Gazeta Prosturilor rescrie istoria Stelei. Tu, stelistule, cum reactionezi?

Hârtia de Împachetat Pește, ziarul cunoscut și sub numele de Gazeta Prosturilor, se întoarce la origini. Fostul oficios comunist a hotărât să își încerce din nou mâna cu propaganda comunistă pe care o vărsa și pe vremea când se numea ”Sportul” și îi închina ode marelui conducător. Și pentru ca azi nu mai există un mare conducător, ci doar un mare cioban, Gazeta Prosturilor s-a apucat să rescrie istoria Stelei.

Totul a început de la un articol publicat în ziarul Unirea, din Alba Iulia. Ziarul despre care vorbim este unul micuț. Putem înțelege dorința de a utiliza numele ”Steaua” în articol. Oamenii vor trafic. Dar măcar nu au mers atât de departe încăt să schimbe cuvintele oficialilor uniriști care au dat interviuri despre meci.

Iată ce au spus cei intervievați de ziarul Unirea:

ziarul unirea

După cum se poate vedea, aceștia nu vorbesc nicăieri despre Steaua București. Spun doar FCSB, adică o intrepretare greșită a numelui echipei lui Becali, Fotbal Club Fcsb, dar nu ”Steaua”. Pentru că ideile le lipsesc, pentru că sunt leneși, pentru ca ziariștii lor sunt foarte slabi, Gazeta Prosturilor a preluat rapid articolul. Și nu doar ca l-a preluat, dar l-a și modificat, ca să-i facă pe plac stapânului.

În primul rând, au decis ei ce gândesc oficialii clubului Unirea și au pus următorul titlu:Gazeta Prosturilor

Nicăieri, în întreg articolul, oficialii uniriști nu vorbesc despre Steaua. Dar fostul oficios al partidului comunist știe mai bine.

Și, pentru că știe mai bine, merge mai departe:

Gazeta Prosturilor

Deși Mihai Dăscălescu nu se ferește să folosească cuvântul ”FCSB”, adică numele adversarilor, Gazeta Prosturilor l-a scos din citat. O încercare subtilă de a spăla creierele celor pentru care Becali e JFK al României.

Iar, în final, e rescrisă și istoria.

Gazeta Prosturilor

Antrenorul unirist, Bicheși, e pus și el de Gazetă să vorbească despre ”Steaua”. Și, după un articol întreg în care a dat-o doar cu Steaua, Gazeta Prosturilor trece în sfârșit la FCSB. Aflăm, astfel, că o echipă înființată în 2003 a jucat meciuri chiar și în 1991. Asta da performanță. Mai jos, atașăm certificatul de identitate sportivă al FC Fcsb, pentru ca cititorii să vadă anul înființării acestei echipe:

certificat identitate sportiva fcsb

Ce răspuns a dat Petrea? Ce răspuns dau steliștii?

După acest atac pe față la istoria Stelei, cum a reacționat domnul Petrea, care în această vară se lăuda ca face orice ca să protejeze clubul pe care îl conduce? N-a făcut nimic. Și nici nu o să facă.

Ba chiar circulă vorba că domnul Petrea intenționează să nu-l lase pe Talpan să se pregătească pentru sau măcar să meargă la procesul de săptămâna viitoare, pentru recunoașterea palmaresului. Ar fi mare păcat ca Talpan să-l câștige și pe ăsta, nu? Ar pune federația și tot fotbalul românesc într-o lumină proastă(de parca nu e deja aici). Iar asta nu o spunem noi. Au spus-o cei de la Federație, care în aceste zile caută să-l amendeze dur pe Talpan, pentru că a trimis acea notificare la UEFA. Vor să-i dea o amendă care să fie un exemplu. Să nu cumva să mai încerce cineva să le strice hoților planurile.

Și acum că știm că Petrea nu o să facă nimic, că știm că federația fuge de răspundere și că, cel mai probabil, cineva încearcă să îngroape notificarea trimisă la UEFA, trebuie să punem și ultima întrebare.

Steliștii ce au de gând să facă? Cum veți proteja Steaua de cei care vor să-i fure istoria, identitatea, tot?

Așteptăm răspunsurile voastre.