Florin Talpan ce trebuie sa faca steaua ca sa prmoveze in liga 1

Cadou de despărțire de 15.000 de lei, din partea lui Florin Talpan, pentru AMFB

Steaua a reușit în această vară să scape de corupția și mizeria de la AMFB. Pentru steliști, însă, motivele de bucurie nu s-au oprit aici. Florin Talpan tocmai le-a mai oferit unul. La despărțire, colonelul de justiție al Stelei le-a lăsat celor de la AMFB un mic ”cadou”, sub forma unei amenzi de 15.000 de lei.

În această vară, Florin Talpan a cerut public ca AMFB să nu mai tragă de timp și să facă la fel ca celelalte asociații județene de fotbal. A cerut ca asociația lui Lumînare să trimită Steaua la barajul de promovare în Liga 3. Însă AMFB s-a opus și, pentru a-i închide lui Talpan gura, i-a făcut plângere la FRF.

Așa cum am spus încă din momentul în care a fost făcută, plângerea nu a fost întemeiată. Și asta deoarece cele spuse de Florin Talpan au fost adevărate. Acesta a susținut că AMFB dorește ca play-off-ul ligii 4 să aibă loc pentru a putea câștiga mai mulți bani. În fața comisiei de disciplină a FRF, Talpan a solicitat ca AMFB să aducă contractele de drepturi TV semnate în ultimele două sezoane, cu Steaua București și AS47. În primă fază, oamenii lui Lumînare s-au scuzat, spunând că pericolul pandemiei de coronavirus i-a împiedicat să treacă pe la sediul AMFB și să aducă documentele. Însă nu au adus aceste documente nici la înfățișările următoare.

Steaua Liberă

Cum AMFB a refuzat practic să asculte solicitările comisiei de disciplină, aceasta s-a văzut nevoită să respingă sesizarea ca neîntemeiată. Mai mult, pentru că AMFB a refuzat să pună la dispoziția comisiei aceste documente, FRF a amendat-o cu o penalitate sportivă de 15.000 lei.

Sigur, această sumă reprezintă o parte mult prea mică din banii pe care AMFB i-a făcut în ultimii ani pe spatele Stelei. Și, ca să fim foarte sinceri, nici nu știm dacă AMFB o va plăti. Rămâne însă o victorie frumoasă pentru clubul nostru, care părăsește Liga 4 cu toată opoziția AMFB și care le-a mai lăsat lui Lumînare & Co. și acest ”cadou” de 15.000 de lei de la comisiile FRF. O înfrângere frumoasă, totală, pentru una dintre cele mai murdare asociații din fotbalul românesc.

Prin refuzul de a prezenta acele documente, AMFB confirmă și ceea ce noi am spus încă din primul sezon pe care Steaua l-a petrecut în Liga 4. Am spus atunci că AMFB nu are niciun drept să vândă drepturile TV pentru meciurile Stelei și am avut dreptate. Lumînare și ai lui au câștigat sume importante pe munca Stelei, dar clubul nostru nu a văzut nici măcar un singur ban. În parte, această nedreptate a fost corectată de amenda primită de la FRF. Florin Talpan merită felicitat pentru lecția de șah pe care le-a dat-o lui Lumînare și ai lui, pe care i-a făcut să-și taie singuri craca de sub fund. Acum, să vedem dacă FRF va insista ca AMFB să plătească amenda. Așa ar trebui.

talpan frf amfbamfb amenda frf

UPDATE: Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Florin Talpan a lăsat să se înțeleagă că AMFB a scăpat de plata amenzii. De ce? Cum? E foarte interesant de aflat. Dar probabil că nu vom afla niciodată. FRF îi amendează doar pe cei pe care nu îi place. Pe ceilalți îi lasă să facă tot ce vor.

Steaua Liberă