dosar

7 martie – O zi, doua dosare, doua decizii importante pentru Steaua

De aproape 2 luni, stelistii asteapta cu nerabdare ziua de 7 martie. Si pe buna dreptate. E ziua in care Steaua Bucuresti asteapta decizia din dosarul in care ii cere echipei Fotbal Club Fcsb despagubiri de 36,8 milioane euro, pentru utilizarea fara drept a marcii Steaua. Totusi, acesta nu este singurul dosar important pentru Steaua, care poate primi o decizie azi.

Talpan vs. conducerea clubului Steaua

Acest al doilea dosar, cu numarul 17746/3/2017,  este mai putin cunoscut de catre stelisti. Nu e cunoscut nici de presa, desi acuzatiile pe care le vezi in el sunt foarte grave.

In dosar, colonelul Florin Talpan a facut plangere impotriva conducerii clubului Steaua si a MApN, acuzandu-i de fals in inscrisuri. Desi nu stim toate detaliile procesului, cel mai probabil acesta priveste sanctiunea pe care Talpan a primit-o anul trecut de la colonelul Petrea, dupa comunicatul in care a incercat sa atraga atentia asupra problemelor din interiorul clubului Steaua.



In comunicatul de presa dat la acea vreme, Talpan a fost acuzat ca a dat declaratii publice fara a avea mandat din partea clubului. Insa acesta a sustinut intotdeauna ca a procedat corect cand a facut acele declaratii.

E greu de crezut ca Talpan a dat in judecata atat clubul Steaua cat si MApN fara sa aiba dovezi care sa il ajute sa castige. Colonelul Stelei este un tip care nu blufeaza. Procesele castigate impotriva echipei lui Becali arata ca aceasta nu este un om care sa riste inutil. Daca decizia din acest dosar ii va fi favorabila lui Talpan, atunci conducerea Stelei se va face vinovata de fals in inscrisuri. Si putem doar sa ghicim unde se va merge de aici. Vorbim despre un abuz grav, care ar trebui pedepsit pe masura.

Existenta acestui dosar ne intristeaza. Acesta demonstreaza ca Steaua are mari probleme la nivel de conducere, probleme pe care trebuie sa le rezolve cat mai repede. Clubul nostru nu isi permite sa ajunga din nou jucaria unor baieti care sa faca tot ce vor si care sa isi bata joc de cel mai mare brand sportiv din Romania.

Steaua vs. Fotbal Club Fcsb

Nu putem sa nu vorbim si despre dosarul 34655/3/2016. La ultima infatisare, FC Fcsb a incercat sa obtina micsorarea prejudiciului, sustinand ca fapta s-a prescris si ca prejudiciul ar trebui calculat doar pentru perioada 2011-2014. Doua case de avocatura au reprezentat echipa lui Becali, iar Talpan le-a batut pe amandoua. Tot ce mai ramane e ca judecatorii sa se pronunte.

Sigur, acestia pot sa amane din nou decizia. Pot sa ceara o recalculare a prejudiciului. Dar cu siguranta nu pot sa decida in favoarea lui Becali. Fotbal Club Fcsb a pierdut procesul pentru prejudiciu in momentul in care judecatorii de la ICCJ i-au dat castig de cauza Stelei in dosarul pentru marca.

Noua, stelistilor, nu ne ramane acum decat sa asteptam. Decizia in acest dosar nu va fi definitiva si executorie, dar va reprezenta un salt important spre desfiintarea FC Fcsbului.

Doua decizii importante pentru Steaua

Cele doua dosare care au termene azi sunt la fel de importante pentru Steaua. Unul poate desfiinta Fotbal Club Fcsb, celalat poate schimba conducerea clubului Steaua, conducere care lasa foarte mult de dorit. Sa speram astfel ca judecatorii ne vor face un cadou frumos de primavara si ca nu vor amana din nou deciziile.