teapa pompiliu bota fcsbiștii

Fcsbiștii iubesc să repete istoria

Facem ce facem și ne întoarcem de unde am plecat. Aceleași discuții, aceleași scenarii, aceleași palme date peste frunte. Și totul pentru că fcsbiștii iubesc să repete istoria. Doar că nimeni nu le-a spus că, atunci când istoria se repetă, rezultatul e mereu același.

Subiecte moarte, peste care credeam că am trecut, au apărut peste noapte din nou pe prima pagină a ziarelor. Evident, direcția este în favoarea FC Fcsb. Sunt aceleași mesaje optimiste, pline de promisiuni, de bătăi cu pumnii în piept, cum ne-au obișnuit deja fcsbiștii. Nimic nu e nou. Absolut nimic nu e nou. Și nu ai cum să nu te întrebi de ce fcsbiștii nu se plictisesc de aceste subiecte. Noi ne-am plictisit. Chiar am obosit să le tot răspundem. Ne vedem însă obligați să o facem. Din nou. Pentru a n-a oară.

1. Prima Minciună – Procesele nu s-au terminat, FC Fcsb vs. Steaua încă se judecă

Procesul pentru anularea mărcii lui Becali a luat sfârșit în 2014. Definitiv, executoriu.

Procesul pentru numele Steaua a luat și el sfârșit în 2018. Definitiv, executoriu.

Procesul pentru recunoașterea palmaresului s-a încheiat anul trecut. Fiind un proces în constatare, decizia nu este executorie. Însă, prin acea constatare, instața a demonstrat că palmaresul Stelei este doar la Steaua. FC Fcsb mai poate face apel, dar la apel nu sunt aduse probe noi, nu se rejudecă procesul. Doar se verifică pentru a se asigura că fondul s-a desfășurat conform legii. Presupunând prin absurd că FC Fcsb câștigă la apel, procesul se va rejudeca. FC Fcsb va trebui din nou să arate că deține palmaresul Stelei. Însă FC Fcsb nu numai că nu a putut demonstra că deține palmaresul Stelei, dar nu a putut demonstra la fond nici că deține propriul său palmares.

În ciuda viselor tuturor fcsbiștilor, mai există un singur proces între Steaua și FC Fcsb, cel pentru recuperarea prejudiciului. Indiferent de rezultatul acestuia, FC Fcsb tot nu va putea pretinde că e Steaua.

2. A Doua Minciună – FC Fcsb poate juca pe noul stadion Steaua

Peste tot ni se spune că FC Fcsb poate juca pe noul stadion Steaua și că o va face. Dar nimeni nu se întreabă dacă oare chiar poate.

Fcsbiștii nu au luat în calcul un aspect foarte important, când au făcut aceste afirmații. Dacă e cum zic ei, FC Fcsb ar fi putut juca pe stadionul Steaua și înainte ca acesta să fie demolat. Pentru că și acel stadion tot din bani publici a fost făcut. Atunci, de ce nu a jucat FC Fcsb acolo?

Cumva pentru că a demonstrat că nu e un partener de încredere pentru Steaua? Da. Cumva pentru că nu are bani ca să plătească chiria? Și asta.

Și atunci de ce mai discutăm acum despre venirea FC Fcsbului în Ghencea?

Becali nu are bani ca să plătească chiria noului stadion. Iar gratuit nu va juca acolo și nici nu va avea parte de reduceri precum cele primite de la fină.

3. A Treia Minciună – Talpan mergea la meciurile FC Fcsbului

Florin Talpan a explicat singur cum au stat treburile. Omul a mers la un meci între FC Fcsb și Botoșani, folosindu-se de un protocol semnat între Steaua și FC Fcsb, prin care oficialii Stelei primeau un anumit număr de bilete gratuite la fiecare meci. Că a fost, că n-a fost, cui îi pasă? Prezența lui Florin Talpan undeva nu face ca acel loc să devină automat Steaua.

4. A Patra Minciună – Becali a luat Steaua de la Păunescu

Păunescu a recunoscut cu gura lui că el nu a deținut niciodată Steaua.

„Eu nu am luat niciodata echipa de la Armata,” a declarat Păunescu în 2015. Dacă nu a luat Steaua, cum a dat-o? E o întrebare pentru toți fcsbiștii. Și ca să nu îi chinuim, le răspundem noi: NU A DAT NIMIC, PENTRU CĂ NU AVEA NIMIC! FC Fcsb e o echipă care a fost înființată de Becali, în 2003.

5. A Cincea Minciună – Bota o să îi dea lui Becali marca Steaua

Pompiliu Bota nu deține marca Steaua. Pompiliu Bota, așa cum am mai spus deja, a făcut aceeași schemă pe care a făcut-o și Becali, în 2004. Atunci, el a înregistrat la OSIM o marcă care nu îi aparținea, profitând de faptul că marca Steaua nu era înregistrată. Aceasta nu era înregistrată pentru că nu trebuia înregistrată, fiind protejată prin lege. Ulterior, Becali a pierdut în instanță dreptul de a mai folosi acea marcă. La fel se va întâmpla și cu Pompiliu Bota, care a vrut să-i dea lui Becali marca, dar s-a lovit de refuzul avocaților acestuia. Oare de ce?!