nocturna stadionul drept la replică

Uitati datoriile platite de Becali!

Aproape de fiecare data cand vorbeste despre subiectul „Steaua”, Gigi Becali ne aduce aminte cum „a salvat” el echipa, „achitand datoriile” sale. Totul este doar o mare minciuna. Becali nu numai ca nu a salvat nimic, dar nici nu a platit vreo datorie. Iar acum a dovedit singur ca asa e, vanzand nocturna stadionului Steaua.

Hartia de impachetat peste a anuntat astazi ca Becali a vandut nocturna si turnichetii din Ghencea. Cumparatorul e consiliul judetean Calarasi, care va folosi noile achizitii pentru modernizarea stadionului „Ion Comsa”. Insa acum vine o intrebare importanta. Daca Becali a platit datoriile Stelei, de ce a ajuns el acum sa vanda nocturna?

Raspunsul e simplu: pentru ca nu a platit nicio datorie. Intr-un articol publicat la sfarsitul anului trecut, am explicat ca AFC-ul condus de Paunescu a refuzat sa plateasca datoriile catre Tehnorob, datorii pe care ar fi trebuit sa le plateasca conform intelegerii semnate cu clubul Steaua. Timp de 4 ani de zile, indivizii care conduceau Steaua doar si-au batut joc de ea. Astfel, intr-un final, Tehnorob a facut ceea ce ar fi facut oricine in asemenea situatie, a scos la vanzare nocturna.


Presa vremii a pornit aproape imediat scandalul, ajungand sa planga situatia Stelei, care, vai!, nu ar mai fi putut juca meciuri in nocturna. Insa situatia nu era chiar asa de grava. Era, de fapt, exact ceea ce si-a dorit Becali. Tehnorob a scos nocturna la licitatie iar fostul puscarias a cumparat-o la un pret mult mai mic decat datoria initiala.

Cu aceasta achizitie importanta finalizata, Becali a castigat si mai multa influenta, reusind in cele din urma sa forteze inlocuirea Stelei Bucuresti cu clona sa, Fotbal Club Fcsb. Insa povestea datoriilor nu s-a oprit aici. Chiar daca stia ca nu a platit nicio datorie, ci ca a achizitionat un bun, Becali a continuat sa minta, spunandu-le tuturor celor dispusi sa il asculte ca el a salvat Steaua.

Astazi, Becali si-a vandut nocturna. De azi inainte o sa ii fie mai greu sa ne duca cu zaharelul si sa pretinda ca a platit vreo datorie de-a Stelei sau ca a salvat echipa. Si o sa-i fie greu si sa explice ca el nu are legatura cu FC Fcsb. Asta deoarece reprezentantii consiliului judetean Calarasi s-au intalnit cu Valeriu Argaseala pentru a finaliza aceasta afacere. Dar asta e mai putin relevant, pentru ca e greu de crezut ca FRF si LPF vor sanctiona FC Fcsbul.

Ce e important e ca Becali a vandut nocturna la o un pret modic, conform ziarului de impachetat peste. Adica probabil c-ar fi facut mai multi bani si daca ar fi dat-o la fier vechi. Dar ce sunt banii intre prieteni?! Intre viitori prieteni, bineinteles. Pentru ca Dunarea Calarasi e pe primul loc in Liga 2. E putin probabil ca nu va promova. Asadar, FC Fcsb si-a asigurat deja cel putin 6 puncte in sezonul viitor.

Asa se fac favorurile in Romania fotbalistica. In 2002, Becali i-a facut „o favoare” Stelei si a castigat un loc in prima liga pentru echipa lui. Acum le-a facut o favoare celor de la Dunarea Calarasi. Si vom vedea in sezonul urmator cat de otravitoare e aceasta.