florin talpan muncește pentru steaua bucurești steaua bucuresti talpan comandant

Talpan: ”Cei de la FRF nu știu fotbal”

Casa Fotbalului ar trebui să își schimbe numele. Ar trebui să devină Casa Antifotbalului sau Casa celor care nu știu fotbal. Cum altcumva să se numească cei care nu știu fotbal.

După ce Naționala s-a făcut din nou de rușine, băieții de la FRF au aruncat toată vina pe Contra, de parcă nu ei l-au adus în primul rând. Au scăpat de el și au început să se uite după alt fra… antrenor. L-au găsit pe Rădoi, cu care încearcă acum să-și spele imaginea. Rădoi e un antrenor tânăr, văzut bine în România, după rezultatele de la tineret. Însă nu e potrivit pentru postul de selecționer.

Toți o știu, dar nimeni nu o spune, pentru că nimeni nu dă doi bani pe fotbal. Pentru cei din conducerea FRF, importantă e imaginea. Își fac acum o imagine bună, pare că le pasă, pare că sunt implicați, dar, de fapt, nimic nu se schimbă.

De ce nu se schimbă nimic? Pentru că acești oameni nu știu fotbal. Și nici nu vor să învețe fotbal.

Talpan le-a dat peste bot

Cum nu știu fotbal și nici nu le pasă de fotbal, ferefeii s-au apucat să scrie comunicate de presă. Au publicat unul în care au anunțat numirea lui Rădoi și, în același timp, au dezinformat. În comunicat, au scris că Rădoi a jucat la Steaua până în 2009. Mirel Rădoi a jucat la Steaua doar până în 2003. O nouă dovadă că cei din conducerea FRF nu știu fotbal și nu dau nici măcar un ban pe suporteri.

Din fericire, apărătorul Stelei, Florin Talpan, i-a pus rapid la punct:

”Mirel Rădoi a jucat pentru Steaua București între anii 2000 și 2003. După 2003 nu a mai jucat la Steaua București. A jucat pentru o altă echipă, care nu a fost Steaua, ci s-a dat drept Steaua și a folosit ilegal marca și numele Steaua, așa cum justiția a stabilit deja. E trist că, în 2019, FRF nu știe acest lucru. Dar poate e de înțeles, având în vedere că FRF a fost înființată de abia în 2002 și că oamenii care conduc acolo nu prea știu fotbal, cum au dovedit prin ratarea calificării la atâtea mondiale și europene.

Nici nu mai e de mirare că suporterii naționalei nu îi plac și sunt dispuși să facă aproape orice ca să scape de ei. Din păcate, cei de la FRF nu pricep că acest gen de comportament este exact împotriva suporterilor și a fotbalului. Prin această încercare penibilă de dezinformare, FRF s-a făcut și mai antipatică, dacă se putea. A jignit clubul Steaua și pe suporterii săi. Dacă, într-adevăr, cei de acolo iubesc fotbalul, eu unul aștept ca ei să își ceară scuze atât față de clubul Steaua, cât și față de suporterii steliști. Altfel, să nu se mire dacă, la următorul meci al naționalei, vor fi din nou huiduiți, ca și până acum,” a declarat Florin Talpan. 

Talpan nu cere nimic special. Cere doar bun simț. Dar nu poți avea bun simț în fotbal, dacă tu nu știi fotbal. Și aici, Talpan are dreptate.

Suporterii fac dreptate

În ultimii 20 de ani, turneele finale au devenit o rara avis pentru națională. Cine e vinovat? Ei sunt, cei din conducerea FRF, cei care își bat joc de Steaua și de legi. Știu hotărârile judecătorești, dar nu le pasă. Fac cum vor ei, pentru că nimeni nu îi trage la răspundere.

Sau, mai bine zis, nu i-a tras nimeni la răspundere până acum. Acum, se pare că suporterii au înțeles că pot lua atitudine împotriva acestor impostori. La ultimele meciuri ale naționalei, aceștia și-au făcut cunoscute nemulțumirile. Și le-au făcut cunoscute cu torțele și fumigenele.

A înțeles ceva conducerea FRF din toate acestea? Se pare că nu. Dar asta nu mai e o problemă. Suporterii vor continua să le dea lecții, de fiecare dată când Naționala va avea meciuri. Asta dacă meciurile se vor mai juca cu spectatori. Un foarte mare DACĂ. (hint, hint, domnule Burleanu!)