cristian cîrlan

Rugați-vă pentru Steaua

Am tot vorbit zilele acestea despre concursuri și noi comandanți, dar nimeni nu a observat pericolul în care se află clubul nostru. În acest moment, Steaua București este condusă de către, probabil, cel mai slab conducător din ultimii 20 de ani. Este vorba despre Cristian Cîrlan, cel care a fost numit locțiitor al comandantului, până la numirea sa.

Cîrlan este un caz în totalitate special. Acesta este cunoscut de întreg poporul stelist și absolut niciun suporter stelist nu îl suportă. Un exemplu clar în acest sens e faptul că, recent, la unul din meciurile Stelei, a apărut în tribune bannerul ”Cîrlan fără plan”. A fost un atac pe față la adresa locțiitorului, atac prin care steliștii au încercat să semnalizeze faptul că acesta este omul nepotrivit pentru Steaua.

Despre CV-ul lui Cîrlan am mai vorbit. Pare impresionant. E plin de cursuri și specializări făcute în țară și străinătate, poziții ocupate și titluri pompoase. Lipsește însă un singur lucru: rezultatele.

În 2019, Cristian Cîrlan nu se poate lăuda cu nicio mare realizare pentru clubul pe care îl conduce din poziția de locțiitor al comandantului. Iar zvonurile spun că ar vrea să candideze pentru o poziție de comandant permanent. Însă, ce îl recomandă pentru această poziție? Cursurile? Specializările? Titlurile?

Cîrlan le-a avut pe toate în ultimii 20 de ani, dar tot nu le-a folosit la nimic. Cel puțin, nu le-a folosit în slujba Stelei. Acum ce să înțelegem? Că, după 20 de ani de neprezentare, Cristian Cîrlan vrea în sfărșit să intre la joc?

Și chiar dacă ar vrea, asta nu ar schimba cu nimic faptul că, de-a lungul carierei sale, a făcut mai mult rău Stelei decât bine.

A băgat în pământ hocheiul, voleiul. Acum fotbalul?

La începutul articolului am vorbit despre faptul că suporterii nu îl plac pe Cristian Cîrlan. De ce nu îl plac? Pentru că el, în cariera sa, a reușit să facă mult rău unor secții sportive destul de iubite de suporteri.

Între 2005 și 2016, Cîrlan a condus secția de hochei a clubului nostru. Aceasta a avut un destin similar secției de fotbal. În sensul că anii 2000 au însemnat începutul sfârșitului pentru cea mai galonată echipă de hochei din lume!!! Da, din lume. Cele 40 de titluri naționale ale Stelei sunt record mondial. Dar nu au putut să o protejeze de managementul defectuos.

Deși hocheiul stelist era o forță, deși hocheiștii steliști erau de top, clubul nostru a pierdut încetul cu încetul poziția de lider al României la acest sport. Cei mai în vârstă pot confirma că, acum 15 ani, era o plăcere să îi urmărești pe Timaru și compania la lucru. Însă, după ei nu a mai venit nimeni.

Hocheiul stelist s-a dus în jos și nu s-a mai ridicat. Iar mai târziu a fost ”dat afară” din București, steliștii fiind obligați să joace meciurile la sute de kilometri de capitală. Totul s-a întâmplat sub supravegherea lui Cîrlan. Totul, de la lipsa de rezultate, la lipsa de jucători, la mutarea Stelei din Ghencea.

Însă domnul Cîrlan nu și-a asumat niciodată vina pentru aceste nenorociri.

Marketingul lui a pierdut 4 submărci

A fost în schimb promovat. Boroi l-a pus șef peste marketingul Stelei, iar Cîrlan a continuat să nu facă nimic. Nu e nevoie să prezentăm dovezi la acest capitol. Știm cu toții că marketingul stelist nu există.

Și poate că mulți vor spune că asta nu contează, că oricum marketingul e irelevant. Nu e. Dacă Steaua București avea un departament serios de marketing, nu ar fi fost niciodată decăzută din drepturile pe care le are asupra celor 4 submărci pe care instanța i le-a luat în această vară.

