Steaua București și FC Fcsb vor juca în aceeași competiție

Steaua București și FC Fcsb vor juca în aceeași competiție, în sezonul următor – Să nu spuneți nimănui!

Dacă spune Steaua Liberă adevărul, nu e bine. Dacă nu-l spune, iar nu e bine. Ce facem atunci?! Păi, timp de vreo 15 ani, nu ni s-a spus nimic. Așa că, cea mai bună soluție e să nu ascundem nimic și să spunem tot.

O scurtă explicație

De vreo 48 de ore nu am scris nimic. Foarte mulți s-au bucurat. Au văzut că și pagina noastră de Facebook a pățit ce au pățit multe alte pagini și au sperat că e gata cu Steaua Liberă. De parcă Steaua Liberă e doar o pagină de Facebook, un site, un canal de Youtube sau un cont de Instagram. Chiar deloc. Steaua Liberă e o comunitate de suporteri cu aceleași gânduri și idealuri. E destul de greu să închizi așa ceva.

Iar comunitatea noastră este destul de mare, chiar dacă sunt unii care nu recunosc asta. Ca fapt divers, în două zile în care nu am publicat nimic, am avut în jur de 6000 de vizitatori unici pe site. O fi mult? O fi puțin? Îi lăsăm pe alții să judece. Mai mult, deși nu am anunțat nimic în mod oficial, pagina noastră de rezervă a strâns în doar câteva ore 600 de likeuri. De la 0. Și da, avem o pagină de rezervă. Dacă vreți să îi dați un like și să o urmăriți, o găsiți aici:

Totuși, e vorba doar de o pagină de rezervă. Am făcut demersurile necesare și așteptăm ca Facebook să rezolve problemele cu pagina originală cât de curând. Aceasta a fost penalizată dintr-o neînțelegere, Steaua Liberă nefăcând politică.

Presa se teme să spună că, la anul, Steaua București și FC Fcsb vor juca în aceeași competiție

În cronica de meci a finalei Cupei României, faza pe București, am menționat faptul că Steaua București și FC Fcsb vor juca în sezonul viitor în aceeași competiție. Am crezut că presa va prelua știrea, însă nu s-a întâmplat nimic.

Am mers mai departe și am sugerat noi știrea către ”ziariști”. Ni s-a spus că nu e o știre de foarte mare interes. ”Joacă naționala cu Malta, toată lumea o să fie interesată de acest meci.” Pe bune?! Poate doar dacă ne bate Malta, altfel nu dă nimeni doi bani pe meci.

Însă, deși au spus că nu e de așa mare interes știrea, am fost rugați să nu scriem noi nimic, că se ocupă ei. Adică nu cumva să pușcăm noi cuvintele lor cheie și să le lăsăm exclusivitatea. De parcă mai poate fi vorba de exclusivitate, când tu dai știrea la o săptămână după ce s-a întâmplat.

Măcar avem în față un nou exemplu de amatorism din partea presei sportive din România. Să o țineți tot așa, băieți! Că doar așa mai poate să ne crească nouă traficul pe site.

Totuși, ce veți face la anul, domnule Burleanu?!

E ușor de înțeles de ce nu vrea nimeni să spună că Steaua București și FC Fcsb vor juca la anul în aceeași competiție. Pentru FRF, e un dezastru total. Nici cel mai priceput scriitor de SF nu ar putea găsi o scuză bună care să explice cum se poate ca două echipe care spun că sunt aceeași echipă joacă în aceeași competiție, în același timp.

Însă acesta este adevărul. Oricât s-ar fi rugat băieții deștepți ca Steaua să nu promoveze în Liga 3 și să ajungă să se afilieze direct la FRF, scenariul acesta e și mai rău pentru ei.

Oricum ai lua-o, nu e bine. Dacă Steaua București va porni sezonul 2019-2020 al Cupei României și va fi eliminată în primele etape, cum va explica Răzvan Burleanu continuarea ”Stelei București” în această competiție. Iar dacă, cumva, Steaua va reuși să ajungă cât mai sus în Cupă, cum va explica FRF prezența în aceeași etapa a aceleiași competiții a două echipe care pretind că sunt aceeași echipă?!

Răspunsuri nu există. Cel puțin nu răspunsuri care să îi satisfacă pe băieții care s-au bucurat că Steaua nu a promovat. Nasol. Dar stați liniștiți, că poate să fie și mai rău.

Nu FRF decide cine deține palmaresul Stelei. Doar actele decid acest lucru!

Pentru ziaricii din România, existența procesului pentru recunoașterea palmaresului Stelei este o dovadă că ”încă nu se știe cine are palmaresul”. Doar că nu e așa. Acest proces este o acțiune în constatare. Adică judecătoarea Simona A. Vișoiu, care a prelungit acest proces de parcă e plătită în funcție de numărul de înfățișări, nu decide cine are palmaresul Stelei, ci doar se uită peste actele prezentate de Florin Talpan și constată că sunt adevărate. Dacă zice că nu sunt adevărate, face un abuz. Iar dacă prelungește din nou ”partida”, asta e. Actele tot la Steaua rămân.

Iar aceste acte vor fi prezentate peste câteva săptămâni, când Steaua va merge pentru a se înscrie în mod oficial în Cupa României. Ce va face FRF atunci? Va ține cont de ele? Dacă va ține, va da jos palmaresul de la FC Fcsb? Va lăsa ca două echipe cu același palmares să joace în același timp, în aceeași competiție?

Dar mai trebuie pusă o întrebare. Ce se întâmplă dacă FRF nu va dori să țină cont de actele Stelei? În acest caz, va avea Bixi Mocanu curajul să dea FRF în judecată? 

Măsura ar fi necesară. În acest caz, FRF ar aduce prejudicii imense de imagine Stelei și ar dezinforma suporterii. Mai mult, ar fi o dovadă clară de bătaie de joc și tratament discriminatoriu împotriva unei echipe. Așadar, trimiterea FRF în judecată ar deveni obligatorie într-un astfel de scenariu. O va face Bixi Mocanu sau se va băga din nou cu capul în nisip și va minți suporterii, în speranța că va trece totul?

Doar timpul va decide. Vă asigurăm însă că noi vom afla adevărul și că îl vom distribui peste tot. Poți să fii nesimțit și să îți bați joc de Steaua, dar nu te poți ascunde!