cupa româniei

Steaua București – Carmen București, 3-1 (3-0) – Steaua va juca în Cupa României în sezonul 2019-2020

Oricât de rușinoasă a fost înfrângerea de săptămâna trecută, victoria de azi este chiar mai rușinoasă. Asta deoarece Steaua a trecut fără probleme de Carmen, umilind-o și arătând că nu e o echipă solidă. Însă, la barajul pentru promovare tot echipa mai slabă va merge.

Steaua București: 1. Mihai Plăcintă – 5. Alin Iordache, 4. Ștefan Pădureț, 13. Andrei Nițu, 2. Victor Manu –  8. Alexandru Aldea, 21. Ghiță Constantinescu, 16. Adrian Vîlcea – 26. Alexandru Mărgărit, 17. Alin Robu, 7. Florin Răsdan. 

Rezerve: 12. Alexandru – Cristian Drăgușin, 3. Mihai Zamfir, 20. Bogdan Sitaru, 6. Lucas, 15. Radu Stoica, 10. Alin Predescu, 19. Vlad Nițu

Antrenor: Ștefan Iovan

Fără Lăcătuș, plecat în această săptămână, dar cu Ștefan Iovan pe bancă, Steaua a început în atac, căutând răzbunarea. Imediat, a deschis scorul. Răsdan a centrat de pe dreapta, mingea a ajuns la Robu, în centrul careului, iar acesta a înscris sec, cu capul.

Carmen a avut imediat o tresărire de orgoliu și a sărit în căutarea golului. Mare greșeală! Steaua a profitat de spațiile lăsate, a combinat și a atacat, iar în minutul 21 a făcut 2-0. A înscris Adi Vîlcea, cu un șut din afara careului.

Până la pauză, Steaua a mai înscris un gol, prin Răsdan, dintr-o lovitură liberă, în minutul 35. Ar fi putut să mai înscrie unul, însă portarul Carmenului a reținut șutul lui Constantinescu, din ultimele minute ale reprizei.

Dacă scorul vă surprinde, să știți că cei de la Carmen au jucat astăzi cu prima echipă. Nu au folosit rezerve, nu au folosit juniori. Au jucat cu aceeași echipă folosită și săptămâna trecută. Singura diferență a fost că, de data asta, a jucat și Steaua.

În repriza secundă, Steaua a făcut pasul înapoi. Carmen a profitat imediat și a început să preseze. Din fericire, echipa condusă de Iftodi nu a făcut astăzi nimic. Frustrați, pe final de meci, jucătorii Carmenului au început să joace murdar, lovind jucătorii steliști, chiar și cu pumnul.

Carmen a fost neputincioasă astăzi. A marcat totuși în minutul 92, dintr-un penalty văzut de arbitru. A fost un gol de onoare, care nu a mai schimbat nimic.

Steaua București – Carmen București s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru roș-albaștri. La anul, militarii vor juca în Cupa României!

Steaua București va juca la anul într-o competiție organizată de FRF, Cupa României. Joac-o pe asta, Burlene!

Cum se poate ca o echipă să joace extrem de prost într-un meci și, după o săptămână, cu același adversar, să facă spectacol? Răspunsul îl știți și voi, așadar nu mai are rost să discutăm despre asta. Putem în schimb să discutăm despre necazurile pe care acest meci i le va provoca Federației Române de Fotbal.

Prin câștigarea finalei Cupei României pe București, Steaua și-a asigurat participarea în Cupa României 2019-2020. Vorbim aici despre o competiție care aparține și e administrată direct de Federația Română de Fotbal. Astfel, deși nu și-au dorit acest lucru, în sezonul următor, cei de la FRF și Burleanu vor fi nevoiți să țină cont de existența Stelei. Și nu doar de existența sa, ci și de actele sale, acte care spun că această echipă a fost înființată în 1947 și că a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Va fi interesant să vedem cum va explica Federația prezența în aceeași competiție a două echipe care susțin că au același istoric și același palmares.

Acesta este fotbalul românesc, iar nouă nu ne rămâne decât să pregătim popcornul și să așteptăm spectacolul. Să sperăm însă că și cei din club vor fi atenți și îi vor permite domnului Talpan să ia măsurile necesarea în cazul în care FRF va încerca să treacă cu vederea documentele oficiale ale Stelei.