Precizări făcute de Florin Talpan cu privire la noul Stadion Steaua

Florin Talpan, colonelul de justiție al Stelei, a vorbit despre posibilitatea ca FC Fcsb să închirieze stadionul Steaua. Mai jos, puteți citi declarația sa.

Precizări Florin Talpan

”Referitor la ultimele apariții din presă, ca reprezentant convențional al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” fac următoarele precizări:

De ce nu poate FCSB să închirieze acest stadion? Există  motive de fapt și motive de drept:

Motive de fapt: FCSB este un club sportiv privat, o societate comercială, înființat în anul 2003, fără un trecut fotbalistic relevant.

În materia “închirierii stadioanelor” FCSB “este expert” în a nu își plăti datoriile! Nu au plătit chiria pentru închirierea stadionului Steaua luni de zile, obligându-ne să îi acționăm în judecată (Dosarul nr. 22091/3/2011), să le punem sechestru pe bunuri pentru a recupera banii Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București, lucru pe care l-am făcut.

Este de notorietate faptul că în perioada 2004 – 2014 precum și ulterior, FCSB a folosit ilegal şi fraudulos  marca „STEAUA BUCUREŞTI”, aducând Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” un prejudiciu calculat la valoarea de  165.718.395 lei.

Reiterez că Înalta Curte de Casație și Justiție prin decizia nr. 3425 din  03 decembrie 2014, a stabilit reaua credință și vinovăția FCSB la înregistrarea mărcii, a anulat marca “Steaua” înregistrată ilegal de către FCSB și a stabilit astfel și fapta ilicită a acesteia.

Înregistrând cu rea – credință și folosind marca 61635 (STEAUA) fără consimțământul și fără acordul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București, FCSB ne-a produs un grav prejudiciu atât material cât și moral.

Utilizând fraudulos marca, sigla şi numele, FCSB avea ca scop asocierea numelui său fără un trecut relevant în activitatea fotbalistică  cu renumele și trecutul glorios al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” încercând să profite de pe urma notorietăţii noastre, lucru care s-a și întâmplat.

Astfel, FCSB a creat  confuzie şi asociere de imagine în mijlocul suporterilor şi al populaţiei, de unde şi prejudiciul moral si material adus Clubului  Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”.

Bineînțeles că nu se pune problema ca FCSB să joace pe stadionul nostru, FCSB având o datorie calculată la valoarea de  165.718.395 lei pe care nu o va achita de bună voie niciodată.

Suntem în litigiu cu FCSB și nu se pune problema ca acesta să  joace pe stadionul STEAUA, având în vedere litigiile dintre părți, reaua credință a reprezentanților legali ai FCSB, prejudiciile pe care le-a adus Statului Român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și nu în ultimul rând, istoricul avut în legătură cu plata chiriei stadionului !!!!!!

Personal, voi face toate demersurile posibile, legale și voi depune toate eforturile mele ca și până acum de a câștiga dosarul cu prejudiciul și a recupera suma de 165.718.395 lei pentru Statul Român, respectiv pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI.

Acest nou stadion face parte din baza sportivă aparținând  Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI în care se pregătesc campionii din Ghencea.

Baza sportivă este pusă la dispoziţia sportivilor, antrenorilor şi tehnicienilor pentru  pregătirea  performanțelor sportivilor nostri și ne aparține nouă!

Misiunea de bază a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucureşti” îl constituie reprezentarea Ministerului Apărării Naţionale şi a României  prin performanţe sportive, în competiţiile sportive interne şi internaţionale în mod special la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene precum şi promovarea imaginii  instituţiei militare în societatea civilă.

Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, este un club istoric, cel mai galonat din România de care suntem mândri și pe care îl iubim!

În privința motivelor de drept sau legale, pentru care FCSB nu poate juca pe acest stadion, acestea decurg din chiar izvoarele obligațiilor la încheierea contractelor civile respectiv art. 14, art. 1170 și următoarele din Codul Civil. Astfel, doresc pe această cale să îl informez corect  pe domnul Ministru Ionuț Stroe, care  nu este la curent cu litigiile aflate pe rolul instanțelor române dintre FCSB și Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”.

Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” a solicitat recuperarea prejudiciului cauzat de către FCSB statului român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti în valoare de 165.718.395 lei.

Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” a solicitat să se constate că palmaresul echipei de fotbal, între anii 1947-2003, aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Câștigând în instanță aceste dosare foarte dificile sunt foarte bine documentat în ceea ce privește aceste aspecte și pot da orice lămuriri de care are nevoie, toate acțiunile și apărările fiind formulate de către mine.

