transferuri steaua chipirliu

Despre fotbaliștii transferați de Steaua în acest sezon

Steaua București nu a fost leneșă pe piața transferurilor în acest an. În ciuda problemelor provocate de pandemia de coronavirus, clubul militar a reușit să obține semnăturile unor fotbaliști de la care se așteaptă mult, în noul sezon, în Liga 3.

Oprița a dezvăluit deja numele celor care au semnat contracte cu Steaua pentru noul sezon: Mușat (portar), Udeanu, Dragoș, Călințaru, Beța, Chipirliu (jucători de câmp).

Ștefan Mușat a venit la Steaua de la Viitorul Constanța. Născut la data de 17 ianuarie, în 2001, tânărul portar are o înălțime de peste un metru și 90 centimetri. A crescut la Academia Gheorghe Hagi și, în acest an, a fost convocat pentru a face parte din lotul echipei conduse de fostul mare decar al Stelei. Chiar dacă nu a jucat în prima ligă, Ștefan Mușat a strâns meciuri în UEFA Youth League și campionatul național U19. Este un tânăr cu un potențial ridicat, care poate ajuta Steaua în noul sezon.

Fun fact: Ștefan Mușat este nepotul celebrei Elena Frâncu, fostă vicecampioană mondială la handbal. Putem astfel să spunem cu siguranță că știe ce înseamnă performanța.

Steaua Liberă

În vârstă de 31 de ani (26 februarie 1989), bucureșteanul George Călințaru vine la Steaua de la Turris Turnu Măgurele. Fundaș stânga cu o înălțime de un metru și 75 de centimetri, acesta are o bună experiență la nivelul primelor două ligi. În cariera sa a trecut pe la Viitorul Constanța, Farul Constanța, FC Voluntari sau Juventus București.

Născut la Reșița, la data de 11 mai 1991, Dean Beța este cu siguranță un nume cunoscut pentru cei care au urmărit cu interes fotbalul de la nivel de tineret. Beța a făcut parte din Gașca Nebună a Sportului Studențesc, între 2008 și 2013, pentru care a strâns 40 de partide. Cu o înălțime de un metru și 79 centimetri, Beța e un apărător care poate juca atât fundaș central cât și lateral. A făcut parte din naționalele de tineret U17, U19 și U21 ale României, pentru care a strâns în total 17 meciuri. În cariera sa, Beța a jucat la Reșița, Sportul, Petrolul, Juventus București sau Mioveni.

Fun fact: Beța este finul lui Daniel Oprița, cu care a jucat împreună la Petrolul. De asemenea, Oprița l-a antrenat pe Beța la Juventus și Mioveni.

Un alt fotbalist cu care Oprița a mai lucrat în trecut este atacantul Bogdan Chipirliu (1,87 metri înălțime, născut la data de 21 iulie 1992). Chipirliu poate fi considerat o mare lovitură dată de Steaua, iar antrenorul Oprița merită felicitat pentru că a reușit să îl convingă să vină în Liga 3. La 28 de ani, Chipirliu are experiența și valoarea necesare pentru a fi un fotbalist decisiv pentru echipa militară. Și a și demonstrat deja că poate să fie un fotbalist decisiv. Sub comanda lui Oprița, Chipirliu a înregistrat cele mai bune meciuri ale carierei sale. În sezonul 2016-2017, pe vremea când era la Juventus București, cu Oprița antrenor, gălățeanul a marcat nu mai puțin de 30 de goluri în 28 de meiuri, devenind golgeterul Ligii 2 și ajutându-și echipa să promoveze în Liga 1.

Evoluția excelentă din acel sezon i-a adus un transfer meritat la Astra. Însă, din păcate, Chipirliu nu prea a prins echipa (nu neapărat doar din vina lui. La Astra, titular era Alibec, un preferat al patronului). A fost un pas înapoi pentru atacant, însă Chipirliu speră acum să revină la forma din 2017. Cu ajutorul lui Oprița, care îl cunoaște foarte bine, s-ar putea să și reușească. În acest caz, Steaua va avea în atac o armă mortală, care va face ca lupta pentru promovare să fie mult mai ușoară. Și, date fiind modificările pe care FRF le-a votat în această săptămână, vom avea nevoie cu siguranță de cele mai bune arme ca să promovăm.

Fun fact: Bogdan Chipirliu a fost dorit de echipa portugheză Nacional Madeira, în 2017. Din păcate, transferul nu s-a materializat.

Udeanu (fundaș stânga) și Nicolae Dragoș (jucător ofensiv capabil să joace pe benzi și în spatele vârfului) sunt doi fotbaliști tineri, de viitor. Aceștia vin la Steaua pentru a ajuta echipa să facă față în Liga 3, unde regulamentul spune că o echipă trebuie să joace cu cel puțin 3 juniori în teren. Într-un interviu pentru Steaua TV, Oprița a anunțat că, în perioada următoare, va mai aduce la echipă doar 2-3 juniori. Alte transferuri nu vor mai fi făcute.

Plecări de la Steaua

În această vară, de la Steaua au plecat trei jucători. Este vorba de portarul Teodor Meilă și jucătorii de câmp Alin Robu și Cosmin Mihai.

Steaua Liberă