burleanu frf

Burleanu: „Fotbalul nu este doar despre bani, are tradiție, istorie și suporteri.”

Partea frumoasă a fotbalului românesc e că reușește să te surprindă mereu. Fix când crezi că le-ai auzit pe toate, cineva vine și îți spune ceva ce te face să îți tragi o palmă violent peste frunte. Așa a făcut și Burleanu, în această săptămână.

„Fotbalul nu este doar despre bani,” a spus acesta. „Are tradiție, istorie și suporteri.” Evident, i-a lăsat mască pe toți cei care știau că FRF nu dă doi bani nici pe tradiție, nici pe istorie și în niciun caz nici pe suporteri.

Având în vedere că fotbalul românesc a fost suspendat, din cauza coronavirusului, am putea da vina pe această boală made in China pentru ieșirea lui Burleanu. Însă discuția nici măcar nu era despre virusul Covid-19. Era o discuție despre Dan Petrescu și dorința sa de a câștiga campionatul.

Burleanu vrea să fie dictator pentru cluburile de fotbal

Pe Burleanu l-a deranjat că Dan Petrescu s-a ținut de cuvânt și a făcut o schimbare în secunda 24 a ultimului meci, înlocuind juniorul impus de FRF în primul 11, cu un veteran. De ce a făcut fostul nostru fundaș această schimbare? Pentru că vrea să câștige campionatul.

Unii au sărit și au spus că Burleanu are dreptate. „A dat legea aia ca să susțină jucătorii tineri și fotbalul românesc. Petrescu e mișel, nu are dreptate!” Dar de ce nu are?

În primul rând, nu e vina lui că Burleanu a dat un regulament plin de găuri. Și știm cu toții că regulamentele FRF sunt pline de găuri intenționat, fiind făcute așa pentru a le permite băieților din sistem să comită abuzuri. Acum, spre disperarea lor, a profitat un băiat care nu e în sistem. Că, și acesta este adevărul, dacă profita Becali, sigur nu comenta nimeni.

A impune jucători unui club e tiranie!

„E și o problemă a clubului, nu doar a antrenorului. Ca antrenor, m-aș gândi să fac ceva pentru viitor. Trebuie să faci o legătură puternică între prima și a doua echipă pentru a putea avea cei mai buni jucători tineri. E nevoie de implicare în dezvoltarea tehnică de la nivelul academiei. Uite, FCSB, care era împotriva regulii, a câștigat meciul cu Craiova și a avut patru jucători sub 21 de ani în primul 11.

Cei care critică regula să nu uite că atunci când am introdus regula cu al doilea jucător sub 21 de ani am permis și înscrierea unui al patrulea extracomunitar. Avem antrenori care ar dori să fie doar străini în lot.

Fotbalul nu este doar despre bani, are tradiție, istorie și suporteri. Fără reguli, nu vor mai fi cluburi interesate să investească în tineri și în academiile de copii și juniori. Petrescu să nu uite că Adrian Păun a apărut ca urmare a acestei reguli.

Avem puterea de a lua decizii și mai dure. Dacă vedem că lucrurile vor continua în acest fel sau mai există astfel de situații, găsim soluții și mai dure. Putem ca la vară să decidem ca al doilea jucător să fie pe teren tot meciul. Sau doar o repriză”, a declarat Răzvan Burleanu la TV Digi Sport.

Aceasta este declarația sa completă, o declarație în care Burleanu:

  1. Îi spune unui club privat cum să își desfășoare activitatea.
  2. Îi spune unui antrenor cum să antreneze.
  3. Îi spune unui angajat cum să trateze relația cu angajatorul.
  4. Laudă un club cunoscut pentru numeroasele încălcări de regulamente.
  5. Laudă un blat.
  6. Ne dă lecții pe care el nu le respectă.
  7. Amenință pe față că, dacă oamenii nu fac cum zice el, va fi rău.

Iată comportamentul unui președinte de federație. Vi se pare normal? În niciun caz nu este. Mai mult, e un caz clar de discriminare. Dan Petrescu e pus la colț pentru că vrea să câștige titlul. Însă, când Becali scuipa cu declarații rasiste, xenofobe, homofobe în stânga și în dreapta, când își bătea joc de regulamente, când fugea cu premii după alte echipe, când anunța că vrea să transfere jucători chiar înainte de meciul direct cu echipa respectivilor, când își schimba numele în plin campionat și lista poate continua la nesfârșit, în aceste cazuri Burleanu nu a zis nimic!

În fața privitorului informat, Burleanu nu are nicio credibilitate. Declarația sa nu e altceva decât propaganda pro-FC Fcsb, echipa pe care FRF încearcă de ani de zile să o facă campioană. Fără succes. Chiar și-așa, să nu uităm că FC Fcsb a fost singura echipă care a beneficiat de sistemul cu play-off! Dar, dacă echipa aia e prea slabă, ce să faci?!

Burleanu vorbește despre tradiții, în condițiile în care se implică activ în distrugerea cluburilor cu tradiție!

Da, Fotbal Club Fcsb e o echipă slabă. Chiar foarte slabă. E o echipă care, dacă nu ar parazita fără oprire imaginea Stelei, aproape că nu ar mai conta în fotbalul românesc.

