Mădălin Hîncu

Colonelul doctor Hîncu a recunoscut că nu va apăra Steaua în fața FC Fcsbului

Prezent la emisiunea lui Scutariu, pentru a-și face puțină imagine pozitivă, colonelul doctor Mădălin Hîncu s-a scăpat și a recunoscut că nu va lua măsuri împotriva celor de la FC Fcsb. Nu are de gând să ia măsuri în viitorul apropiat și, cel mai probabil, nici în viitorul îndepărtat.

În emisiune, Mădălin Hîncu a declarat că:

„Din punct de vedere sportiv, clubul e subordonat federației. Noi până acum am fost în Liga 4, la AMFB. Acum suntem la Federație. Din punct de vedere sportiv suntem în Liga 3, nu jucăm nici în Champions League, nici în altă parte. Noi acum avem un proces în recurs tocmai pe palmares. Așteptăm ca instanța să dea un verdict definitiv iar apoi vom urma procedurile legale.”

E foarte importantă declarație, deoarece, aproape în totalitate, ea este falsă. Să începem cu aspectele mai puțin importante:

  1. Din punct de vedere sportiv, clubul Steaua nu este subordonat federației. Nu este subordonat nimănui, în afară de MApN. Clubul Steaua este afiliat la FRF, dar nu subordonat. Federația nu are nicio putere asupra clubului nostru.
  2. Steaua a fost afiliată la FRF și anul trecut. Mădălin Hîncu dezinformează când spune că Steaua de abia acum a ajuns în sfera FRF. Clubul nostru a fost afiliat și în anii precedenți la federație, prin echipele sale de juniori. De altfel, Marius Lăcătuș a și votat în numele Stelei la alegerile pentru postul de președinte al FRF.

Și acum, să trecem la partea importantă:

  1. Mădălin Hîncu sugerează că, deoarece Steaua joacă în Liga 3, nu e o problemă că, pe site-ul UEFA Champions League, cei de la UEFA dezinformează în ceea ce privește identitatea Stelei. Foarte, foarte greșit. Doar pentru că Steaua joacă în Liga 3, nu înseamnă că nu ar putea participa la competiții europene. Dar și dacă nu ar putea participa, acest aspect nu este o scuză ca Mădălin Hîncu să le permită altor entități să câștige bani de pe urma imaginii Stelei. De alftfel, chiar ieri, fotbalistul Zlatan Ibrahimovic a anunțat pe Facebook că o să ia măsuri împotriva celor de la EA Games, care s-au folosit de imaginea sa, fără acordul său, într-un joc de-al lor. Ca să explicăm pe înțelesul domnului Hîncu, Zlatan nu lucrează la EA Games, dar asta nu îl oprește să îi dea în judecată pe cei care îi folosesc imaginea ilegal.
  2. Steaua nu are un proces pe palmares„. Steaua a pornit o acțiune în constatare, pentru ca o instanță să recunoască că palmaresul realizat îi aparține. Am explicat de nenumărate ori care e diferența între un proces și o acțiune în constatare. Contrar părerilor greșite pe care le au unii, Steaua nu a dat FC Fcsb în judecată pentru a „recupera palmaresul”. Steaua doar a cerut ca instanța să constate că deține un bun care deja se află în posesia sa. Dacă palmaresul nu era la Steaua și trebuia recuperat, atunci ar fi pornit Florin Talpan un proces. Dar palmaresul este deja la Steaua, așa că Florin Talpan nu trebuie să recupereze nimic, așa că nu poate pornit un proces, așa că a pornit o acțiune în constatare. Și, pentru că palmaresul Stelei este la Steaua, absolut nimic nu îl oprește pe domnul Hîncu să își facă treaba.
  3. Decizia unei instanțe într-o acțiune în constatare nu este executorie și nici definitivă. Dacă instanța dă un verdict mâine în acest caz, Steaua poate cere începerea unei noi acțiuni în constatare pentru exact același lucru chiar poimâine. Și asta deoarece este vorba de o acțiune în constatare, care, așa cum am zis, privește doar posesorul și pe nimeni altcineva. Decizia într-o astfel de acțiune privește doar posesorul și pe nimeni altcineva. Acesta este motivul pentru care nu e executorie. Așadar, ceea ce a spus domnul Hîncu mai sus este o minciună gogonată.

Steaua Liberă

Domnul colonel doctor nu face altceva decât să repete lecția pe care generalul Zisu a predat-o și pe vremea lui Petrea, și pe vremea lui Bixi. Evident că aceeași lecție a fost predată și acum. Drept urmare, e clar că Mădălin Hîncu nu va lua nicio măsură împotriva FC Fcsbului.

