mizerie gsp

Gsp rescrie regulile fotbalului romanesc si reinventeaza presa

Dupa ce, in 2 zile, au publicat 50 de articole in care dadeau de pamant cu Burelanu, cei de la Gsp s-au intors la vechile obiceiuri. Propaganda anti-Burleanu a luat o mica pauza iar dezinformarea a trecut din nou in prim plan. Astfel, am putut afla ca Academia Rapid a obtinut Certificatul de Identitate Sportiva, lucru care nu s-a intamplat.

Alin Grigore e si nu e

Articolul a fost scris de Alin Grigore, omul care se ocupa de ligile inferioare, pentru hartia de impachetat peste. Stim asta pentru ca, in prima faza, articolul a fost semnat cu numele autorului. Insa numele a disparut, dupa ce articolul a fost modificat.

De ce a fost articolul modificat? Pentru ca e o fumigena, pentru ca e o dezinformare, pentru ca autorul a scris o ineptie care iti poate provoca migrene. In prima varianta a articolului, Alin Grigore a spus ca:

Numele echipei va rămâne Academia Rapid. Denumirea Fotbal Club R București e doar un artificiu folosit pentru obținerea CIS-ului.

A realizat insa repede ca ceea ce a spus e o prostie, asa ca a modificat, publicand varianta care si acum e prezenta pe site:

Denumirea sportivă a clubului, din clasament, nu se va modifica.

Ce a uitat Alin Grigore sa spuna e ca un club sportiv nu poate avea un nume pe CIS si alt nume in competitii. Iar de schimbat numele nu se pune problema. De ce? Pentru ca:

regulament frf

Si daca asta ar fi singura prostie din articol, insa acesta e plin de ele.

Articolul gspist incepe cu urmatoarea propozitie: „Academia Rapid a schimbat Certificatul de Identitate Sportivă ( CIS).” Problema este ca Academia nu avea CIS. Si atunci cum l-a schimbat? Poate o sa ne explice Alin Grigore in varianta si mai noua a articolului sau.


Gsp rescrie legile

Apoi, acesta scrie ca: „Astfel, nu mai sunt probleme pentru echipă, acum poate să capete personalitatea juridică.”

Problema e ca nu CIS-ul iti aduce personalitate juridica, ci personalitatea juridica iti aduce CIS. Si asta nu o spunem noi, ci legea:

ÎN CONFORMITATE CU LEGISLAŢIA ÎN VIGOARE :

LEGEA NR. 69/2000, cu completările şi modificărilor ulterioare.

HOTĂRÂREA DE GUVERN NR. 884/2001;

HOTĂRÂREA DE GUVERN NR. 141/2010;

ORDONANŢA GUVERNULUI NR.26/2000, cu completările şi modificărilor ulterioare.

ORDINUL MINISTRULUI JUSTIŢIEI NR.954/B/C/2000

PENTRU OBŢINEREA CERTIFICATULUI DE IDENTITATE SPORTIVĂ SUNT NECESARE URMĂTOARELE ACTE :

CAZUL I – A1:

CLUBURI SPORTIVE PERSOANE JURIDICE DE DREPT PUBLIC (A1)

Completarea cererii de acordare a avizului şi autorizării funcţionării structurii sportive şi a cererii de înregistrare în Registrul Sportiv (anexa nr. 5 şi anexa nr. 3 din H.G. 884/2001 )sub sanctiunea nulitatii se vor depune urmatoarele acte:

1. Actul de dispoziţie la organului administraţiei publice centrale sau locale (ordin de ministru, ordin sau decizie de preşedinte, hotărâre de consiliu local, judeţean etc.);

2. Regulamentul de organizare şi funcţionare ;

3. Dovada de sediu – (contract de comodat);

CAZUL II – A2:

CLUBURI SPORTIVE PERSOANE JURIDICE DE DREPT PRIVAT FĂRĂ SCOP LUCRATIV (A2)

Completarea cererii de acordare a avizului şi autorizării funcţionării structurii sportive şi a cererii de înregistrare în Registrul Sportiv (anexa nr. 5 şi anexa nr. 3 din H.G. 884/2001)sub sanctiunea nulitatii se vor depune urmatoarele acte:

1. Statutul clubului sportiv (formă autentificată sau legalizată de notar);

2. Actul constitutiv al clubului sportiv (formă autentificată sau legalizată de notar);

3. Hotărâre judecătorească (definitivă şi irevocabilă) – Copie legalizată de Instanţă;

4. Certificat de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial (eliberat de instanţă) – Copie legalizată;

5. Dovada de sediu – (contract de comodat);

6. Dovada de patrimoniu – ( extras de cont);

7. Dovada disponibilităţii denumirii – (copie xerox);

CAZUL III – A3:

CLUBURI SPORTIVE ORGANIZATE CA SOCIETĂŢI COMERCIALE SPORTIVE PE ACŢIUNI (A3)

Completarea cererii de acordare a avizului şi autorizării funcţionării structurii sportive şi a cererii de înregistrare în Registrul Sportiv (anexa nr. 5 şi anexa nr. 3 din H.G. 884/2001)sub sanctiunea nulitatii se vor depune urmatoarele acte:

1. Aceste structuri sunt considerate cluburi sportive profesioniste care au primit licenţă din partea federaţiilor sportive naţionale. Acestea se organizează numai pentru o singură disciplină sportivă recunoscută ca sport profesionist (ex:box;fotbal;handbal…etc.).

2. Statutul (formă autentificată de notar);

3. Actul constitutiv (formă autentificată de notar);

4. Dovada de sediu – ( contract de comodat);

5. Dovada capitalului social – ( extras de cont);

6. Certificat de înscriere în Registrul Comerţului – (copie legalizată);

7. Încheierea prin care a dobândit personalitatea juridică;

Deci domnul Grigore a dat-o din nou in bara. Ca o societate pe actiuni sa primeasca CIS, aceasta trebuie sa dovedeasca ca are personalitate juridica. Nu invers.

Si astfel putem vedea si noi de ce nu poate Academia Rapid sa obtina CIS. Aceasta inca nu are personalitate juridica. Si nici nu va avea.

Dar articolul gspist continua cu prostiile: „R București SA” are deocamdată Academia Rapid.”

Nu, nu il are. Ca sa il poata avea, trebuie sa il achizitioneze cumva. Sau sa fuzioneze. Sau orice. Dar, pentru ca oricare din aceste lucruri sa se intample, Academia Rapid trebuie sa existe din punct de vedere juridic. Iar echipa lui Pancu nu exista din acest punct de vedere. Daca ar fi existat, ar fi primit singura CIS.

In tot articolul, apare scris un singur lucru corect. Si anume faptul ca Academia nu poate primi personalitate juridica si CIS din cauza ca foloseste si numele „Rapid”.

ProSport a gresit, dar s-a corectat RAPID

Va place jocul de cuvinte? Si mie.

Dupa publicarea articolului Gspist, cei de la ProSport au preluat stirea. Au tinut-o putin pe site, dar apoi au scos-o, publicand in locul ei o stire noua: Academia Rapid nu are CIS, are doar… CUI! Liderul L4 Bucureşti nu poate promova încă

In articol, ProSport explica destul de bine ca Academia inca nu si-a rezolvat problemele si ca o sa-i fie greu sa isi schimbe numele in plin campionat. Presupunand ca va primi CIS, Academia va juca barajul cu numele FC R Bucuresti SA. Insa, asa cum am explicat la inceputul articolului, un club isi poate cere sa ii fie schimbat numele doar in perioada dintre campionate.

In acest moment, Academia Rapid nu poate promova.