steaua bucurești fotbal club fcsb

Liga Elitelor U19: Steaua București – Fotbal Club Fcsb, 1-4(0-0)

Liga Elitelor U19 a început astăzi, 29 septembrie, cu, poate, cea mai interesanta întâlnire a competiției. Pe terenul 5, din complexul sportiv Steaua, echipa U19 a Stelei București a primit vizita echipei U19 a celor de la Fotbal Club Fcsb.

Antrenorul Andrei Nagy a trimis în teren următorul 11:

Steaua București: Constantin – Radu, Oreviceanu, Moise, Tudor – Ilie, Milea, Gîndac, Dedeu, Nițu – Popa

Rezerve: Călinescu, Stanca, Ban, Petcu, Preda, Ioana, Arău

Împinși de la spate de mai bine de 100 de fani prezenți la meci și susținuți din tribune și de Marius Lăcătuș și de băieții de la prima echipă a Stelei, elevii lui Andrei Nagy au început bine meciul. I-au presat și dominat pe adversarii de la Fotbal Club Fcsb, împingându-i în propria jumătate. La nici 3 minute de la startul partidei, portarul fcsbist a fost testat pentru prima data.

Steaua București ar fi putut deschide scorul în minutul 16, dar portarul fcsbist a scos de sub bară un șut periculos trimis de unul din jucătorii steliști. Din păcate, imediat după această ocazie mare a Stelei, arbitrul partidei a decis că trebuie să intervină, pentru a echilibra partida. Astfel, în minutul 23, după un fault la mijlocul terenului, arbitrul i-a aratat direct cartonașul roșu mijlocașului stelist, Mario Gîndac. Deși au avut superioritate numerică în teren, fcsbiștii tot nu au reușit să se impună. La pauză, scorul partidei Steaua București – Fotbal Club Fcsb a fost 0-0.

Din păcate, intervenția arbitrului s-a văzut în a doua repriză, când FC Fcsb a reușit să înscrie 3 goluri, în minutele 47, 62 și 66, spre fericirea sclavilor de la Gazeta Prosturilor, singurii suporteri fcsbiști prezenți la meci.

Însă Steaua nu s-a dat batută și a continuat să caute golul. A reușit să reducă din diferență în minutul 75, când mijlocasul Giovanni Petcu a marcat din penalty. Trebuie spus că Steaua a avut un penalty neacordat, la scorul 2-0 pentru FC Fcsb.

Pe final de partidă, Steaua a atacat fără oprire. Din păcate, nu a mai reușit să marcheze. După o altercație pe teren, arbitrul a mai eliminat doi jucători, câte unul de la fiecare echipă. Cu doar 8 jucători de câmp, Steaua a mai încasat un gol, chiar în ultimul minut al partidei.

Deși ar fi trebuit să se joace pe teren, meciul dintre Steaua București și Fotbal Club Fcsb a fost decis de un arbitru care a venit cu lecția învățată de acasă.

Final de meci cu totul neașteptat

În ciuda scorului de pe tabelă, la finalul celor 90 de minute, steliștii din tribune i-au aplaudat pe steliștii din teren, care au venit lângă galerie, pentru a cânta împreună. De partea cealaltă, cei de la Fotbal Club Fcsb au ieșit de pe teren cu capetele plecate, tăcuți, ca și cum n-ar fi trecut niciodată pe acolo. O altă mare diferență dintre Steaua București și Fotbal Club Fcsb.