bixi mocanu

Haideți să ne dăm mari cu realizări la care nu am avut nicio contribuție

Când cineva te acuză că ai făcut ceva greșit, ai două opțiuni. Ori încerci să corectezi problema, pentru a nu repeta greșeala, ori îți pui ochelari de cal și faci ce te taie capul. Din păcate, conducerea clubului nostru nu doar că și-a pus ochelarii, dar pare să și necheze.

Când Becali și-a bătut joc de Steaua, nu au făcut nimic. Nu au reacționat nici când același Becali încălca hotărâri judecătorești și spunea că echipa lui e Steaua, dezinformând o țară întreagă. Dar, când ProSport a scris că nu și-au făcut treaba, bravii conducători steliști, în frunte cu Bixi Mocanu, au luat atitudine.

În timpul meciului dintre Steaua și Mihai Bravu, fabulosul departament de comunicare al clubului nostru a emis un comunicat de presă în care încerca să pună la punct ProSportul. Ca de obicei, au dat-o-n bară. Și e normal să o dea în bară. Ei sunt militari, nu au nicio treabă cu sportul.

Pentru a demonstra că ProSport nu a avut dreptate, când a spus că sezonul 2018 – 2019 a fost unul sărac pentru Steaua, din punct de vedere al performanțelor, Bixi & Co. au enumerat o listă de medalii obținute de sportivii steliști.

În comunicat, era vorba de peste 150 de medalii. Dacă nu ai cunoaște situația, ai spune că e destul de bine. Practic, o medalie la fiecare 2 zile. Nu-i rău, nu? Ba da, e rău. Și asta deoarece aceste medalii au fost luate la probe individuale sau probe în care au participat 2 sportivi.

La astfel de probe, din păcate, contribuția clubului e minimă. Meritul este aproape în totalitate al sportivului.

Cu ce a ajutat-o Steaua pe Eliza Samara?

Să luăm exemplul Eliza Samara. Aceasta a câștigat medalia de argint la Europenele de Tenis de Masă. Performanța e importantă, iar sportiva merită felicitată. Dar care a fost contribuția clubului?

  • Eliza Samara a venit la Steaua în vara lui 2017. La acel moment, era deja o multiplă campioană europeană, având în palmares următoarele titluri:
  • 2005 cu echipa naţională a României;
  • 2009 şi 2012 la dublu feminin;
  • 2011 şi 2012 la dublu mixt;
  • 2015 la simplu.

De asemenea, Samara a reprezentat România la Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice. și a câştigat Liga Campionilor Europeni, cu echipe de peste hotare la care a fost legitimată, cum ar fi Fenerbahce Istanbul (Turcia) sau Metz TT (Franţa). Totul înainte de a veni la Steaua.

Așadar, ce măsuri luate de Bixi Mocanu au ajutat-o pe Eliza Samara să devină un sportiv mai bun? Niciuna. Chiar am putea spune că meritul pentru medalia cucerită de stelistă în acest an îi aparține lui Petrea, în parte. El a semnat contractul cu Eliza Samara, nu Bixi Mocanu.

Și atunci cum facem, domnule comandant interimar? Ne lăudăm cu medalia câștigată de judoka Andreea Chițu? De ce? Care a fost contribuția dumneavoastră la realizarea care îi aparține în totalitate ei? Niciuna, domnule Mocanu.

Andreea Chițu se poate lăuda că a câștigat o medalie pentru Steaua. Așa da. Dar Steaua nu poate spune, din păcate, ca a luat o medalie pentru Andreea Chițu.

Cu ce ați contribuit domnule Mocanu, la aceste performanțe?

Ar fi frumos, domnule Mocanu, dacă ne-ați și arăta ce contribuții ați avut dumneavoastră, concret, la dezvoltarea clubului. Că poate chiar era nevoie de o parcare în plus, pentru a câștiga o medalie la canotaj sau kaiac-canoe. Nu știm, nu suntem ironici. Chiar vorbim serios.

Poate că acea parcare a ajutat canotorii. Poate că introducerea sistemului de acces cu catele magnetice l-a ambiționat pe Paul Dumitrașcu, ajutându-l să ridice mai mult la mondialul de haltere pentru juniori, unde a luat argintul. Chiar nu știm, dar vă credem dacă ne explicați.

Vă rugăm așadar să ne explicați care a fost contribuția dumneavoastră la toate aceste realizări. Și, dacă se poate, explicați-ne și de ce nu am înregistrat niciun rezultat impresionant la sporturile de echipă (unde am câștigat doar un titlu național, la polo masculin). Poate că trebuia măcar o parcare și aici.

Nu au învățat și nici nu vor să învețe nimic!

Bixi Mocanu și prietenii lui își bat joc de Steaua în continuare. Cumva, ei cred că pot să ducă lumea de nas la nesfârșit. Și ce dacă scrie ProSport? Ei vin cu un drept la replică. Dacă spune Steaua Liberă ceva, ei dau comunicat. În tot acest timp, clubul e tot în picaj. Și, dacă sezonul următor o să fie și mai slab, ce ne facem?

Bixi Mocanu și ai lui nu au dat nicio explicație până acum pentru eșecurile de anul trecut. Chiar mai rău, nu au explicat ce măsuri concrete vor lua pentru ca noul sezon să fie mai bun. Voleiul masculin l-au retrogradat că așa au vrut. La fotbal, aproape că s-au rugat să nu fie primiți în Liga 3. Au dat afară toți tinerii care ar fi putut ajuta Steaua să joace acolo prin Liga Elitelor, aducând în locul lor jucători cu care clubul nu respectă acea regulă. Mai departe, la celelalte sporturi e haos total.

Ați auzit de vreun obiectiv la rugby? Handbal? Baschet? Singura echipă unde au anunțat obiectivul e cea de fotbal. Iar, acolo, obiectivul e promovarea în Liga 3. Asta nu ar fi în niciun caz o performanță. Nu una demnă de Steaua.

Da, Bixi și ai lui continuă pe același drum pe care au mers și până acum. Așa că să nu vă așteptați la alte rezultate.