progresul spartac steaua bucurești 0-2

Progresul Spartac – Steaua București, 0-2 (0-1)

Meciul dintre Progresul Spartac și Steaua București a fost unul de bătaie, între două echipe care au vrut victoria și care au vrut să joace fotbal. În final, a câștigat echipa cu mai multă calitate, Steaua București.

Steaua București: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călințaru, 55. Walace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu – 7. Florin Răsdan, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban – 77. Bogdan Chipirliu.

Rezerve: 12. Raul Bălbărău – 14. Robert Neacșu, 16. Antonio Vlad, 30. Liviu Băjenaru, 31. Cezar Mihalache, 90. Alexandru Zaharia, 89. Ovidiu Morariu, 5. Sergiu Bactăr, 47. Dragoș Nicolae.

Ocupanta locului 3, Progresul Spartac, echipă care vrea să continue tradiția fostei echipe Progresul București, dar care nu pretinde că este această echipă, caută promovarea în Liga 2 de câțiva ani buni. Ambițioși și serioși, progresiștii au arătat în fiecare din ultimii ani un fotbal de calitate în Liga 3. Dintr-un motiv sau altul, însă, nu au reușit promovarea.

În meciul cu Steaua, progresiștii au arătat aceeași calitate. În ciuda faptului că a întâlnit liderul, cea mai periculoasă echipă din ligă, Progresul Spartac nu a făcut niciun pas în spate și nu a încercat să facă antijoc.

Chiar a arătat un joc bun, care a și reușit să țină Steaua în șah foarte mult timp. Însă experiența băieților lui Oprița a făcut în cele din urmă diferența.

În minutul 25, Pacionel a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri, a trimis mingea în transversală, aceasta a ajuns la Huiban, de la el a sărit la Mihăescu, iar mijlocașul central a împins-o în poartă.

Tot dintr-o fază fixă a venit și golul de 2-0, în minutul 57. Călințaru a bătut de pe dreapta, așa cum ne-a obișnuit deja, a trimis perfect, mingea a ajuns la Huiban iar acesta a trimis-o în poartă. Gol simplu, gol care a pus practic capăt partidei.

Chiar și-așa, Progresul Spartac a continuat să joace fotbal, dacă nu pentru a egala sau pentru a întoarce rezultatul, măcar în semn de respect pentru zecile de oameni prezenți în tribune, o steluță pentru această echipă.

Foști steliști formează coloana vertebrală a clubului Progresul Spartac

Lăudați merită să fie și foștii steliști, Eduard Radu, Giovanni Petcu și Andrei Voican. Acești tineri au făcut un meci bun contra Stelei, arătând că poate că clubul nostru a greșit, când i-a lăsat să plece.

Astăzi, Steaua București a jucat mult mai bine ca în meciul din etapa precedentă, cu FC Fcsb 2. Deși a întâlnit un adversar incomod, a reușit să îl învingă, folosindu-se de așii pe care îi are în mânecă: experiență, pragmatism, atitudine. Din meciul cu FC Fcsb 2, din păcate, aceste 3 arme au lipsit.

Partida Progresul Spartac – Steaua București s-a terminat cu scorul de 0-2. Militarii au învins și continuă marșul către promovare.

Forza Steaua!

steaua libera