Și veți spune poate că Mădălin Hîncu nu înțelege cum funcționează legile, procesele, acțiunile în constatare. În parte, ați avea dreptate, pentru că Mădălin Hîncu a terminat educația fizică. E normal ca subiecte mai complexe, precum cele legate de drept, legi și procese, să îi facă probleme. Însă, în calitate de președinte al Stelei, colonelul doctor are la dispoziția sa un departament juridic și un consilier juridic șef foarte capabil, în persoana lui Florin Talpan. De ce nu îi cere acestuia să îi explice ce e aia o acțiune în constatare? Asta e, poate, o întrebare pentru altă emisiune la care domnul Hîncu va dori să participe, pentru a-și face imagine pozitivă.

Dar știm cu toții că Mădălin Hîncu cunoaște adevărul. Știm cu toții care e motivul adevărat pentru care el nu ia măsuri. Scuza dată mai sus e doar o minciună pentru fani, una foarte periculoasă și foarte utilă pentru Becali și Burleanu. Cel din urmă, se poate folosi de declarația lui Mădălin Hîncu pentru a nu lua măsuri împotriva celor de la FC Fcsb.

Mai mult, este revoltător să ni se spună că Steaua nu va lua nicio măsură până la finalizarea acestei acțiuni în constatare. Folosindu-se de scuza oferită de pandemie, cele două judecătoare ar putea stabili mai mult termene, la distanță de 3, 4, 6 luni unul de celălalt. Astfel, această acțiune în constatare ar putea fi prelungită ușor până în 2022 sau 2023. Ca Steaua să nu facă nimic în toată această perioadă este o dovadă de nebunie!!!

Palmaresul Stelei este la Steaua. Nu este nicăieri altundeva. Steaua nu are nevoie de nicio decizie ca să își protejeze imaginea. Are însă nevoie de un președinte care să vrea să o apere.

Dacă Hîncu așteaptă decizii definitive, de ce nu se folosește de cele pe care le are deja?

Altă dovadă că Mădălin Hîncu nu are intenții bune în ceea ce privește Steaua București e faptul că acesta are deja la dispoziție două decizii definitive, irevocabile și executorii, de care nu vrea să se folosească în niciun fel. E vorba de decizia din dosarul pentru anularea mărcii, din 2014, decizie care îi înterzice FC Fcsbului să se mai folosească de marca Steaua, dar și de decizia din dosarul pentru schimbarea numelui echipei lui Becali. Aceasta din urmă îi interzice foarte clar FC Fcsbului să folosească numele Steaua. Și nu doar pentru sport, ci pentru toate activitățile.

Știm însă că FC Fcsb nu respectă această decizie. Angajații săi folosesc numele Steaua peste tot, în interviuri, la conferințe, pe rețele de socializare, provocând confuzie și aducând prejudicii de imagine Stelei. Mai mult, chiar FC Fcsb folosește în mod direct numele Steaua pe propriul său site:

muie fcsb hîncu

Nu veți găsi nicăieri o dovadă mai bună că FC Fcsb nu respectă decizii judecătorești. Cu toate acestea, domnul Hîncu tot nu a luat și tot nu vrea să ia vreo măsură împotriva lor.  Nu putem să nu ne întrebăm ce mai așteaptă. Finalizarea acestui proces? Imposibil. Acest proces a fost finalizat acum aproape 4 ani!

Prin decizia sa de a nu acționa împotriva acestui club care îi provoacă Stelei prejudicii de imagine, Mădălin Hîncu demonstrează că nu are ce căuta la Steaua. Demonstrează că am avut dreptate, atunci când i-am cerut demisia.

Imagine negativă nu e imagine pozitivă

Ați observat poate că am folosit în acest articol expresia „imagine pozitivă„. E tot o înțepătură la adresa domnului colonel doctor.

În emisiunea prin care a încercat să își facă propagandă, acesta a spus că imaginea negativă pe care presa, federația și adversarii i-o fac Stelei este tot un fel de imagine pozitivă. Nu este. Dar, din nou, nu ne putem aștepta ca un doctor în educație fizică să știe asta.

Steaua București nu este un club despre care nu a aflat nimeni. Dacă ar fi, poate că raționamentul domnului Hîncu ar fi corect. Însă Steaua București este cel mai mare club sportiv din estul Europei. Este cunoscut la nivel mondial și are o imagine pe care FC Fcsb o parazitează și pe care o murdărește. Iar domnului colonel doctor i se pare că e bine să fie așa.

În aceste condiții, dacă nu e clar că Mădălin Hîncu nu vrea binele Stelei, trebuie să vă fie clar că nu are ce căuta în funcția de comandant. Domnule Hîncu, plecați! Dați-vă demisia! Locul dumnevoastră nu este la Steaua!

P.S.

Suntem siguri că Mădălin Hîncu nu va fi deranjat de acest articol. Sigur, îl pune într-o imagine negativă, dar chiar el a spus că asta nu contează. Contează că cineva vorbește despre el. Noi o să îi facem pe plac.

Steaua Liberă