FCSB nu  poate închiria stadionul deoarece  nu este nici moral și nici legal ca să existe relații contractuale între persoane juridice aflate în litigiu!

Art. 14 Buna-credinţă din codul civil prevede că: Orice persoană fizică sau persoană juridică trebuie să îşi exercite drepturile şi să îşi execute obligaţiile civile cu bună-credinţă, în acord cu ordinea publică şi bunele moravuri.

Și  Buna-credinţă se prezumă până la proba contrară.

Reiterăm faptul că FCSB a încercat să ne fure marca, numele, palmaresul și trecutul glorios, iar proba contrară a fost stabilită de însăși Înalta Curte de Casație și Justiție! Reaua credință constatata de către o instanță  nu se poate transforma în bună credință în negocieri și nici pe parcursul desfășurării contractuale.

Nu în ultimul rând, sunt măgulit de articolul apărut în presă  privind faptul că stadionul ar putea purta numele meu.

Eu sunt mândru de toate realizările mele privind câștigarea mărcii STEAUA BUCUREȘTI, a numelui STEAUA BUCUREȘTI, a palmaresului ECHIPEI DE FOTBAL STEAUA BUCUREȘTI!  Toate aceste victorii în justiție înseamnă pentru România, pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI și pentru suporterii steliști istoria clubului, dar înseamnă și multă muncă, nopți nedormite, stres, mii de ore de studiu, teama de a nu pierde ceva ce ne aparține nouă și nu unei societăți comerciale înființate în anul 2003.

Munca mea a contat foarte mult la reactivarea echipei de fotbal, la pornirea proiectului de construire a noului stadion și la readucerea suporterilor lângă clubul Steaua.

În altă ordine de idei, m-a amuzat ca pe unii i-a supărat ideea că noul stadion ar putea purta numele meu. Pe mine m-a flatat această propunere. Însă, în opinia mea, acest stadion ar trebui să poarte numele de STADIONUL STEAUA BUCUREȘTI, pentru continuarea istoriei Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, pentru păstrarea numelui și a mărcii.

Că vor sau nu, mulți din această țară, și eu am pus temelia acestui stadion, “am construit“ cu fiecare dosar câștigat, o peluză a stadionului STEAUA BUCUREȘTI și, chiar dacă nu se va numi TALPAN, pentru suporterii steliști, pentru cei care iubesc STEAUA și istoria ei, pentru cei care mă cunosc mai mult sau mai puțin, și cei care știu cât de multe sacrificii am făcut pentru Steaua, acest stadion va purta mereu în sufletul lor, numele meu, FLORIN TALPAN.

CONCLUZIONÂND, este absurd ca cineva să creadă că acest “razboi“ cu FCSB este al meu personal! Este adevărat că pun foarte mult suflet în tot ceea ce fac pentru Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, deoarece acest club este o parte din munca și viata mea, dar nu este un razboi personal.

Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” este cel mai galonat club sportiv din țară. Astfel, nu există niciun motiv pentru care clubul nostru să fuzioneze cu alt club, mai ales cu unul care i-a folosit în mod ilegal marca, numele, palmaresul înființat în anul 2003 fără un palmares relevant. O asemenea insinuare mi se pare copilărească și jignitoare. Nu cred că echipa Real Madrid, de exemplu, primește oferte de fuziune de la  cluburi mai puțin cunoscute, înființate după anul 2000, fără palmares, așa cum este FCSB. 

Stadionul Steaua va fi folosit de către Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”. Sportivii noștri se vor antrena și vor juca pe acest stadion iar suporterii noștri vor urmări meciuri pe el. Sper ca și  personalul administrativ în totalitate să își desfășoare activitatea în incinta noului stadion STEAUA BUCUREȘTI deoarece actualul sediu este foarte vechi. Este imperios necesar ca sediul administrativ al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” să fie mutat urgent în incinta noului station deoarece există spațiile necesare iar clubul are nevoie de un sediu corespunzator. Mutând la noul stadion sediul administrativ  practic imaginea Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” va crește, sponsorii vor fi interesați să sprijine financiar activitățile Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”. ”

Răspuns dat și de clubul Steaua

Ulterior, clubul Steaua a oferit un răspuns oficial, printr-un comunicat dat de Mădălin Hîncu, președintele interimar al clubului, către Gazeta Sporturilor:

comunicat steaua