În ciuda înjumătățirii punctelor, în ciuda susținerii din partea FRF, în ciuda tuturor meciurilor cu echipe prietenoase și în ciuda tuturor pilelor de pe la toți impresarii dubioși, FC Fcsb nu poate câștiga un titlu. Dacă ar fi lăsată pe forțele proprii, probabil că ar fi o echipă de play-out.

Însă, din păcate, Fotbal Club Fcsb e genul de echipă pe care FRF o iubește cel mai mult. E o echipă fără tradiție, fără istorie, fără valoare, dar care parazitează imaginea unui club mare și este aproape zilnic în scandaluri.

Burleanu ne spune că „Fotbalul nu este doar despre bani, are tradiție, istorie și suporteri”, dar susține Fotbal Club Fcsb, un club care există doar pentru bani, care nu are tradiție, istorie și suporteri. Și Burleanu ar vrea să transforme întreaga Ligă 1 într-o ligă de Fcsburi.

Regulile pentru tineret pe care Burleanu le-a dat sunt făcute pentru a avantaja cluburile precum FC Fcsb, care au rețele de echipe-prietene, care să le dea puncte atunci când au nevoie, și care au relații la impresari. Fotbal Club Fcsb nu se poate lăuda cu nici măcar un singur jucător crescut în propria academie. Cu toate acestea, Burleanu critică CFR-ul, echipă care, în ultimii ani, a promovat jucători din propria academie și chiar îi folosește.

Iar dacă e să vorbim despre echipe de tradiție, să îi aducem aminte domnului Burleanu că toate echipele de tradiție sunt în diviziile inferioare. Liga 1 a devenit Liga Echipelor Înființate După 2000. Partea tristă e că FRF contribuie activ la distrugerea echipelor de tradiție.

Cazul Fotbal Club Fcsb vs. Steaua este cel mai bun exemplu în acest sens. În loc să protejeze echipa de tradiție, Burleanu încurajează clona fcsbistă, ajutând-o să fure imaginea Stelei. Apoi, domnul Burleanu vine și ne vorbește despre echipe cu tradiție, istorie și suporteri. Nu există monument mai mare închinat ipocriziei!

Burleanu a dat-o rău de tot în bară. A distrus fotbalul românesc!

Din cauza deciziei luate de Burleanu, fotbalul românesc nu mai produce astăzi tineri de valoare. Atenție! Am scris corect. Din cauza, nu în ciuda!

Burleanu se laudă astăzi cu regula U21, spunându-ne că nu știu câți jucători tineri au jucat în ultima etapă de Liga 1. Și ce? La nivel de tineret, fotbalul românesc e dependent de cluburile din străinătate și de jucătorii români crescuți de acestea. Din Liga 1 nu vine nimic care să rupă gura târgului. Și poate că vă gândiți acum la Ianis Hagi. E un om și nici nu putem spune că e vreun jucător decisiv.

Însă, cum a distrus Burleanu fotbalul românesc? Simplu. A desființat competițiile U23. Aceste competiții de tineret le permiteau tinerilor fotbaliști să joace la un nivel acceptabil. Sigur, nu era un nivel asemănător cu cel din prima ligă, dar măcar acești fotbaliști jucau. Exista un număr mai mare de oameni din care să alegi.

Odată cu abandonarea campionatelor U23, un număr foarte mare de fotbaliști tineri au fost dați la o parte. Sigur, cei mai buni dintre ei au făcut pasul spre Liga 1, dar aceștia nu au adus niciun plus fotbalului românesc. Drept dovadă, priviți lipsa de performanță atât la nivelul naționalei cât și la cel al echipelor de club.

Fotbaliștii români care ajung astăzi la 21 de ani și care încă nu au făcut pasul la echipa mare au doar două opțiuni:

  1. Se reprofilează și schimbă meseria.
  2. Se refugiază în ligile inferioare. Și nu vorbim aici de Liga 2, ci de Liga 3 sau chiar mai jos. În aceste ligi, ei nu au cum să mai progreseze.

În teorie, regula U21 poate ajuta dezvoltarea fotbalului. Dar numai dacă competițiile de tineret sunt încurajate și ele. Când ai competiții U19, U21 și U23 puternice, atunci nu mai trebuie să îți faci griji că Petrescu va face schimbări în secunda 24. În acest caz, Dan Petrescu ar avea la dispoziție o listă mare de fotbaliști din care să aleagă și ar ști și ce pot, având astfel siguranța că nu va pierde campionatul dacă îi va folosi.

Dar, dacă Dan Petrescu nu a avut unde să îl vadă pe Fica jucând, de ce îi cere Burleanu să aibă încredere în el?!

Ar fi fost frumos să încheiem articolul într-o notă optimistă. Nu se poate. Burleanu nu e capabil să învețe din greșelile sale. Nici nu vrea. El are o agendă pe care o promovează și cam asta e. Iar pe agenda aceea nu se regăsesc echipele de tradiție, cu istorie și suporteri. Se regăsește însă propaganda. La asta, domnul Burleanu se pricepe foarte bine.