Play-off: Steaua București – Carmen București, 0-1

Steaua București – Carmen București a fost cel mai important meci al sezonului, singurul meci de totul sau nimic. Cu toate acestea, steliștii nu au jucat nimic.

Iancu – Iordache, Pădureț, Nițu, Manu – Aldea, Constantinescu – Răsdan, Robu, Lucas – Matheus

Steaua a jucat fotbal tot sezonul, până în meciul de azi. Elevii lui Lăcătuș au făcut astăzi tot ce nu trebuia. Dar chiar tot ce nu trebuia. În loc să joace inteligent, au jucat haotic. În loc să țină de minge, au cedat posesia. În loc să caute spațiile lăsate de cei de la Carmen, le-au lăsat spații adversarilor.

Și au luat și gol.

E greu de explicat de ce Lăcătuș a început meciul cu cel mai puțin folosit dintre fundașii utilizați în acest sezon, Andrei Nițu. Cu o tactică total greșită și cu o apărare șubredă, golul a venit în minutul 27, la primul contraatac mai sănătos al celor de la Carmen. A deschis scorul chiar Jitaru, jucător care în tur a jucat la Steaua, dar care a fost dat afară în pauza de iarnă. Steaua a atacat haotic și nu a reușit să restabilească egalitatea până la pauză.

Repriza secundă a început într-o mare de mediocritate și impotență, cele două echipe demonstrând că într-adevăr joaca în liga 4: lufturi, lumânări, decizii tămpite ale arbitrului, haos, nicio idee de joc, nimic.

Pe bancă, Lăcătuș urla ca pe vremea când antrena Ceahlăul. ”Haide bă!” Unde să vină, nea Mariuse? Cine? După ieșirea lui Matheus, Steaua a jucat fără niciun atacant adevărat în teren. Iar cei care conduceau și erau calificați la barajul de promovare erau cei de la Carmen.

Lucas trage de la 25 de metri în minutul 71, dar portarul Carmenului respinge în corner. Predescu bate, mingea cade în careu, dar niciun stelist nu ajunge la ea. Steaua obține un aut, arbitrul îl dă pentru Carmen. Asta e Liga 4, nu ai ce să faci.

Deștept, Iftodi mai bagă un fundaș. Face pasul înapoi. Steaua atacă. Manu centrează, un fundaș de-al Carmenului atinge mingea cu mâna, în careu, dar arbitrul nu dă nimic. Pe marginea terenului, Florin Stoica primește cartonașul galben pentru că, nervos fiind, înjură adversarii.

Meciul intră în ultimele 10 minute, iar cei de la Carmen se pun pe jos. E urăt? Da. E eficient? Da. Timpul trece în favoarea lor, iar Horia Iancu ia galben pentru că protestează.

Ultimele minute din meci au fost cât se poate de penibile. Portarul Carmenului a luat rosu, dupa ce a tras de timp și a lovit un stelist. A ieșit de pe teren inșurând și scuipând către suporterii Stelei. Era normal. Asta a fost și atitudinea AMFB-ului față de echipa noastră, în ambele sezoane.

La tribuna oficialp, Lumânare râdea fericit. Încă  un an cu Steaua, încă o grămadă de bani. La minister, un băiat era și el fericit. Și în Pipera era un băiat fericit. Singurii supărați sunt suporterii Stelei.

Și, totuși, de ce să fim supărați?! Până la urmă, numai noi ne-am dorit să promovăm. În rest, nimeni.

Steaua a ratat o nouă promovare. A ratat-o în cel mai penibil mod posibil.

Așteptăm așadar demisia lui Lăcătuș, rezilierea contractelor tuturor jucătorilor, demisiile celor din conducerea clubului și aducerea unei echipe profesioniste. Nu spunem asta la nervi, pentru că nu mai avem nervi. Suntem deja obișnuiți cu aceste mizerii.