bixi mocanu demisia conducerea stelei Bixi-Pompiliu Mocanu

Bixi-Pompiliu Mocanu, fă-ți treaba pentru care ai fost angajat sau pleacă!

Am așteptat să vedem dacă clubul Steaua va lua atitudine împotriva mizeriei care a avut loc aseară. La un meci de Europa League, într-o competiție internațională, organizată de UEFA, legile au fost încălcate iar imaginea Stelei a fost murdărită, fiind folosită abuziv, încălcând o decizie judecătorească definitivă și executorie. Este o faptă cât se poate de serioasă, un atac josnic la adresa imaginii Stelei și a dreptului său la marcă, dar și o încercare de dezinformare grosolană. Dacă nici acum nu va lua conducerea Stelei, prin Bixi-Pompiliu Mocanu, măsuri pentru a-i pedepsi pe cei vinovați, nu mai încape nicio îndoială că aceștia trebuie să plece din Ghencea.

muie bixi

Fotbal Club Fcsb a încălcat decizia definitivă și executorie din dosarul pentru numele Steaua

Presa din România s-a grăbit să spună că a fost o gafă a televiziunii armene, care a transmis meciul. A spune așa ceva dovedește ori că cel care a scris articolul e rău intenționat, ori că nu a mai avut niciun contact cu lumea presei sportive până acum. Televiziunea armeană nu a scris cu de la sine putere ”Steaua” pe grafica meciului. A folosit numele pe care l-a trimis Fotbal Club Fcsb către reprezentanții săi.

Fiecare echipă participantă în competiții europene trimite un media kit către televiziunile care achiziționează drepturile de transmitere ale meciurilor sale. Acest media kit include logouri, informații despre club, despre jucători, etc. Pe scurt, include tot ceea ce e necesar pentru a face grafica afișată pe ecrane. Ieri, grafica televiziunii armene spunea că Alashkert a jucat cu o echipă numită Steaua.

E interesant de văzut dacă televiziunea respectivă a cumpărat dreptul de televizare al meciului Alashkert – Steaua sau al meciului Alashkert – Fotbal Club Fcsb. Aproape sigur, e vorba de a doua variantă. Asta deoarece e greu de crezut că UEFA tratează atât de superficial un subiect atât de sensibil, precum dreptul de autor și de marcă. Așadar, vinovatul e unul singur: Fotbal Club Fcsb. Echipa lui Becali a mințit cu siguranță, încălcând decizia din dosarul pentru numele Steaua.

ProTV, un complice fără respect pentru privitorii săi

Pentru ProTV, ”isprava” televiziunii armene a venit cum nu se putea mai bine, Mihai Mironică fiind chiar în extaz la vederea numelui Steaua pe ecran. Postul de televiziune știa de decizia definitivă din dosarul pentru numele Steaua. Chiar a fost sancționat de CNA pentru dezinformare. Cu toate acestea, nu a luat nicio măsură pentru a informa corect privitorii și nici pentru a corecta dezinformarea apărută pe ecran. În niciun moment, ProTV nu a aplicat peste grafica televiziunii armene o grafică cu informația corectă.

Bixi-Pompiliu Mocanu trebuie să ia măsuri împotriva Fotbal Club Fcsb și ProTV, dar și să ceară explicații de la FRF și UEFA

Situația de față este una inacceptabilă, iar explicația cum că a fost o eroare a televiziunii armene nu trebuie nici măcar ascultată. La un nivel atât de mare, când e vorba de sume atât de mari de bani, nu au loc greșeli.

În decembrie 2016, Curtea de Apel București a interzis ”pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.” Fiind o decizie definitivă și executorie, aceasta se aplică nu doar entității Fotbal Club Fcsb, ci și terților. Nimeni nu are voie să folosească numele ”Steaua” sau ”Steaua București”, fără acordul clubului Steaua, dacă utilizarea acestora poate duce la confuzie și la încălcarea dreptului clubului nostru asupra mărcii Steaua.

Astfel, dată fiind decizia de mai sus, Bixi-Pompiliu Mocanu, președintele interimar al clubului Steaua este obligat să ia măsuri împotriva FC Fcsb. Acesta este obligat să se prezinte cu un executor judecătoresc la sediul companiei lui Becali și să ceară închiderea sa. Este de asemenea obligat să ia măsuri împotriva televiziunii ProTV, pe care trebuie să o reclame în mod oficial la CNA și căruia trebuie să îi interzică accesul la evenimentele Stelei.

Mai departe, Bixi-Pompiliu Mocanu trebuie să ceară explicații de la FRF și UEFA. Aceste două firme private au fost informate în legătură cu faptul că FC Fcsb nu este și nu a fost niciodată Steaua București. Nu au absolut nicio scuză și nici nu au voie să facă bani de pe urma imaginii Stelei. Numele și marca Steaua au fost folosite ieri, într-un meci de Europa League, dar Steaua nu a câștigat nimic. Toate celelalte părți au căștigat, doar Steaua nu.

Este inacceptabil ca, la trei ani de la decizia definitivă din dosarul pentru numele Steaua, FC Fcsb încă să folosească acest nume.

Mizeria care a avut loc aseară este un rezultat direct al impotenței și a lipsei de profesionalism a conducerii clubului nostru, care face aproape tot ce îi stă în putere pentru a sabota Steaua. Din cauza lașității conducătorilor steliști și a lipsei lor de implicare, FC Fcsb încalcă fără reținere decizia din 2016, folosind numele Steaua în interviuri, în conferințe de presă și chiar și pe site-ul său. Iar dezinformarea merge chiar mai departe.

muie superbet

Superbet, firma mamă a GOBet, sponsorul echipei de fotbal, folosește numele Steaua București pe platforma sa de pariuri online, atunci când face referire la FC Fcsb. Trebuie acum să credem că șefii Stelei nu știu acest lucru? Trebuie să credem că totul e o noutate pentru ei? Sau ar fi mai normal să acceptăm explicația cea mai simplă, adică faptul că aceștia nu dau doi bani pe clubul la care sunt angajați și că preferă să ajute dușmanii Stelei, decât să-și facă treaba?

Conducerea Stelei trebuie să își facă treaba sau să plece

Dacă conducerea Stelei refuză să ia măsuri pentru a pedepsi această încălcare gravă a dreptului clubului nostru asupra mărcii Steaua, trebuie să plece cu toții. S-a ajuns deja mult prea departe, granițele bunului simț fiind deja depășite de foarte mult timp.

Nu se poate ca Bixi-Pompiliu Mocanu și subalternii săi să accepte această dezinformare continuă. Sau, dacă le place să joace acest joc, să îl joace până la capăt.

Steaua are astăzi meci amical cu Muscelul Câmpulung. Ce ar fi ca marketingul Stelist să spună că, de fapt, meciul e Steaua București – Real Madrid? Ar fi o eroare, una micuță, nu? Una care poate fi trecută cu vederea. Steaua ar face o grămadă de bani din bilete, poate chiar și televizări. Și totul ar fi OK, atât timp cât Real Madrid nu ar afla. Dar chiar crede cineva că Real Madrid nu ar afla? Situația descrisă aici e bună ca glumă, dar nimic mai mult. Asta deoarece Real Madrid este un club condus de profesioniști, nu de Bixi-Pompiliu Mocanu.

 

Editare ulterioară

Clubul Steaua a emis după publicarea acestui articol un scurt comunicat, pe care îl puteți citi aici, în care spune că a făcut plângere la CNA împotriva ProTV. În comunicat nu se spune și ce măsuri are de gând clubul să ia împotriva celor de la FC Fcsb.