facepalm fake news

Colonelul Fake News

Prezent la emisiunea ProSport Live, colonelul Petrea, comandantul clubului Steaua, si-a acuzat subordonatul, pe colonelul Florin Talpan, ca incearca sa le prezinte suporterilor fake news, adica stiri false. Si pentru ca minciuna are picioare scurte, in cele din urma am aflat cine a spus adevarul si cine nu.

O inregistrare audio prezentata astazi tot de ProSport a demonstrat ca Florin Talpan nu a mintit. In inregistrare, Ducu Petre il contacteaza pe Talpan, pentru a-i cere ajutorul dar si pentru a-i propune sa se impace si sa-i plateasca camasa rupta. Interesanta e atitudinea colonelului de justitie stelist, care nu pare sa aiba resentimente fata de agresorul sau. Chiar mai mult, Talpan accepta sa-l ajute pe Ducu Petre cu probleme legate de serviciu.

Mai jos, puteti asculta dialogul dintre cei doi:

Nu poti sa nu te-ntrebi cum s-a putut ca un om ca Ducu Petre, antrenor cunoscut de floreta, sa-i rupa camasa unui coleg, dar si unui superior. Mai ales cand acest superior este Talpan, un individ care chiar nu pare capabil sa fie agresiv, ranchiunos sau rau intentionat. Singura explicatie pentru acest incident este ca in club domneste haosul.

Numai asa e posibil ca doi oameni maturi, cu grade pe umeri, sa ajunga sa-si rupa camasile.

De unde a plecat totul

Conform informatiilor aparute in ultimele luni, scandalul dintre Talpan si Ducu Petre a pornit de la o cerere de-a fundatiei Casa Campionilor, fundatie condusa de Mariana Bitang, pentru a folosi imaginea gimnastelor steliste. Deoarece aceasta includea anumite nereguli, Talpan a refuzat sa o semneze. Iar refuzul l-ar fi infuriat pe Ducu Petre, care ar fi sarit asupra colonelului de justitie.

Nu e normal sa se intample asa ceva. Indiferent ca vorbim de stat sau de privat, nu e normal. E curios, insa, cum s-a putut ajunge aici. Daca Talpan a refuzat sa semneze, inseamna ca ceva a fost in neregula. Si, daca a fost ceva in neregula cu acea solicitare, de ce nu a luat colonelul Petrea nicio masura? Acesta s-a laudat la ProSport Live ca face orice pentru a proteja Steaua. In acest caz, el a fost absent.

Dar sa presupunem ca Talpan a refuzat nejustificat sa semneze acea cerere. De ce nu a luat colonelul Petrea masuri? Nu trebuia sa se ajunga la o confruntare directa intre Ducu Petre si Talpan. Petrea, in calitate de comandant, adica omul cu semnatura, trebuia sa rezolve totul. Din pacate, el se ocupa doar cu fake news.

Fake news e doar profesionalismul conducerii clubului Steaua

Dupa toate aceste intamplari, nu poti sa nu-ti dai o palma peste frunte. In ciuda esecurilor repetate, colonelul Petrea continua sa se poarte de parca nimic nu s-a intamplat. Continua sa ne serveasca fake news pe paine. De ce? E foarte greu de inteles. Mizeaza probabil pe influenta pe care o are asupra suporterilor sau pe faptul ca acestia vor uita rapid toate aceste scandaluri. Daca e asa, o sa-i fie greu de tot Stelei.

Cu o conducere atat de lipsita de profesionalism, clubul nostru o poate lua doar in jos. Si nu vorbesc aici doar despre lipsa performantei sportive. Daca ceva nu se schimba in bine, pe viitor, vom mai avea probabil si alte astfel de conflicte.