Acea decizie a fost rezultatul direct al faptului că, din 2014, până în 2015, Steaua nu a folosit deloc acele mărci în activitatea comercială. DELOC! Marketingul stelist nu le-a folosit deloc. Deși le avea, deși putea face orice cu ele. A făcut însă fix ce nu trebuia. Le-a pierdut. Din fericire, Florin Talpan le-a recuperat. Iar Cîrlan? El a fost făcut vicepreședinte al clubului.

A retrogradat voluntar secția de volei masculin

Zvonurile din jurul clubului spun că secția de volei masculin a fost retrogradată voluntar chiar de către Cristian Cîrlan. Acesta ar fi cerut retragerea echipei din prima ligă și reînscrierea ei în liga secundă. De ce? Asta nu știm. Motivele date de clubul Steaua într-un comunicat de tot râsul nu pot fi luate în serios, pentru că nu sunt serioase.

Însă acum e oricum prea târziu. Secția de volei nu mai joacă în prima ligă, acolo unde anul trecut a terminat pe locul 6.

Întăi cu hocheiul, apoi cu voleiul, ce urmează acum? Fotbalul? S-ar putea. Chiar nu ar fi surprinzător să aflăm că locțiitorul Cîrlan cere retragerea echipei din campionat sau menținerea sa doar la nivel de Liga 4.

Nu e o glumă. Deja a făcut câțiva pași în acest sens. I-a făcut când l-a lăsat pe Florentin Dumitru să meargă la AMFB și să voteze în locul Stelei, pentru introducerea echipei secunde a FC R direct în Liga 4. Atunci, a dat vina pe Bixi, refuzând să își asume răspunderea, deși Bixi era plecat iar Cîrlan, în calitate de vicepreședinte, era conducătorul clubului.

Bixi, Cîrlan, Barcelona

Dacă vă place titlul, să știți că nu e o poveste de dragoste. Mai degrabă e chiar una de război. Pentru că Bixi Mocanu și Cîrlan nu s-au prea înțeles în ultimul an. În această vară, chiar s-au certat.

Nu doar de la subiectul Florentin Dumitru, ci și din cauza unei deplasări pe care o delegație a Stelei a făcut-o la Barcelona. Bixi Mocanu a trecut pe listă 23 de oameni. Însă el era în concediu când a avut loc deplasarea. Iar Cîrlan, locțiitorul, a trimis la Barcelona 24 de oameni.

Când s-a întors din concediu și a aflat, Bixi Mocanu a luat foc. De altfel, a fost și auzit spunând că o să îl pună pe Cîrlan să plătească din propriul buzunar costul deplasării celui de-al douăzecișipatrulea membru al delegației. Nu știm însă dacă a mers până la capăt cu planul său.

Cîrlan face parte din tabăra Boroi – Petrea

E ciudat însă că între cei doi au fost probleme. Acum, privind înapoi, este destul de clar că Bixi Mocanu a fost trimis la Steaua pentru a-i pregăti lui Cîrlan locul. Acesta din urmă a fost omul lui Boroi și, mai apoi, al lui Petrea, pe care probabil că ar fi trebuit să îl înlocuiască anul trecut.

Însă lipsa rezultatelor nu l-a recomandat. Așa că, a fost adus Bixi ca interimar, ca să poată avea Cîrlan timp pentru a-și îmbunătăți CV-ul. Și fix asta face acum cu pozițiile de vicepreședinte și locțiitor.

Dacă Cristian Cîrlan va fi numit comandant, ne vom întoarce cu siguranță la era Boroi. Nu există îndoială. Sau poate că va fi chiar mai rău.

Așa cum a demonstrat deja, acest individ nu este capabil să conducă Steaua București. Nu merită acest lucru. Nu merită nici măcar să lucreze la Steaua.

Rugați-vă, prieteni! Rugați-vă pentru Steaua. Trece acum prin momente groaznice. Și, dacă se va întâmpla ceea ce nu ne dorim și Cîrlan va fi numit comandant, vor veni vremuri și mai grele. Rugați-vă ca acest lucru să nu se întâmple niciodată!