gol chipirliu steaua bucuresti mostistea ulmu

Amical: Steaua București – Mostiștea Ulmu, 5-1 (2-0)

Cu Mostiștea Ulmu, putem spune că Steaua București a jucat în etapa cu numărul 0 al Ligii 3. Și asta deoarece adversarul de astăzi a reprezentat cel mai bun test pentru steliștii lui Oprița, în pregătirea pentru sezonul nou. Mostiștea este o echipă cu valoare peste media Ligii 3 și a reprezentat un adversar incomod, peste care Steaua a reușit totuși să treacă.

Steaua București: Ștefan Mușat – Antonio Vlad, Wallace, Ovidiu Morariu, Adrian Ilie – Valentin Bărbulescu, Mădălin Mihăescu – Vlad Nițu, Bogdan Chipiriliu, Alexandru Zaharia – Robert Elek

Valoarea și experiența adversarului de astăzi s-au văzut. În prima repriză, Steaua a presat, dar a reușit să spargă apărarea clubului din Ulmu foarte târziu, de abia în minutul 34. Atunci, după un corner bătut de Zaharia, Chipirliu s-a poziționat mai bine în careul advers și a deviat mingea în poartă.

Steaua Liberă

A fost o bună lecție pentru băieții lui Oprița, obișnuiți până acum cu apărări poroase, incapabile să oprească atacurile lor. În Liga 3 nu vor mai da piept cu echipe de amatori, mai slab pregătite. Dacă atacurile nu vor da roade, fazele fixe trebuie să reprezinte o soluție serioasă, care să aducă cele trei puncte.

Cu o primă fază fixă, Steaua București a deschis scorul. Iar pe final de repriză l-a liniștit, tot dintr-o fază fixă. Chipirliu a fost faultat în careu iar arbitrul a dat penalty. Atacantul gălățean a pus mâna pe minge, în ciuda vechii reguli nescrise care spune că fotbalistul faultat nu trebuie să bată niciodată, și a înscris din nou, ducând scorul la 2-0 și obligându-ne din nou să îl lăudăm pe Daniel Oprița pentru realizarea acestui transfer.

Cu 2-0 pe tabelă, repriza secundă a fost mult mai ușoară pentru steliști. Robert Elek a făcut 3-0 în minutul în minutul 52, dintr-o recentrare a lui Morariu, iar Antohi a dus scorul la 4-0, în minutul 57, după un 1-2 cu Răsdan.

În minutul 75, în urma unei gafe imense din apărarea stelistă, a venit și golul oaspeților. A fost o altă lecție pentru elevii lui Oprița. În Liga 3, greșelile sunt pedepsite.

Din fericire, steliștii nu s-au lăsat mai prejos și au făcut 5-1 în minutul 80, prin Răsdan. Tot Răsdan putea să facă 6-1, însă a trimis pe lângă poartă, dintr-o poziție foarte bună, în minutul 87.

Steaua București – Mostiștea Ulmu s-a terminat cu scorul de 5-1 pentru băieții lui Oprița. A fost un test bun pentru Steaua, care și-a putut face o părere despre nivelul Ligii 3.

Meciul amical cu Mostiștea Ulmu a fost ultimul amical din acest sezon. Urmează meciurile oficiale. Primul va avea loc săptămâna viitoare, în Cupa României, pe 9 septembrie, cu CS Balotești.

Steaua Liberă