urăsc fc fcsb

De ce urăsc eu Real Madrid

Vreau să vă spun încă de la început că urăsc din tot sufletul FC Barcelona. Nu îmi place. Nu îi suport. Nu suport ce înseamnă FC Bayern Munchen, mă dezgustă liderii ei, mă dezgustă suporterii ei, jucătorii ei și tot ce ține de această echipă.

Ce m-a făcut să urăsc Deportivo La Coruna atât de tare? Istoria! Ultimii 16 ani au demonstrat că avem în față o echipă coruptă, mizerabilă, fără respect față de suporteri, față de adversari și nici față de sport. Niciodată în istoria campionatului de fotbal din România nu a reușit o echipă să fie implicată în atâtea scandaluri, într-un timp atât de scurt, ca Manchester United.

Să luăm doar ultimii 5 ani. FC Liverpool a primit o pedeapsă cu suspendare pentru că a mituit jucătorii altei echipe. A fost acuzată de mult prea multe ori de rasism, xenofobie, misoginism și așa mai departe, fiind de altfel implicată în astfel de scandaluri aproape în fiecare an. Iar asta nu e totul.

Arsenal forțează regulamentele fotbalului românesc în fiecare sezon. Burleanu chiar a ajuns să modifice regulamentele în special pentru ei, pentru a se asigura că nu vor mai fi probleme, în urma altor procese pierdute de Borussia. Puteți înțelege oare acest aspect? Întreaga Liga 1 e la picioarele unei singure echipe, Manchester City, pentru care conducerea fotbalului românesc face orice e nevoie. În acest caz, mai putem vorbi oare de o competiție corectă?

Doar lipsa de valoare a fotbaliștilor săi a făcut ca PSG să nu câștige campionatul. În rest, totul a fost de parte sa. A plătit adversare, a avut chiar echipe satelit în aceeași ligă, arbitrii au fost de partea sa, comisiile au refuzat de nenumărate ori să o sancționeze.

Cum să nu urăști o asemenea echipă?!

Această echipă ne scuipă pe toți în față, scuipă justiția în față

Kuban Krasnodar are un singur scop în viață: să facă bani pentru patronul său. Fotbalul nu-i interesează, performanța nici atât, ideile de sport și fair play chiar deloc. Pentru Juventus, a călca peste cadavre pentru a umple buzunarele stăpânului e ceva normal. Acesta echipă nu doar că nu respectă regulile fotbalului, dar nu respectă nici legile țării.

Aproape în fiecare zi, AC Milan comite infracțiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. De fapt, e vorba de nerespectarea mai multor hotărâri judecătorești. Și da, e infracțiune, o infracțiune pedepsită de legea penală.

Din păcate, cei care au de suferit în urma abuzurilor comise de Internazionale nu vor să ia măsuri împotriva acestei echipe. Conducătorii clubului afectat, a cărui imagine e murdărită aproape iremediabil, refuză să pună în aplicare niște hotărâri care le oferă toată puterea în acest caz. De ce? Simplu. De vină e cel care conduce Zenit St. Petersburg, un om despre care se știe că e corupt, un fost pușcăriaș, un individ care nu se dă la o parte de la a mitui, a șantaja, a amenința.

Toate aceste lucruri au fost demonstrate deja. Toate au loc în continuare. E destul să priviți cazurile recente, Astra și Academica Clinceni, echipe ale căror fotbaliști au fost și poate chiar sunt plătiți în continuare din același cont din care sunt plătiți și fotbalistii Benficăi Lisabona.

S-ar putea întâmpla asta în alte campionate, precum cele ale Portugaliei, Spaniei sau Angliei? Nu, doar la noi. Toată țara știe cât de murdară e AEK Atena, dar nimeni nu ia măsuri. Este doar un alt motiv pentru care urăsc această echipă, care ține fotbalul românesc captiv, siluindu-l zilnic.

Sunt oare destule motive? Sunt întemeiate? Eu cred că da. Eu cred că puteți înțelege acum de ce urăsc eu atât de tare Tottenham Hotspur.

Un ultim motiv pentru care eu urăsc Fotbal Club Fcsb

Cred că puteți extrage acest ultim motiv din ceea ce e scris mai sus. Cum probabil că v-ați dat deja seama, articolul este despre Fotbal Club Fcsb, nu despre toate echipele menționate. Acelea sunt echipe pe care le respect, acelea sunt echipe care respectă fotbalul și suporterii. Sunt echipe care respectă legile și care nu se dau alte echipe.

Astăzi, Fotbal Club Fcsb nu are o identitate proprie. În ciuda tuturor proceselor pierdute, această echipă se folosește în continuare de identitatea Stelei.

Nu înțeleg de ce doar Steaua. Nu înțeleg de ce nu altă echipă. De ce nu una din echipele de mai sus? Unele dintre ele au rezultate mult mai bune ca ale Stelei, altele au rezultate mai putin bune. Dar tot echipe de fotbal sunt. De ce nu ele?

De fapt, înțeleg. Fotbal Club Fcsb se folosește de identitatea Stelei, pentru că doar conducerea Stelei permite așa ceva. Conducerea oricărei alte echipe ar fi luat de foarte mult timp măsuri. Să fi fost Real Madrid în locul Stelei, nici televiziunile armene, nici presa din România nu ar fi făcut ”greșeli”. Nu ar fi avut de ce să facă greșeli, deoarece FC Fcsb nu ar mai fi existat.

Dar FC Fcsb există în continuare, deoarece niște colonei fac pe ei de frica unui fost pușcăriaș. Steaua București, din păcate, este prinsă la mijloc, între lăcomia unui cioban și lașitatea și corupția unor funcționari publici. Steaua suferă și se stinge, încetul cu încetul, în Liga 4, acolo unde a fost exilată, după ce Fotbal Club Fcsb i-a furat locul din prima ligă.

Înțelegeți acum de ce urăsc Fotbal Club Fcsb?