prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Steaua si Talpan au obtinut o prima victorie importanta, in procesul pentru recunoasterea prejudiciului

In data de 27 septembrie 2018, Tribunalul Bucuresti, sectia a V-a s-a pronuntat asupra exceptiilor invocate de catre ambele parti in dosarul pentru recunoasterea palmaresului, actiune in constatare introdusa de catre CSA Steaua Bucuresti. Asa cum ne-a obisnuit, Talpan a fost sigur pe el, chiar daca este o fire foarte emotiva, cererea lui modificatoare fiind admisa.

Astfel, la primul termen de judecata, juristul armatei  a modificat cererea in sensul completarii  acesteia cu un  nou probatoriu. Probabil a dorit sa isi surprinda adversarul, si chiar a facut-o, pentru ca avocatii oilor  s-au opus, invocand exceptia inadmisibilitatii si tardivitatii. Doar ca instanta le-a respins aparararea, admitand  cererea modificatorie a Stelei.

La randul lor, avocatii fcsbisti, doi la numar, si–au modificat la primul termen intampinarea, solicitand instantei sa o recalifice ca o cerere reconventionala( de pretentii ). Juristul Stelei s-a opus, precizand ca este tardiv formulata,  ea putand  fi solicitata odata cu intampinarea, dupa acest termen, paratul fiind decazut din dreptul de a formula aceasta cerere. Cererea avocatilor celor de la FC Fcsb, de recalificare a intampinarii in cerere reconventionala, a fost respinsa, fiind admisa exceptia de tardivitate invocata de Talpan.

Contactat telefonic de catre ProSport, cu privire la declaratiile avocatilor fcsbisti, din Gazeta Sporturilor, prin care acestia afirmau ca “domnul Talpan a venit cu o cerere total gresita. Nu e o cerere prin care modifica actiunea ci o cerere de probatoriu iar aceasta din urma conform art 204 CPC este tardiv introdusa.Pentru ca ce face domnul Talpan este  doar o aventuta profesionala, “ acesta a declarat calm :

“Eu nu jignesc asa cum fac avocatii celor de la FC Fcsb, desi sunt trimise  pe capul meu  in fiecare zi  comisii de control din Ministerul Apararii. In loc sa ma lase sa imi pregatesc dosarele, imi pun bete in roate, in loc sa ma sprijine, parca imi cauta “nod in papura”. Eu muncesc pana noaptea tarziu sa imi pregatesc apararile. Totdeauna mi-am pregatit pledoariile si totdeauna am citit codul de procedura civila. Cred ca l-am citit de zeci de ori. Am facut o cerere simpla pe care eram sigur ca instanta mi-o va admite. Nu stiu la ce se refera avocatii lui Becali, cand vorbesc despre cererea mea ”total gresita”. Pana la ora actuala am demonstrat ca rar mi-au fost respinse actiunile, cererile sau apararile . In privinta cererii celor de la FC Fcsb, era clar tardiva si eram convins ca instanta nu va admite solicitarea lor.  Cum spuneam mai demult, imi place sa rad la urma, din inima.”

Meciul a fost strans, prima runda fiind castigata in mod detasat de colonelul de justitie al Stelei. Dar suntem de-abia la inceput. Razboiul continua.

procesul pentru recuperarea prejudiciului