branduri ale Romaniei, cel mai important brand sportiv din aceasta parte a Europei, brandul Steaua. Tot el s-a luptat pentru ca stelistii sa aiba din nou echipa de fotbal, tot el le-a interzis celor de la FC Fcsb sa mai foloseasca numele Stelei si tot el va obtine despagubiri in valoare de aproape 37 milioane de euro pentru clubul ros-albastru.

Un functionar public precum Florin Talpan este aur pur pentru statul pe care il slujeste. De altfel, Romania chiar are in acest moment nevoie disperata de mai multi oameni precum colonelul stelist, oameni cinstiti, loiali, dedicati, muncitori si foarte, foarte priceputi.



Trebuie sa spunem ca Florin Talpan a fost avansat la gradul de colonel in urma recomandarii profesorului universitar doctor Gheorghe Calopareanu, general de brigada si comandant (rector) al Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”. Noul colonel stelist a absolvit ca sef de promotie, cu media 10, cursul de „Diplomatie a apararii”, organizat in cadrul Facultatii de Securitate si Aparare, din cadrul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”, in 2017. In recomandarea sa, generalul Calopareanu a spus ca „modul de lucru curent, abnegatia, hotararea, creativitatea, responsabilitatea, sunt relevante pentru tot ceea ce a realizat pana in prezent locotenent-colonelul de justitie Talpan Florin – Costel si reprezinta o garantie pentru ceea ce va realiza in continuare.” Mai mult, acesta l-a caracterizat drept un om cu „certe cunostinte, aptitudini si deprinderi in domeniul juridic si militar, o ridicata capacitate de analiza si sinteza, responsabilitate si disciplina, spirit de observatie, de orientare si de asumare a riscului in mod rational in situatii dificile, obtinand rezultate excelente in indeplinirea sarcinilor incredintate”, care „s-a remarcat si se remarca prin abordarea standardelor ridicate, prin calitatea superioara si  operativitatea lucrarilor intocmite, prin initiativa, creativitate, perseverenta si devotament in realizarea scopurilor si obiectivelor folositoare institutiei in care lucreaza, prin dorinta de a pune in valoare la un nivel superior experienta si expertiza proprie in domeniul juridic si militar acumulate de-a lungul anilor.” 

E vorba de niste trasaturi pe care e greu sa nu le observi la Florin Talpan. Sunt trasaturile unui militar adevarat, care si-a facut intotdeauna datoria fata de tara si fata de clubul sportiv la care e angajat. Iar raportul generalului Calopareanu include si multe alte laude, precum capacitatea ridicata de efort fizic si psihic, corectitudinea, promptitudinea, inteligenta sau capacitatea ridicata de crestere si dezvoltare a colonelului Talpan. Insa, cel mai important este ultimul paragraf:

Este o onoare si o mandrie ca avem alaturi de noi un astfel de om. Colonelul Talpan a dovedit ca e un stelist adevarat si ca iubeste cu adevarat clubul Steaua Bucuresti. Ne bucuram ca a fost avansat la gradul de colonel, pentru ca merita acest lucru din plin. E trist, insa, faptul ca institutia pe care o slujeste nu ii ia apararea, atunci cand e jignit de fosti puscariasi si de moderatorii unor televiziuni de cea mai joasa speta. Speram ca aceasta situatie se va schimba in bine, pe viitor.

Felicitari, domnule colonel Florin Talpan!

Forza Steaua!