struți

Iată cum vin struții

Înfrângerea de ieri, deși nedorită, nu e neapărat neașteptată. De-a lungul sezonului, am avut parte de multe semnale cum că exact asta se va întâmpla. Și s-a întâmplat. Iar acum Steaua este din nou bătaia de joc a celor mai infecți dintre cei mai infecți.

I-am numit struți pe toți aceștia, deși ei au un singur lucru în comun cu pasărea africană. La fel ca ea, iubesc să stea cu capul nu neapărat în nisip, ci mai degrabă în propriile funduri. Capetele lor sunt adând înfipte acolo, în speranța că așa vor fi în regulă, feriți de orice rele ce ar putea să vină.

Acum, ce trebuie să înțelegeți e că există struți diferiți. Struții-câini, de exemplu, au impresia că își pot bate joc de Steaua, acum că echipa noastră nu a promovat, dar uită că sunt vreo 3 echipe Dinamo active în fotbalul românesc: Dinamo Negoiță, Dinamo Badea și CS Dinamo. Mai agresivi și mai guralivi datorită susținerii pe care o primesc din partea PSD, struții-ciori își permit să facă glume, dar habar nu au cum se va numi echipa lor la anul sau dacă va mai exista acum că le-a intrat patronul la pârnaie.

Peste toți, bineînțeles, sunt struții-oi. Aceștia au stat tot sezonul cu morcovul adânc înfipt acolo unde le e și capul, de teamă ca nu cumva Steaua să promoveze și eroul lor să se trezească cu echipa desființată. Pentru că se închină la un pușcăriaș, lor nu le e greu să vadă mâna Lui Dumnezeu în toată treaba asta. Așa cum bine știți, toți hoții care fură și scapă au impresia că i-a ajutat Dumnezeu. Cui îi pasă de porunca aia cu ”să nu furi”?! În mințile lor, ei sunt eroii, nu tipii răi.

Struții-oi se bucură acum că Steaua București nu a promovat. Însă și ei uită  anumite lucruri. Uită că echipa lor se numește Fotbal Club Fcsb, cel mai tâmpit nume din câte există. Uită și că, deși campionatul e unul cât se poate de slab, echipa lor nu reușește nicicum să îl câștige. Uită că întreaga lor existență depinde de o calificare în grupele Europa League.

Și nu doar că uită, dar struții-oi nici nu vor să afle adevărul despre echipa lor. Preferă întunericul oferit prin introducerea capetelor în propriile lor funduri. E mai bine așa. De ce să le ceri pușcăriașilor care conduc echipa ta să îți arate cu documente că lucrurile pe care le susțin nu sunt minciuni?! Nu are rost. Tu știi deja că sunt minciuni. Why ruin all the fun?! Cum ar zice americanul.

Urmează un nou sezon cu fotbal de proastă calitate, dar stați liniștiți, va fi presărat cu declarațiile tâmpite ale groprarilor fotbalului. Dacă Fotbal Club Fcsb nu va ajunge în grupele Europa League, așteptați-vă să citiți în Gsp cum Academica Clinceni a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Chiar nu e atât de greu de imaginat. Când esti jurnalist-struț, nu ai citit niciodată nici măcar o decizie judecătorească, nu ai pus niciodată nici măcar o singură întrebare incomodă și ai stat toată viața cu capul adânc înfipt în propriul cur, chiar nu e greu să îl vezi pe Iovan purtând tricoul Clinceniului în momentul ridicării cupei.