Mădălin Hîncu

Domnule Hîncu, noi de ce suntem Steaua?

Aflată pe finalul existenței sale și trecând printr-o perioadă dezastruoasă în campionat, FC Fcsb a apăsat puternic pe pedala de accelerație în ceea ce privește propaganda și dezinformarea. Clubul lui Becali profită din plin de lașitatea lui Mădălin Hîncu, pentru a sugera din nou că este Steaua București și pentru a păcăli suporterii.

La începutul lunii, Fotbal Club Fcsb și-a făcut reclamă pe Facebook, folosind nu doar palmaresul, ci și numele Stelei. Așa cum bine știm, există o decizie judecătorească care îi interzice clubului lui Becali să folosească numele Steaua. Și aici nu vorbim doar despre activități comerciale. Fotbal Club Fcsb nu are voie să folosească numele Steaua nici în sport, nici în activități comerciale, nici în activități de promovare, nici măcar în activități non-comerciale. Evident, nu are voie să-l folosească pe propriul site sau pe propria pagină de Facebook.

Decizia din dosarul pentru numele Steaua:

Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele”Steaua”, „Steaua Bucureşti”sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. 

Așadar, ceea ce a făcut FC Fcsb de ziua Stelei a fost o încălcare gravă a unei hotărâri judecătorești. Chiar și-așa, Mădălin Hîncu, comandnatul interimar al Stelei nu a luat nicio măsură. I-a permis practic lui Becali să încalce legea și să se folosească gratuit de un bun al statului.

Și, cum era de așteptat, Becali nu s-a oprit aici. Acesta și-a activat susținătorii și i-a trimis să facă propagandă. În ziare, la TV, la Radio, oamenii lui au continuat să dezinformeze, prezentând informații trunchiate sau interpretate greșit drept mari adevăruri, drept descoperiri descoperiri noi care, în ciuda faptului că procesele pierdute au fost dezastruoase pentru FC Fcsb, i-ar da dreptate tot FC Fcsbului.

Nici în acest caz, domnul Mădălin Hîncu nu a luat nicio măsură. I-a lăsat pe acești suporteri fcsbiști să dezinformeze liniștiți, deși, cu câteva zile înainte, s-a lăudat într-un comunicat că va face tot posibilul pentru a apăra imaginea Stelei.

Văzând că Hîncu nu mișcă, Becali a prins curaj

becali Gigi Becali nu e un om curajos. E însă un mare profitor. Cât timp Florin Talpan l-a pus la punct în presă, Becali nu a îndrăznit să mai spună că echipa sa e Steaua. Însă, văzând că Talpan e lipsit de susținere, dar și că noul comandant interimar îi permite să facă orice vrea, a prins curaj. Azi, la ProX, acesta a declarat:

„Cum e, cum nu e, nu accept decât calificarea! De aceea suntem Steaua, ca jucătorii să rezolve jocul!”

Este un nou exemplu de încălcare gravă a deciziei judecătorești despre care am vorbit mai sus. Becali, în calitate de reprezentant și proprietar al FC Fcsb, nu are voie să spună că echipa sa e Steaua. Nu doar că nu are voie, dar, dacă o face, încalcă legea și poate ajunge la pușcărie.

Conform Art. 287 din Codul Penal

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:

a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;

b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;

c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;

d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;

e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;

f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;

g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea,

h) nerespectarea unei măsuri de protecție dispuse în executarea unui ordin european de protecție,

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Ce facem acum, domnule Hîncu?

Cu decizia deja în mână, munca domnului Hîncu e una cât se poate de ușoară. Tot ce mai trebuie e ca domnul comandant interimar să și vrea.

Însă domnul Hîncu nu vrea. Ori pentru că se teme de Becali, ori pentru că ascultă de ordine venite de mai sus, ori pentru că pur și simplu nu îi pasă. Indiferent de motiv, un lucru e clar. Domnul Mădălin Hîncu nu își face treaba.

Mai mult, domnul Mădălin Hîncu ne-a mințit pe față atunci când s-a lăudat că va face orice pentru a proteja imaginea Stelei. 

Zilele trec, iar propaganda fcsbistă prinde tot mai multă putere. Noi avem dreptatea de partea noastră, dar o avem degeaba. Atât timp cât oamenii noștri nu vor să ajute Steaua, nu putem spera la vremuri mai bune.

”De asta suntem Steaua”, zice Becali. Dar noi de ce suntem Steaua, domnule Hîncu? Suntem cumva Steaua, ca să îi lăsăm pe alții să spună că sunt Steaua?!

Sau cumva suntem Steaua ca să aveți și dumneavoastră unde să munciți, de unde să luați un salariu și o pensie? Pentru că ne e greu să credem că ați prinde vreun loc altundeva.