fotbal cinstit

Vă puteți imagina cum ar fi să avem un fotbal cinstit? Nici noi

Nu avem un fotbal cinstit în România. Bine, putem spune că nu avem fotbal, dar asta e o altă discuție. Ieri, la prezentarea noului selecționer, cei de la FRF au simțit nevoia să bage și o dezinformare în comunicatul de presă. N-ar fi fost ei, fără acea minciună. Nu s-ar fi simțit bine. Pentru că celor de la FRF le place doar fotbalul-minciună.

Florin Talpan i-a taxat rapid, pentru că minciuna privea Steaua, însă declarația sa, deși foarte bună, a uitat să spună un adevăr pe care nimeni nu îl poate nega. Și anume faptul că cei de la FRF sunt niște impostori, cu nimic mai buni decât pușcăriașii din fotbal, pe care chiar ei îi apără.

Dacă ar fi niște oameni simpli, care greșesc sau care nu se pricep la fotbal, nu ar fi o problemă. Oamenii greșesc, asta e natura lor. Problema cu cei care conduc federația e că ei fac totul intenționat.

Când în comunicatul de presă de ieri a apărut informația cum că Rădoi a jucat la Steaua București între 2000 și 2009, să nu credeți că a fost o eroare comisă în grabă. Din surse sigure, vă asigurăm că dezinformarea a fost făcută intenționat. Adică a existat un dialog care a mers cam așa:

– Punem că a jucat la Steaua între 2000 și 2003, apoi la FC Fcsb (ei nu i-au spus așa)?

– Nu. Zi că a jucat la Steaua până în 2009.

FRF are toate actele de care are nevoie

FRF știe unde a jucat Rădoi. Știe că a avut contract cu entitatea AFC Steaua București, din 2000 și până la începutul lui 2003. Știe că, la începutul lui 2003, Rădoi a semnat un nou contract, cu altă societate, numită SC Fotbal Club Steaua București SA, o societate în totalitate diferită, cu alt CUI, alt CIS, alt sediu, etc. Știe pentru că actele care dovedesc acest lucru sunt la FRF.

Tot acolo sunt și notificările care informează că FC Fcsb a mințit pe cererea sa de afiliere, când a spus că se numește Steaua București, deși nu avea voie să folosească acest nume. Iar pe lângă ele se mai găsesc acolo și hotărârile judecătorești care spun că FC Fcsb nu a fost Steaua București. Aceste hotărâri sunt motivate. Juiștii federației le pot citi oricând. Și le-au citit. Dar tac, pentru că ei nu vor un fotbal cinstit, ci un fotbal unde să îi poată minți pe fani, pe sonsori, pe telespectatori, pe toată lumea.

Să țineți cont de acest lucru. FRF alege să mintă. O face pentru că așa vrea. Poate că altceva nu știe. E rușinos. Sau cel puțin ar fi, dacă ideea de fotbal în România nu ar fi o glumă proastă. Ei au făcut-o să fie așa.

Burleanu știe încă din 2015 că FC Fcsb nu a fost Steaua și că nu a avut niciodată palmaresul Stelei

În emisiunea noastră de ieri, de pe canalul nostru de Youtube, am discutat despre o declarație dată de Burleanu la începutul lui 2015. Era la foarte scurt timp după finalizarea procesului pentru marca Steaua. Atunci, probabil printr-o scăpare, Burleanu a recunoscut că FC Fcsb nu e Steaua. Iată ce a spus:

„Departamentul juridic a oferit poziția din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amestecă cu palmarestul sau cu sigla. Așa cum avem motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, vedem că marca este legată de palmares, dar acest lucru nu afectează participarea nici la nivel național, nici european. Palmaresul urmează sigla, înțeleg că așa stau lucrurile. Nu avem încă un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. În momentul de față, Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipă de fotbal și nu putem trece punctele la federația de handbal.” – Răzvan Burleanu, 25 februarie 2015. 

La momentul respectiv, această declarație a apărut pe mai multe site-uri. Însă, în foarte scurt timp, ea a dispărut. A fost ștearsă rapid, ca în filmele despre securitate sau distopii în care guvernele controlează mințile oamenilor. Dacă o căutați pe google, veți vedea că această declarație mai poate fi găsită doar în ProSport și pe Ziare.com. Iar articolul din Ziare.com e din 2017, adică la 2 ani după ce declarația a fost dată. E un articol în care autorul arată cum s-a contrazis Burleanu de-a lungul timpului.

De ce a fost ștearsă această declarație de pe internet? Simplu. Pentru că a spus adevărul. Iar acest adevăr face rău federației.

După această declarație, Burleanu a dat altele și de fiecare dată a vorbit fix invers. Deși departamentul juridic i-a explicat clar că palmaresul urmează marca, așa cum scria și în motivarea deciziei din acel dosar, președintele FRF a ales să spună altceva. Adică a ales să mintă. A ales să uite tot ce i-a spus departamentul juridic, să bage capul în pământ și să apere o echipă impostoare.

Nu e de mirare, deci, că FRF a mințit în ceea ce privește CV-ul lui Rădoi. Acesta a jucat la Steaua, dar doar între 2000 și 2003. După 2003 a jucat la FC Fcsb.

FRF nu știe altceva în afară de fotbalul mincinos

Cum ar fi dacă am avea un fotbal corect? Ar fi bine pentru noi, suporterii, dar dezastru pentru ei, cei care conduc fotbalul. Ar fi un dezastru, pentru că ei ar trebui să muncească. Într-un asemenea scenariu, numirea antrenorilor s-ar face serios, în funcție de CV-uri, rezultate, experiență. Transferurile s-ar face și ele serios, după o perioadă de cercetare, în funcție de valoare. Inevitabil, meciurile ar fi și ele serioase, pentru că nu muncești serios și te stresezi doar ca să îți bagi picioarele la final.

Dar nimeni din fotbalul românesc nu vrea un asemenea scenariu. Ei nu vor să muncească. FRF nu vrea să facă ceva cu adevărat bun pentru fotbalul românesc. Nu vrea nici calificarea la un turneu final, chiar dacă se laudă că are acest obiectiv. Dacă ar fi vrut, ar fi căutat un selecționer serios, nu ar fi apelat la o soluție de avarie/un țap ispășitor. Pentru că asta este săracul Mirel Rădoi. L-au numit ca să scape, ca să nu zică nimeni că ei nu fac nimic. După ratarea calificării, vor scăpa de el, dar doar după ce îi vor pune în cârcă toată vina.

Apoi o vor lua de la capăt. Vor aduce un nou antrenor-marionetă și vor minți și în ceea ce privește CV-ul lui. Așa cum au mințit în cazul lui Rădoi.

Chiar, vă puteți imagina cum ar fi fost să recunoască că Mirel Rădoi a jucat întâi la Steaua București și apoi la FC Fcsb? Ar fi căzut internetul peste tot!