progresul spartac steaua bucurești

Avancronică: Progresul Spartac – Steaua București

Etapa cu numărul 12 duce Steaua București în vizită la Progresul Spartac, echipa care ocupă în acest moment locul 3 în campionat. Băieții lui Oprița sunt favoriți să câștige partida, după ce în tur au învins cu un categoric 4-1.

Echipa probabilă: 1. Ștefan Mușat – 16. Antonio Vlad, 55. Walace, 4. Dean Beța, 13. Adrian Ilie – 30. Liviu Băjenaru, 6. Mădălin Mihăescu – 7. Florin Răsdan, 77. Remus Chipirliu, 9. Emilian Pacionel – 17. Philippe Nsiah

Progresul Spartac a profitat de egalul făcut de Steaua etapa trecută, cu FC Fcsb 2, și s-a apropiat la 8 puncte de primul loc, ocupat de echipa noastră. Clubul care are ca scop reînvierea spiritului Progresului din Cotroceni a învins cu scorul de 2-1 pe Dinamo 1948 2. Chiar dacă se află la o distanță destul de mare de locul 2 (6 puncte), ar fi o mare eroare din partea Stelei să considere că Progresul Spartac a ieșit din cursa pentru promovare. Progresiștii caută Liga 2 de câțiva ani buni și vor face tot posibilul ca să ajungă acolo.

Bleu-albaștrii nu au un lot plin de vedete, însă echipa este omogenă, solidă. Printre jucătorii săi se regăsesc foști steliști, precum portarul Andrei Voican sau mijlocașul Giovanni Petcu, dar și fratele lui Emilian Pacionel, Ștefan.

După egalul din etapa trecută, presiunea pe Steaua București a devenit și mai mare. Meciul cu FC Fcsb 2 a fost unul incredibil de tensionat, plin cu greșeli de arbitraj în defavoarea Stelei și dând naștere la numeroase discuții și certuri. Așa cum știam deja, există o mișcare anti-Steaua în fotbalul românesc, mișcare condusă de Gigi Becali. Așadar, cum echipa noastră ocupă în acest moment locul 1 în campionat, următorul meci va fi întotdeauna cel mai important, indiferent de adversar.

Iar Steaua București va întâlni mâine un adversar destul de incomod. Progresul Spartac nu este neapărat o echipă imposibil de bătut, dar e o echipă care poate produce surprize. Steaua nu are nevoie de surprize în acest moment.

Cel mai probabil, Oprița nu va schimba prea puternic primul unsprezece. Ne putem aștepta ca Bărbulescu și Enceanu să facă schimb cu Băjenaru și Mihăescu, pentru a asigura o prospețime mai bună a mijlocașilor centrali, capitol la care Steaua stă mai slab în acest moment, din punct de vedere numeric, însă alte schimbări importante nu vom vedea.

Îl vom vedea însă pe Daniel Oprița în tribune. Antrenorul stelist a fost eliminat la finalul meciului cu FC Fcsb 2 și nu va lua loc pe bancă în această etapă. Va conta acest lucru? Vom vedea. Meciul se joacă fără spectatori, deci comunicarea nu ar trebui să fie o problemă.

Partida Progresul Spartac – Steaua București este programată pentru sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00. Meciul va fi transmis online, dar nu pe Steaua TV, ci pe pagina de Facebook a celor de la Progresul Spartac.

Forza Steaua!

steaua libera