Câini proști + oi proaste = derby al proștilor

Am spus că meciul dintre Dinamo și FC Fcsb este un derby al proștilor și am avut dreptate. Când pui câini proști într-o tribună și oi proaste în cealaltă, transformi automat întreg stadionul într-un monument închinat prostiei.

Câinii proști au dat lovitura de start în derbyul proștilor

Dinamoviștii sunt cunoscuți pentru relația de iubire pe care o au cu scenografiile 3D. Nu există eveniment al PSD la care câinii să nu ridice o pânză. Dar asta e mai puțin important. La meciul cu oile, câinii au încercat să reproducă un moment din istoria țării noastre. E vorba despre sfârșitul Primului Război Mondial și Marea Unire.

Lăsăm la o parte faptul că, în propria lor peluză, câinii au ridicat imaginile unor soldați, deși ”militarii” suntem noi, steliștii, rivalii lor. Ar fi fost penibil să ridice imaginea unui milițian. Totuși poate că ne vor spune de ce au ridicat un steag care nu a fost niciodată al României.

câinii proști

Conform Constituției țării noastre:

ARTICOLUL 12
(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

Așa au fost așezate încă de la venirea lui Carol I, din 1867. Înainte de acel an, Principatele Române Unite au avut un alt steag, unul cu aceleași culori, însă într-o altă aranjare. Culorile erau aranjate orizontal, cu culoarea roșie deasupra, galben la mijloc și albastru în partea de jos. Acest drapel a fost folosit din 1862, după ce guvernele Moldovei și Țării Românești și-au dat în același timp demisiile, pentru a forma la București un guvern unic al României. Însă nici acesta nu seamănă cu steagurile care au fost fluturate ieri în peluza câinilor.

Drapelul Principatelor Unite

Drapelul Principatelor Unite

Steagul de mai sus e considerat de mulți experți drept steagul oficial al Principatelor Unite. Totuși, între 1859 și 1862 a mai funcționat un steag. Iar acesta este, într-adevăr, asemănător cu cel prezentat de câini. Acesta nu a fost, însă, un steag oficial, funcționând în paralel cu steagurile Țării Românești și Moldovei. A fost, probabil, inspirat din steagurile revoluționare, de la 1848. Acestea aveau culorile așezate orizontal, cu culoarea albastru deasupra, doar că statul Român nu a existat în 1848.

Culorile roșu, galben și albastru au fost culorile românilor de foarte mult timp. Totuși, România independentă, unită, a avut doar un singur model, cel de astăzi. E greu de înțeles de ce câinii, deși au făcut referire la 1918 și Unire, au ales să folosească un model de steag fără legătură cu acel moment. Singura explicație e că avem de-a face cu câini proști.

Iar dacă au vrut cumva să prezinte steagul oficial al Principatelor Unite, să le explice cineva ce înseamnă un steag afișat invers. Sau poate că nu trebuie să le explicați. La câte steaguri de gard au pierdut, cu siguranță știu despre ce e vorba.

Copy/paste, că istoria nu contează

Trebuie de asemenea să spunem că faimoșii băieți din peluza catering and hostesses au muncit din greu la vopsirea pânzelor. Din păcate, au uitat să folosească și cel mai important mușchi al corpului: creierul. Dacă ar fi făcut-o, și-ar fi dat seama ca modelele după care s-au inspirat erau modele ale unor generali ruși.

Însă ce mai e o umilință în plus pentru păduchioși?!

câini proști

Oile proaste nu s-au lăsat mai prejos

Am vorbit despre câini proști și despre scenografii pe care le fac fără să le înțeleagă, dar trebuie să spunem că au întâlnit oi proaste care nu s-au lăsat mai prejos. Sclavii ciobanului au primit de la acesta bilete gratis, ca de obicei. Însă, în loc să le dea gratis mai departe, le-au vândut celorlalte oi la suprapreț, 20 lei. 15 lei pentru bilet și 5 lei pentru coregrafie, au zis ei. Și oile proaste au crezut.

Doar că, atunci când a început meciul, coregrafia oilor lipsea. A apărut însă un mesaj în peluza ovinelor:

”Azi n-am avut coregrafie, doar v-am dat-o la m…”

Adică lipsa coregrafiei a fost confirmată. Și în același timp a fost confirmată și m… pe care au primit-o cei care au plătit bilete la suprapreț, pentru o coregrafie pe care marea PRA nu a avut niciodată de gând să o facă. Felicitări, dragi oi proaste. La așa echipă, așa galerie și așa suporteri.

Până la urmă, a fost un derby al proștilor. Un lucru normal, atunci când se întâlnesc oi proaste cu câini proști.