becali

România lui Talpan

Într-una din numeroasele sale emisiuni, din 2017, Gigi Becali a urlat la poporul român, cerându-i să aleagă. ”Vreți România lui Talpan sau România lui Becali?”, s-a răstit acesta în acel moment. La 3 ani distanță, se pare că a primit răspunsul. În sfârșit, trăim în România lui Talpan.

Expresia nu trebuie luată la propriu. Florin Talpan nu este stăpân peste români. Probabil că nici nu vrea să fie. Este însă un funcționar public onest, care și-a făcut mereu datoria, care a slujit corect statul român și care nu a simțit niciodată nevoia să îngenuncheze în fața marilor corupți. Pentru că a avut curajul să îi înfrunte, a avut de suferit. A fost hărțuit în trafic de către necunoscuți, a fost atacat la propriul loc de muncă de către un coleg, i-a fost refuzata promovarea în funcția de comandant al Stelei și multe altele.

Nu știm dacă curajul lui Florin Talpan l-a influențat în vreun fel pe procurorul DNA Radu Ionescu, însă acesta, cu siguranță în ciuda tuturor ”sfaturilor” primite de la cei care ”știu mai bine”, din sistem, a decis să investigheze una din țepele date de Becali statului român. Și, ce să vezi?!, acolo chiar e ceva.

Nu o să ne ascundem. Steaua Liberă nu e un ziar. Nu suntem obligați să fim obiectivi. Ba chiar ne mândrim că suntem subiectivi. Suntem steliști, iubim Steaua și am face orice ca să o apărăm. Astfel, ne bucurăm că domnul Ionescu a pornit această anchetă. Și, pentru că suntem printre cei mai bine informați oameni din România în ceea ce îl privește pe adevăratul Gigi Becali, suntem siguri că domnul Ionescu are dreptate.

Radu Ionescu pe urmele lui Florin Talpan

În acest moment, vedem cum istoria se repetă. Pentru că l-a atacat pe ”sfântul României”, Radu Ionescu este acum o țintă pentru publicațiile de propagandă. Luați de exemplu luju.ro, unul din puii Antenei 3. Ieri, Răzvan Savaliuc a publicat pe acest site un articol cu titlul ”Sistemul vrea banii lui Becali”. În articol, procurorul Ionescu este descris drept un ”tinerel de la DNA Radu Ionescu, adus in 2017, direct de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 (lipsit prin urmare de experienta profesionala necesara unui parchet de cel mai inalt nivel)”. Adică vârsta contează atunci când îl anchetezi pe Becali. Dacă nu ai peste o anumită vârstă, nu se pune.

Iar articolul merge mai departe cu propaganda pro-Becali și anti-Radu Ionescu. Nicăieri nu ni se spune cum se poate ca un pământ cumpărat cu 4 milioane de lei să ajungă să coste peste noapte 60 de milioane de euro (NU LEI!). Dar nu ni se spune pentru că indivizii precum Savaliuc ne iau de proști. De altfel, acest gen de jurnaliști se adresează doar proștilor, doar oilor, doar celor care nu gândesc singuri. Pe ei îi vrăjesc cu descrieri penibile, precum ”tinerel”, și, în timp ce le arată mâna stângă, cu dreapta le fură din buzunare.


De 3 ori e descris procurorul Radu Ionescu ca fiind un ”tânăr” sau ”tinerel” în articolul de pe luju.ro. 


Luju.ro nu vorbește nici măcar o singură dată despre țepele date de Becali statului român. Acesta este prezentat doar ca fiind o victimă. 


Savaliuc vorbește în articolul său despre prezumția de nevinovăție. Cere ca aceasta să fie aplicată în cazul lui Becali. NU!

În cazul lui Becali, prezumția de nevinovăție a căzut în momentul în care a fost condamnat pentru primul din cele 3 dosare în care a primit condamnări. Dacă vorbim despre un om condamnat la pușcărie în 3 dosare diferite, pentru 3 fapte diferite, cel mai normal este să pornim la drum cu prezumția de vinovăție.

De altfel, chiar Becali ne obligă să îl considerăm vinovat încă de pe acum. De-a lungul timpului, el s-a lăudat de numeroase ori că a încălcat legea și că a făcut afaceri necurate. De fiecare dată, însă, a precizat că faptele s-au prescris. De parcă asta l-ar face nevinovat.

