Daniel Paraschiv

Daniel Paraschiv la Steaua?

În lipsa unor informații concrete, ne vedem nevoiți să plecăm urechile către toate zvonurile legate de posibile transferuri pe care Steaua ar putea să le facă în următoarele luni. Ultimul zvon de acest fel ne spune că Daniel Paraschiv, unul dintre golgeterii ligii secunde, este în vizorul clubului nostru.

Cât de corectă este această informație? Nu putem spune cu siguranță. Aceasta a apărut într-un articol publicat de ziarul cunoscut pe vremuri drept Sportul Popular. Însă, spre deosebire de cele mai multe articole cu știri false apărute în acest ziar, articolul în cauză este unul semnat. Conform ziaristului Ionel Luțan, Steaua București vrea să îl transfere pe atacantul de 21 de ani al celor de la Viitorul Pandurii, Daniel Paraschiv. Tânărul fotbalist este unul din golgeterii ligii secunde în acest sezon, cu 6 goluri înscrise în 11 partide.

Paraschiv a reușit să marcheze în meciuri contra unor echipe destul de solide, precum Petrolul, FC R sau Pandurii Tg. Jiu, echipă pe care Viitorul Pandurii încearcă să o imită. Născut la Brașov, în 1999, la data de 24 aprilie, atacantul va intra din ianuarie în ultimele 6 luni de contract cu echipa gorjeană. Pentru Steaua, acest lucru poate reprezenta o oportunitate incredibilă. Nu numai că echipa noastră și-ar aduce un atacant valoros și tânăr, care ar ajuta-o să treacă cu bine peste regulile FRF ce privesc folosirea tinerilor în primul 11, dar ar putea să îl transfere la un preț foarte bun, poate chiar gratuit.

O astfel de afacere ar trebui să îl încânte pe colonelul doctor inginer expert în marketing Mădălin Hîncu, care nu pare dispus să deschidă prea larg portofelul pentru a-l ajuta pe Oprița. Este soluția perfectă, care împacă atât zgârcenia sa, cât și nevoile antrenorului principal. Rămâne însă de văzut dacă zvonul este adevărat sau dacă este doar un alt articol făcut pentru trafic și clickuri.

Conform aceluiași Luțan, Steaua l-ar fi dorit și pe Ovidiu Herea (Metaloglobus), al doilea golgeter al Ligii 2, cu 8 goluri. Se pare însă că această pistă este închisă pentru clubul nostru.

Daniel Paraschiv – transfer cu greutate, în ciuda tinereții

Tânărul Paraschiv a înscris în acest tur aproape un sfert din golurile echipei sale. După 14 etape, Viitorul Pandurii ocupă locul 2 în clasamentul ligii secunde. A strâns 26 de puncte din 14 meciuri, marcând 26 de goluri. Contribuția lui Paraschiv a fost așadar una decisivă. Tânărul atacant pare să fie un golgeter înnăscut. În sezonul 2018-2019, pe vremea când juca la Luceafărul Oradea, acesta a marcat 14 goluri în 33 de meciuri, fiind desemnat cel mai bun tănăr marcator al Ligii 2.

Pentru Paraschiv, trecerea la o echipă precum Steaua București poate să fie cea mai bună decizie a carierei, chiar dacă la anul ar juca tot în Liga 2. La Steaua, tânărul atacant poate să crească și poate să facă performanță adevărată. Mai mult, ar fi chiar titular la echipa noastră, unde ar prinde mult mai multe minute de joc decât dacă s-ar transfera la o echipă mediocră din prima ligă. Rămâne însă de văzut dacă Steaua chiar îl dorește.

 

Photo credit: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES