Steaua București - CSM Alexandria 2-0

Amical: Steaua București – CSM Alexandria, 2-0(1-0)

Steaua București a jucat astăzi ultimul amical din această perioadă de pregătire. Elevii lui Oprița au câștigat din nou, învingând CSM Alexandria.

Steaua București: 12. Raul Bălbărău – 18. George Călințaru,  55. Walace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu – 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban – 17. Philippe Nsiah

Rezerve: 22. Horia Iancu – 16. Antonio Vlad, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 89. Robert Neacșu, 30. Liviu Băjenaru, 99. Vlad Nițu, 47. Dragoș Nicolae, 31. Cezar Mihalache

Cu gândul probabil la meciul oficial din weekendul viitor, primul din acest an, împotriva celor de la Fotbal Club Fcsb 2, steliștii au început meciul mult mai prudenți. Au dominat și au atacat, dar nu decisiv. Ba chiar au arătat un anumit grad de frică sau poate reținere, în fața porții adverse. Însă, chiar dacă nu au mai fost aceeași implicare și același avânt ca în celelalte meciuri amicale, golul tot a venit în cele din urmă. Din păcate, a venit în urma unei execuții individuale. Chiar dacă golul marcat de Enceanu în minutul 35 (șut superb de la peste 20 de metri) a fost unul foarte frumos, ne-am fi bucurat mai mult să vedem cum băieții finalizează cu succes o acțiune de atac lucrată la antrenamente. Execuțiile individuale sunt importante într-un meci, însă o echipă nu ar trebui să se bazeze doar pe ele. La pauză, scorul meciului Steaua București – CSM Alexandria a fost 1-0.

Repriza secundă a fost o clonă aproape identică a primei reprize. Steaua a continuat să joace cu gândul la meciul de săptămâna viitoare. A dominat, dar nu a mai făcut spectacol. A reușit totuși să marcheze din nou, în minutul 69, prin Morariu. Fundașul stelist a marcat cu capul, trimițând în poartă mingea venită dintr-un corner bătut de Călințaru.

Cu această victorie, împotriva celor de la CSM Alexandria, amicalele Stelei au luat sfârșit. Perioada de pregătire s-a terminat, acum începe treaba serioasă. Sâmbătă, 13 martie, Steaua București va primi în Ghencea vizita celor de la Fotbal Club Fcsb 2. Deși nu va fi un meci decisiv, va fi un meci important, un meci care cere doar victoria.

Rămâne de văzut dacă meciul va putea fi urmărit pe Steaua TV. Este de notorietate faptul că cei din conducerea FC Fcsb 2 urăsc fotbalul și, cel mai mult, urăsc suporterii. În tur, nu au dorit ca meciul să fie transmis. Foarte probabil, vor căuta din nou ca o a doua înfrângere cu Steaua să nu fie văzută de nimeni.

Forza Steaua!

 

steaua libera