Drept la replică – Costin Ștucan

După articolul de ieri, în care l-am criticat și i-am pus câteva întrebări, Costin Ștucan ne-a scris astăzi. A cerut ca un comentariu pe care el l-a postat pe Facebook să fie prezentat ca drept la replică. Nicio problemă. Steaua Liberă nu se ferește de dezbateri și discuții și nici nu ne temem să-i lăsăm pe alții să vorbească. Doar că ar fi frumos dacă cei care insistă să dea replici ar vorbi cu argumente, nu povești.

Mai jos, vă lăsăm dreptul la replică al lui Costin Ștucan. Îl puteți citi așa cum l-a lăsat el. Noi nu am modificat nimic. costin ștucancostin ștucan

Nu am modificat nimic, dar nu putem să lăsăm acest drept la replică așa cum e. Pentru că e plin de povești.

În primul rând, domnul Ștucan ne spune că e mai ușor pentru el să spună ”CSA” decât ”Steaua”. Pe bune? Până la scandalul cu marca, NIMENI nu spunea ”CSA”. Atunci era Steaua. Acum nu mai e, pentru că nici FC Fcsb nu e Steaua. Și dacă echipa stăpânului nu e, atunci nimeni nu poate să fie. Aceasta e legea în presa din România.

Dar putem să trecem peste asta dacă domnul Ștucan se va ține de promisiune și îi va spune clubului nostru pe nume, de acum înainte. Ați spus-o, domnule Ștucan. Așteptăm să vă țineți de cuvînt.

Nu știți nimic despre Steaua, domnule ziarist de investigație, Costin Ștucan!

Să discutăm despre ”jaful din anii 90”. Că unii și-au tras bani, asta nu neagă nimeni. Dar bani erau în conturile clubului. Erau destui cât echipa să rupă tot în campionat, să joace în Champions League, să cumpere cei mai buni fotbaliști și să-i dea lui Păunescu o vistierie plină.

Că Păunescu și-a bătut joc de tot, că a devalorizat clubul, că a adus mizerabili precum Becali la echipă, astea sunt alte aspecte. Și nu au nicio legătura cu ”CSA”-ul despre care vorbea domnul Ștucan. Cei care au furat banii Stelei cu adevărat au fost ”finanțatorii” despre care domnul Ștucan spunea că sunt absolut necesari.

Ar fi fost frumos, domnule ziarist de investigație, dacă ați fi știut aceste lucruri. Deși noi credem că le știți deja.

Și da, l-ați manipulat pe Miodrag Belodedici, domnule Ștucan!

Vreți să vă dați nevinovat, domule Ștucan? Nu sunteți. Și asta deoarece acea întrebare nu își avea locul. Miodrag Belodedici nu a jucat niciodată la FC Fcsb. A jucat la Steaua București. Nu aveați de ce să-l întrebați de FC Fcsb. Dar ați făcut-o, pentru vizualizări. Iar ziarul dumneavoastră a transformat totul in breaking news, ulterior, pentru clickuri.

Ne spuneți acum că nu a fost așa? Haideți, domnule Costin Ștucan! Poate că v-ați obișnuit să discutați cu proștii din fotbal, dar cu noi nu vă merge. Dacă doriți să fiți luați în serios, dumneavoastră și colegii dumneavoastră, faceți-vă treaba serios.

Ziariștii din România nu știu nimic despre cazul Steaua. Sunt paraleli!

Domnul Ștucan a continuat să ne vorbească despre ceva ce s-a întâmplat în 1999. Ce? Ce s-a întâmplat atunci?

În 99, Becali nu era la Steaua. În 99, Steaua era deja de un an dată în grija lui Păunescu și nu mai era administrată de clubul sportiv.

Acest club nu avea atunci nicio nevoie de bani, domnule Ștucan. Încercați să înțelegeți acest caz și nu mai vorbiți din imaginație, din auzite sau din ce v-a spus Becali.

Este jenant să vezi cum un jurnalist care susține că e de investigații nu are habar de nimic, cum e în totalitate pe lângă un subiect pe care ar trebui să-l știe mai bine ca oricine. Doar e vorba de un ”club uriaș”! Nu, domnule Ștucan?

Cum se face că nu aveți deloc habar despre acest subiect?

Steaua Liberă nu insinuează nimic, domnule Ștucan. Prin acțiunile dumneavoastră, ați demonstrat că nu sunteți un profesionist, că nu sunteți integru, că nu sunteți un jurnalist chiar atît de bun și de curat cum vă lăudați.

Noi v-am dat drept la replică, domnule Ștucan. Dumneavoastră când veți avea curajul să răspundeți la întrebările noastre?