mironică

Sfântul Mironică, cel apărătoriu de oi

O regulă veche spune că, dacă dușmanii tăi sunt supărați pe tine, înseamnă că faci ceva bine. Recent, Steaua Liberă a publicat un cu o importanță mai mic, cel puțin din punctul nostru de vedere. Însă, pentru că ceea ce am spus e adevărat, oile fcsbiste și dușmanii Stelei au sărit în aer. Mihai Mironică, bineînțeles, nu a lipsit.

Ce a spus Steaua Liberă? Nimic important, doar că Nicolae Dică nu a jucat niciodată la Steaua București. Este o afirmație corectă, un adevăr. Nicolae Dică a semnat contracte cu echipa Fotbal Club Fcsb, echipă care folosea ilegal un nume pe care nu avea voie să îl poarte. Acum, pentru a se lăuda, Dică susține că a jucat la Steaua, deși nu a făcut niciodată parte din clubul nostru.

Noi l-am taxat doar pentru că a trecut deja prea mult timp de la toate deciziile judecătorești care spun că FC Fcsb nu e Steaua. E penibil ca în 2020 cineva să mai spună că echipa lui Becali a câștigat CCE în 86. E o dovadă de prostie și mizerie. Bineînțeles, e și o jignire la adresa Stelei. Acesta este motivul pentru care l-am taxat pe Dică. În rest, nu ne interesează soarta acestui fost fotbalist de valoare medie.

Adevărul doare

Pe mulți, însă, acest adevăr i-a durut foarte tare. Multe oi fcsbiste au sărit în ajutorul lui Dică. Dar nu au făcut asta pentru că țin la el. Dacă țineau la el, erau deranjați de numeroasele umilințe la care acesta a fost supus de către Becali. Însă acele momente nu i-au deranjat, cum nu i-a deranjat nici acest moment. Pentru că oile nu au sărit în apărarea lui Dică, ci pentru a se apăra pe sine, pentru a apăra minciunile lor.

Pentru oi, dacă Dică nu a jucat la Steaua, atunci nici FC Fcsb nu e Steaua. Asta le deranjează, de asta plâng, Nu dau doi bani pe Dică, dar vor să își protejeze minciuna.

Și pentru că e tot mai greu să protejezi aceasta mincună, oile sunt disperate. Sunt atât de disperate încât sunt dispuse să pupe în fund și să se alieze și cu cei mai mari dușmani de-ai Stelei.

Mironică a devenit un supererou de-al oilor

Dacă steliștii distribuie declarații date de mari steliști precum Tudorel Stoica, Lăcătuș, Iovan, Balint, Bumbescu, etc., oile fcsbiste se uită mai degrabă în gurile marilor anti-steliști. E destul să urmăriți paginile lor de Facebook, ca să vedeți cu cât zel distribuie declarații date de oameni precum Mircea și Răzvan Lucescu, Borcea, Sandu, Dragomir, Pancu, Tamaș sau, bineînțeles, Mihai Mironică.

Niciuna din oi nu își pune problema că e vorba într-adevăr de oameni care urăsc Steaua. Niciuna nu se gândește că poate că aceștia, pentru că urăsc Steaua, au un interes ascuns și că acesta este motivul pentru care susțin că FC Fcsb e Steaua. Dacă te ajută să treci puntea, te faci frate și cu dracul, și cu dinamovistul, și cu rapidistul, și cu Mironică, nu? Din nou, nu contează Steaua, nu contează faptul că, în 90% din declarații, antisteliștii citați jignesc Steaua. Tot ce contează e că acești antisteliști promovează minciuna oilor.

Stați puțin și gândiți-vă la acest aspect: Oile au luat foc când noi am spus că Dică nu a jucat niciodată la Steaua. Nu i-a deranjat însă deloc când Becali i-a înjurat pe oameni precum Tudorel Stoica sau Boloni, fotbaliști care au ajutat la cucerirea Cupei cu care oile se laudă peste tot. Mai mult, oile au ajuns chiar ele să îi înjure pe acei ”sevilleni” care nu sunt de partea lor. Aceștia au fost dați la o parte, iar în locul lor oile au promovat alți supereroi, pe Mironică, Lucescu sau Dică.

Du-te, Dică! Du-te și tu, Mironică!

Expresia ”Du-te, Dică!” i-a făcut faimoși pe comentatorii proteviști, Mironică și Mocanu. Ulterior, aceștia au încercat să producă și alte astfel de expresii, fără succes. Ba chiar au ajuns să se facă de rușine, după ce au plagiat faimosul ”apără Duckadam!”, al lui Teoharie Coca-Cosma, pentru a produce insipidul ”apără, Tătărușanu”.

Dar se poate înțelege de ce a sărit Mironică în apărarea oilor. La fel ca Dică, și omul de la sport.ro dorește ca numele lui să fie asociat cu Steaua, nu cu FC Fcsb. Chiar dacă e un foarte mare fan Becali, Mironică înțelege că Fotbal Club Fcsb nu o să-l ajute niciodată să intre în istorie. Steaua, în schimb…

Mironică a venit așadar în apărarea oilor, a făcut un articol în care a mințit la greu și în care ne-a făcut separatiști (ne doare…sufletul, evident), de parcă noi, care am crescut cu Steaua București, ne-am separat vreodată de ea. Dar nu-i poți cere lui Mironică să înțeleagă sau măcar să respecte Steaua. Pentru el, echipa noastră este doar o unealtă. Dacă o poate folosi, o folosește. Dacă nu, o înjură.

”Nicolae Dica si colegii lui uefantastici, expresie pe care eu am inventat-o in acel an, m-au facut sa rostesc aceasta propozitie pe care niciun stelist, inclusiv cei care-l lovesc acum cu ura pe Dica, nu se gandea s-o conteste. Ba din contra… Intr-o zi, fiind in metrou, am vazut cum cuiva i-a sunat telefonul. Iar soneria lui de telefon era vocea mea strigand la Kiev <<Steaua este din nou una dintre marile echipe ale Europei>>.” – Mihai Mironică. 

Când ești un om mic, care nu a realizat niciodată nimic, te lauzi cu lucruri penibile, precum declarația de mai sus. Doar la fel a făcut și Dică, care ne-a spus că a refuzat Dinamo ca să meargă la FC Fcsb, pentru că el credea că FC Fcsb e Steaua. Ce a uitat însă Dică să spună e că la FC Fcsb a jucat pe bani, nu gratuit. Și dacă ar fi trebuit să joace gratuit, probabil că ar fi ales Dinamo.

Cu băieții precum Dică și Mironică, dragostea și respectul pentru Steaua țin până la portofel. 

Și poate că de asta îi văd oile ca pe niște eroi. Oile se identifică cu acești băieți falși, pentru că și ele sunt false. Și ele țin cu Fotbal Club Fcsb doar până la următoarea victorie. Așa cum au demonstrat când au cumpărat doar 43 de abonamente.

Du-te, Dică! Du-te și tu, Mironică! Duceți-vă și luați-vă oile cu voi!