steaua liberă

ANUNȚ IMPORTANT! Steaua Liberă se mută într-un birou nou! Avem un finanțator nou!

În aceste vremuri grele, când România și românii au atât de multe probleme, ne bucurăm că putem să vă oferim o veste bună. Steaua Liberă, vestitul site de știri sportive și site-ul oficial al tuturor suporterilor steliști, crește! Începând cu această săptămână, ne vom muta într-un birou doar al nostru, unul nou, și, cel mai important, vom avea parte de propriul nostru finanțator. Astfel, afacerea Steaua Liberă va trece la un nou nivel! Va fi bine pentru noi, dar și pentru voi, cititorii și ascultătorii noștri, și mai ales pentru Steaua!

Mutarea va avea loc miercuri. Noul birou al Stelei Libere este localizat în București, pe strada Izvor, nr. 2-4. Va fi o lovitură dură pentru cei care urlă că noi nu stăm prin București, dar mai ales pentru cei care au parte de nopți nedormite din cauza gândurilor negre legate de banii pe care Steaua Liberă îi face din articole, emisiuni, publicitate și donații. Aceste gânduri vor fi și mai negre, pentru că banii pe care noi îi vom face vor fi și mai mulți.

Despre noul sediu al Stelei Libere

Vă spunem de la început că vom avea de plătit o chirie foarte mare. Și asta deoarece noul nostru sediu va fi localizat într-una din clădirile importante ale Bucureștiului, practic, în buricul târgului. Clădirea de pe strada Izvor, nr. 2-4 a fost construită din bani publici și inaugurată în 1997. Măsoară 270 metri pe 240 metri, având 86 metri înălțime înălțime și 92 metri sub pământ. Nu ne-am interesat, dar nu credem că vom avea probleme cu parcările. Construcția clădirii în care va fi situat noul nostru sediu a început în 1980 și, așa cum am zis, a fost finalizată în 1997. Costul total al proiectului a fost de 3 miliarde euro.

Inițial, clădirea a purtat numele Casa Poporului. Acum e cunoscută drept Palatul Parlamentului, însă voi, steliști, o veți cunoaște drept cuibul de viespi de unde Steaua Liberă va înțepa toți dușmanii Stelei.

Și probabil că vă întrebați acum de unde vom avea noi atâția bani ca să plătim ceea ce cu siguranță va fi o chirie enormă. Păi, așa cum am zis și la începutul articolului, Steaua Liberă va avea un nou finanțator.

Despre noul finanțator al Stelei Libere

Nu o să ne lungim și o să spunem încă de la început cum se numește noul nostru finanțator. E vorba despre un personaj cunoscut publicului din România, mai ales publicului cunoscător și iubitor de fotbal. Și asta deoarece noul nostru finanțator a fost parte din Generația de Aur, fiind unul dintre mijlocașii de nădejde ai naționalei, din anii 90. E vorba despre marele fotbalist Dorinel Munteanu, care, din păcate, nu a jucat niciodată la Steaua București. Ba chiar a jucat la marea rivală a Stelei, Dinamo. Însă Dorinel va putea să repare această greșeală, prin susținerea financiară a Stelei Libere, site-ul oficial al suporterilor steliști.

Momentan, Dorinel Munteanu nu știe că va finanța Steaua Liberă. Însă o va face. Suntem siguri de asta. Pe ce ne bazăm? Pe o declarație dată de Dorinel chiar recent. Iat-o:

Un stadion nou, precum cel din Ghencea, care este o investiție foarte mare, trebuie să aibă multe jocuri, să atragă lumea. Eu cred că Steaua nu poate umple stadionul. Aș merge puțin mai departe, la echipa națională, eu sunt nostalgic. Acel stadion ne-a adus multe succese, am obținut multe calificări acolo. Eu cred că stadionul va găzdui multe jocuri ale naționalei, mai multe decât Arena Națională. Toate echipele au dreptul să joace acolo. Probabil că războiul dintre Talpan și Gigi Becali este atât de mare și duce lumea pe o pistă greșită, că doar Steaua poate să dispute meciuri acolo”, a spus Dorinel Munteanu la Pro X.

Prin această declarație, Dorinel a încercat să vină în ajutorul lui Gigi Becali, să sugereze că și echipa lui semi-falimentară (Becali reduce salariile, nu noi!) poate închiria noul stadion Steaua. Și poate că așa și este. Dacă noi putem închiria Casa Poporului, de ce să nu poată ei închiria noul stadion Steaua. Și invers. Doar stadionul Steaua și Casa Poporului au fost făcute din bani publici. Dacă plătești, ai voie acolo, nu?

Totuși, de ce ne va finanța Dorinel pe noi? Simplu. Pentru că și noi l-am finațat pe el. Noi, cetățenii, i-am plătit lui Dorinel salariul pe vremea când juca la echipe deținute de statul român, precum Metalul Bocșa, FCM Reșița, FC Olt, Inter Sibiu și Dinamo. E astfel normal ca el să ne întoarcă favoarea. Știm că nu poate plăti întreaga țară, dar poate cu siguranță să finanțeze Steaua Liberă. Așa că, noi îl așteptăm cu brațele deschise.

Având în vedere că Dorinel Munteanu e atât de darnic cu bunurile statului, cu siguranță nu va discrimina și va fi la fel de darnic și cu noi. Doar, cum a zis și el, dacă Casa Poporului a fost făcută cu banii românilor, atunci toți românii au voie să meargă acolo. Nu are voie doar Parlamentul acolo, așa-i, Dorinele?!

Acest text este un pamflet

Da, acest text este un pamflet. Nici nu ne-am dori să fie altceva, pentru că noi nu vrem să avem sediu la Casa Poporului și nici să fim finanțați de Dorinel Munteanu. Și pentru că noi nu suntem comuniști, nici nu emitem pretenții asupra proprietății altuia, chiar dacă am glumit că o să ne finanțeze Dorinel. Nu, nu avem nevoie de banii lui și nu îi vrem. Îi poate păstra liniștit. Să facă ce vrea cu ei, așa cum fiecare să facă ce vrea cu proprietatea sa.

Iar dacă clubul Steaua, proprietarul stadionului cu același nume, nu vrea să i-l închirieze echipei FC Fcsb, ar fi bine ca Dorinel și cei ca el să își păstreze părerile pentru ei. Sau să facă ei un stadion și să bată palma cu FC Fcsbul.

Fotbal Club Fcsb SA nu va juca niciodată pe noul stadion Steaua.