victor manu liga 2

Haide, Steaua! Trebuie să ne pregătim pentru Liga 2

Transferul lui Victor Manu a venit ca o știre plăcută pentru sufletele steliștilor, mai ales că, în aceeași săptămână, am aflat că transferul lui Marius Pena a picat. Una rece, una caldă. Important este ca Steaua să continue transferurile. Construcția echipei care va ataca promovarea în Liga 2 trebuie să înceapă de acum!

Pena – o pierdere

Păcat că Steaua nu a insistat mai mult pentru transferul fostului atacant al Oțelului. Marius Pena ar fi rezolvat problemele din atacul echipei noastre și ar fi adus experiență și calitate, două lucruri absolut necesare pentru promovarea în Liga 2.

Și da, vorbim deja despre Liga 2 pentru că ar fi o mare greșeală să nu facem planuri pe termen lung. Promovarea în Liga 3 e importantă, însă importanța sa va scădea mult dacă nu va fi însoțită de o nouă promovare, în Liga 2.

Marius Pena ar fi fost un transfer excelent pentru Steaua nu doar pe termen scurt, ci pe termen lung. O spunem din nou. Păcat că cei din conducerea clubului nu au insistat mai mult pentru aducerea sa.

Victor Manu – Banda stângă betonată

Cu transferul tânărului Victor Manu, Steaua și-a betonat banda stângă. În vârstă de 22 de ani, Manu e un fotbalist care a trecut și pe la naționala de juniori. Transferul său este fără îndoială unul foarte bun pentru echipa noastră. Din păcate, există un ”dar” mare. Banda stângă a Stelei e deja destul de blindată.

În apărare, Lucas pare bătut în cuie. Brazilianul a avut evoluții foarte bune, devenind în scurt timp unul din favoriții fanilor. Mai mult, Alex Ogică, celălalt fundaș stânga, a avut și el evoluții bune, dovedind că e un jucător pe care echipa se poate baza.

Pe postul de mijlocaș/extremă stânga, Steaua a utilizat în acest sezon doi fotbaliști care e greu de crezut că își vor pierde posturile. E vorba de Predescu și Robu, titulari inconstestabili.

Va fi astfel interesant de văzut unde va juca Victor Manu.

Steaua mai are nevoie de transferuri, de jucători care să o ducă în Liga 2

La prima vedere, transferul lui Victor Manu e unul bun, deși e greu de înțeles, cel puțin pe moment, unde va juca. Important e ca Steaua să nu se oprească aici. Echipa noastră are nevoie de întăriri pentru alte poziții din teren. E nevoie de un atacant de încredere, care să marcheze în meciurile care contează. E nevoie și de un mijlocaș care să ordoneze jocul echipei și care să conducă din teren.

În jurul acestor jucători trebuie construită echipa care să atace promovarea în Liga 2 la anul. Iar Steaua nu trebuie să amâne aceste transferuri. Dacă îi transferi acum sau peste 2-3 luni, e greu de crezut că vei reuși să economisești sume chiar atât de importante. Însă, un jucător care se va alătura echipei din acest moment, nu doar că se va intergra mai rapid, dar va putea să pună umărul și la promovarea în Liga 3.

Mai sunt încă 6 zile în care Steaua va putea înregistra jucători noi. Conducerea echipei trebuie să profite de acestea, să muncească serios, să facă chiar și ore suplimentare, dacă e nevoie, și să se asigure că Steaua va intra în play-off-ul de promovare gata nu doar să intre în Liga 3, ci chiar să o câștige.

 

Photo credit: Steaua București