petrea talpan

Florin Talpan a trimis trei inalti oficiali ai clubului Steaua la Parchetul Militar

Asa cum am anuntat azi dimineata, astazi s-a judecat la Curtea de Apel si dosarul dintre Florin Talpan si conducerea clubului Steaua, dosar in care colonelul stelist isi acuza colegii de fals in inscrisuri. Conform Ziare.com, Curtea de Apel a aprobat solicitarea facuta de Talpan. Drept urmare, trei inalti oficiali ai clubului Steaua si secretarul general al MApN vor fi cercetati de Parchetul Militar.

Cristian Petrea, comandantul Stelei, Nicolae Ungureanu, sef structuri securitate la CSA Steaua, Mihai Cojocaru, sef documente clasificate, si Codrin Dumitru Munteanu, secretar general al MApN, vor fi cercetati pentru fals in inscrisuri oficiale. Totul a plecat de la sanctiunea pe care Florin Talpan a primit-o anul trecut, sanctiune care ii interzicea sa mai vorbeasca cu presa despre dosarele in care este implicat clubul Steaua Bucuresti.

Ziare.com anunta ca Talpan a aratat in instanta procesul verbal al unei sedinte a CSA Steaua, proces verbal care ar fi fost falsificat. Se pare ca originalul a fost distrus si inlocuit cu unul fals.

Primul proces-verbal, recunoscut de Talpan, spunea ca: „Se interzice cu desavarsire orice aparitie in mass-media fara aprobare – termen permanent.”

Al doilea proces-verbal, modificat de sefii Stelei: „Pentru a se elimina orice fel de prejudiciu de imagine, care ar putea afecta activitatea clubului, i se interzice cu desavarsire aparitie in mass-media fara aprobarea a domnului Talpan Florin-Costel, privind exprimarea de opinii si puncte de vedere referitoare la activitatile specifice care se desfasoara in CSA Steaua. Aceasta masura este valabila si pentru personalul care se afla in relatii contractuale cu CSA – termen permanent”.



Ziare.com a intrat si in posesia unui document in care colonelul Petrea a recunoscut ca a distrus primul proces verbal. Acesta si-a motivat actiunea spunand ca nu a dorit sa creeze confuzii, o explicatie care ne face sa ne ingrijoram in ceea ce priveste soarta clubului nostru.

„Documentul a fost prezentat comandantului CSA Steaua, spre aprobare, in data de 08.03.2017, acesta fiind aprobat si inregistrat. In aceeasi zi, spre finalul programului de lucru, comandantul a solicitat, de la compartimentul documente clasificate, Procesul-verbal al sedintei de lucru din data de 03.03.2017 si, reanalizandu-l prin compararea propriilor notite din timpul sedintei, in urma sesizarii de catre secretarul general al MAPN a faptului ca procesul-verbal nu corespunde in totalitate celor precizate in timpul sedintei, a observat ca unele masuri care au fost dispuse nu erau complet consemnate.

Cristian Petrea a ordonat refacerea procesului verbal de catre Colonelul Nicolae Ungureanu, cel care a si redactat originalul. Apoi a cerut distrugerea originalului, pentru „a nu se crea confuzii in punerea in aplicare a masurilor ordonate in sedinta de lucru din data de 03.03.2017”. Al doilea proces verbal a primit aceeasi serie ca si primul. A fost datat cu 08.03.2017, dar un membru l-a semnat de abia in data de 13 martie, iar altii au refuzat sa il semneze.

Juristul MApN, Felix Petcu, a reprezentat clubul Steaua la Curtea de Apel Bucuresti. Acesta a explicat ca anumiti membri au semnat noul proces verbal mai tarziu pentru ca „nu si-au insusit continutul procesului-verbal ci doar au semnat pentru prezenta”. Conform Ziare.com, acest raspuns a nemultumit-o pe judecatoare, aceasta avand urmatorul dialoc cu juristul MApN:

Judecatoare: Dvs. spuneti ca au semnat doar pentru prezenta. Dar in acea sedinta s-au luat niste decizii. In ce act s-a constat rezultatul votului?

Jurist MApN: A fost o sedinta de informare. Nu s-a supus la vot.

Judecatoare: Este o masura sau nu pana la urma?

Jurist MApN: Este o consemnare a unor fapte care s-au intamplat in acea sedinta.

Judecatoare: Cine a interzis? Ati modificat jumatate de pagina, totusi. Cine a interzis?

Jurist MApN: La sesizarea secretarului general al MApN (Codrin Dumitru Munteanu – n.red.) si la confruntarea cu notitele comandantului s-a demonstrat ca nu corespundea cu aspectele reale. Asa ca s-a distrus primul proces-verbal.

Nu ai cum sa fii suporter al Stelei si sa citesti aceste informatii fara sa te apuce durerea de cap. Faptele sunt extrem de grave. Si acesta este si motivul pentru care judecatoarea a decis ca cei trei conducatori ai clubului si secretarul general al MApN, Codrin Dumitru Munteanu, sa fie cercetati de Parchetul Militar pentru fals in inscrisuri oficiale. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia vor primi intre 1 ani si 5 ani de inchisoare, conform articolului 320 din noul Cod Penal.

Problemele Stelei vin chiar de mai sus

Prezenta secretarului general al MApN in acest proces este una surprinzatoare. Daca pana acum stiam ca Florin Talpan e in razboi cu Cristian Petrea, acum vedem ca, de fapt, acesta are dusmanii chiar mai sus. Codrin Dumitru Munteanu face parte din conducerea MApN, fiind unul dintre cei mai importanti 6 oameni din acest minister, foarte aproape de Ministrul Apararii Nationale si de Seful Marelui Stat Major.

Asadar, avem din nou prezenta politicului in viata Stelei. Ultima data cand acest lucru s-a intamplat, cea mai importanta echipa de fotbal din Romania era incredintata lui Viorel Paunescu. Restul e istorie.