„Deci nu e adevărat ce spune Pițurcă. Am dat 10 milioane 300.000 de dolari. Nu cât spune Pițurcă (n.r. 4,2 milioane de dolari). Pai ce, Pompiliu Stoica a costat doar 150.000 cât e în acte?! A costat 500.000 (n.r. de dolari). Oricum, sunt prescrise astea. M-ați înțeles?”, a dezvăluit Gigi Becali la DigiSport, în 2017. Atunci, trăia în România lui Becali și se credea invincibil. Acum, în schimb, se pare că ne îndreptăm spre România lui Talpan. Iar Gigi Becali tremură.

Steaua Liberă nu reprezintă justiția din această țară. Nu pretindem ca judecătorii, avocații sau procurorii să asculte ce spunem noi. Știm cum funcționează justiția, știm cum merge un proces și știm că nu e destul să îl considerăm noi vinovat pe Becali, ca acesta să fie condamnat. Asta nu înseamnă că noi nu credem cu tărie că este vinovat. Dovezile pe care le-am văzut până acum ne fac să fim siguri de acest lucru.

Mai departe, justiția să își facă treaba. Indiferent de rezultat, pentru noi e clar cum stau treburile.

Procurorul Radu Ionescu anchetează fix ceea ce Steaua Liberă a susținut de ani buni: Spălarea banilor negri prin FC Fcsb

becali la pușcărie

Citiți documentul de mai sus. Orice alte comentarii sunt inutile.

Becali e parte din sistemul care nu vrea România lui Talpan

Radu Ionescu o să mai fie atacat prin presă, așa cum e atacat și Florin Talpan. Aceasta e tactica lui Becali. Nu e o noutate. O folosește de câte ori are nevoie, în speranța că, într-un fel sau altul, va influența decizia finală a vreunui judecător.

Presiunea pe domnul Ionescu va fi una enormă, la fel cum a fost pe Florin Talpan. Asta deoarece ambii au îndrâznit să sfideze sistemul. Iar Becali e parte din sistem. Nu lăsați articole mincinoase să vă inducă în eroare. Becali e parte din sistem. Din acest motiv este și considerat suspect.

Pentru că, deși Savaliuc susține în articolul său că Becali merită să aibă parte de prezumția de nevinovăție, nu spune nimic despre sistemul murdar care controlează această țară. Nu spune nimic despre faptul că judecătoarele Gabriela Bogasiu, Simona Marcu si Liliana Visan au rezolvat cererea lui Becali de a primi 60 de milioane de euro de la stat în doar o lună, în timp ce dosarele pe care Steaua le are cu Becali, prin care clubul nostru cere despăgubiri de la acesta, sunt amânate de zeci de ori, ajungând să țină ani întregi.

Sistemul nu se ferește să bage banii statului în buzunarele membrilor săi. Și nu se ferește nici să îi protejeze, atunci când ei trebuie să dea bani statului.

Dar faptele rămân. Gigi Becali a plătit 4 milioane de lei pentru o bucată de pământ, apoi a dat statul în judecată și, în doar o lună, a primit 60 de milioane de euro de la acesta. A luat acei bani, i-a băgat prin diferite conturi și a crezut că a scăpat.

A crezut că, dacă acei bani vin de la stat, nu poate să pățească nimic. Dar noi nu suntem proști. Noi nu uităm că trăm într-una din cele mai corupte țări din lume. Nici Talpan nu e prost. Nici Radu Ionescu nu e prost. Cel mai important, cei doi nu sunt murdari.

Să sperăm că acțiunile lor îi vor încuraja și pe alți funcționari publici, ca să facă ceea ce e corect. Din păcate, ducem lipsă de astfel de oameni. E destul să te uiți în curtea clubului Steaua ca să îți dai seama că e așa. În ultima săptămână, imaginea clubului nostru a fost murdărită, folosită abuziv pentru a face bani pentru alții, dar șefii Stelei nu au zis nimic. Deși a promis că va apăra Steaua, Mădălin Hîncu nu a luat nicio măsură pentru a opri dezinformarea din jurul meciului Dinamo – FC Fcsb. Și nici nu va lua. Pentru că și el e parte din sistem. Din același sistem care l-a pus în funcția pe care o ocupă acum, deși nimic nu-l recomandă pentru ea.

Însă vremea acestui tip de funcționari publici trece. În aceste zile, am mai făcut un pas important spre România lui Talpan. Mai devreme sau mai târziu tot ajungem acolo. Și să vedeți atunci veselie în ceea ce-i privește pe fanii României lui Becali. Hai România lui Talpan!