dragomir mitică la brutărie

Hoții plâng și urlă: ”Generalul Zisu trebuie să se implice!”

În România, o regulă e sfântă: Spune-mi cine te laudă și eu îți spun dacă ești sau nu o lepră. Nicăieri nu se aplică această regulă mai bine ca în fotbal, sportul care, din păcate, pare să fi atras unele dintre cele mai mari lepre din țară. Hoții, corupții, mincinoșii sunt cu toții aici.

Dumitru Dragomir e unul dintre cei care a avut o contribuție directă la distrugerea fotbalului românesc. Cât timp a domnit peste corupta LPF, acesta a avut grijă ca echipele românești să fie înlocuite cu clone controlate de alte lepre. Cu siguranță nu s-a gândit vreodată că va fi descoperit. Cu siguranță nu s-a gândit vreodată că, printre funcționarii publici, se poate regăsi și un om cinstit.

Dar acesta există în persoana lui Florin Talpan, colonelul de justiție al Stelei care a demonstrat de unul singur falsitatea fotbalului românesc. Prin procesele câștigate, acesta a arătat cum marii gropari au distrus echipele din România și cum le-au înlocuit cu copii proaste.

E de înțeles deci de ce se teme Dumitru Dragomir de Florin Talpan. Colonelul Stelei îl poate îngropa. Mai rău, îl poate băga la pușcărie. Pentru că, atunci când Dragomir a înlocuit Steaua cu FC Fcsb în Liga 1, a produs prejudicii chiar statului român. Mitică știe aceste lucruri, așa că, e disperat acum să scape de Talpan.

„Acestui Florin Talpan trebuia să îi pună cineva frână. Comandantul este comandant, iar dacă nu îți respecți superiorul atunci ai o mare problemă. A câștigat el niște procese la viața lui, dar totul are o limită și nu trebuie să te crezi Dumnezeu în Ghence,” a urlat Dragomir în această săptămână. 

Să îi pună cineva frână lui Talpan! Să nu-l mai lase să câștige procese! Și în niciun caz să nu-l puneți comandant în Ghencea, că o să-l bage pe Mitică la brutărie!

Acestea sunt mesajele pe care le transmite unul din marii gropari ai fotbalului românesc. E speriat de Talpan. E disperat să scape de el, ca să își poată scăpa fundul. Și pentru că e speriat și disperat, Mitică Dragomir s-a scăpat și și-a deconspirat partenerii:

Talpan trebuia sancționat de mult timp de către Hîncu. Să îmi mai arate el pe cineva care s-a îmbrăcat în haină militară și s-a fotografiat cu ultrașii așa cum a făcut el. Vă dați seama în ce impostază a putut să pună Armata română? Un ofiter s-a pozat în mijlocul unor oameni cu cagule. Să zică mersi că Mădălin Hîncu nu l-a zburat de tot din club. Acum a ieșit și și-a atacat comandantul. Vă dați seama până unde poate să meargă un om care visa ca stadionul Steaua îi va purta numele? S-a luat și de George Ogăraru. Acest om nu are limită și produce în jurul său doar ceartă și scandal”, a zbierat Dumitru Dragomir.

Hîncu în sus, Hîncu în jos. Din nimic, Mădălin Hîncu a devenit cel mai bun prieten al lui Dumitru Dragomir. De ce? Pentru că l-a amendat aiurea pe Florin Talpan. Dragomir a fost mereu un om simplu, deci nu trebuie să ne surprindă că trăiește după motto-ul ”dușmanul dușmanului meu îmi e prieten”. În cazul de față, însă, Mitică Dragomir nu s-a limitat doar la a apela la dușmanul dușmanului. A sunat chiar și un prieten:

Generalul Zisu știe tot adevărul. Este un om serios și trebuie să se implice. Ajunge cu atâta scandal și ură. Dacă Gigi Becali nu își băga banii familiei în fotbal se alegea praful de Ghencea. Unde era Talpan când Gigi a învestit bani în Ghencea? Atunci Gigi Becali era bun? Ce a făcut omul asta de prin 2002 pentru Steaua și fotbalul românesc nu a făcut nimeni. Tot cu Gigi Becali am mai prins și noi din nou o semifinală, iar eu zic că o să treacă încă 50 de ani ca să mai prindem o astfel de fază în cupele europene,” a mai urlat Corleone, cu spume la gură.

Ați înțeles acum? Tot din nimic, Mitică a apelat la Zisu. Dar cum? De ce? Ce legătură are Cătălin Zisu cu Dragomir și cu fotbalul românesc? În cazul în care nu știați, are o singură legătură: Cătălin Zisu a fost omul cheie fără de care ”afacerea” din 2003 nu ar fi putut avea loc niciodată. Da, fără Cătălin Zisu, FC Fcsb nu exista astăzi. Gigi Becali poate că nici nu era în fotbal. Iar în ceea ce-l privește pe Mitică, el probabil că nu ar fi avut probleme cu Talpan. Deși acest lucru e greu de spus, dat fiind caracterul celui care a condus LPF.

Și nu doar caracterul contează aici, ci și inteligența. Lui Dragomir îi lipsește. Dacă avea puțin creier în tărtăcuță, înțelegea că cel mai bine pentru el e să se țină cât mai departe de conflictul FC Fcsb vs. Steaua București. Însă Dragomir acționează mai degrabă din instinct, ca orice animal. Când se simte în pericol, mârâie. Când vede că e încolțit, atacă și urlă după mamă. În cazul de față, Zisu e mama, deși în 2003 a fost tătuca, fără de care nu s-ar fi făcut nimic.

Încercând să îl discrediteze pe Talpan, Dragomir ne-a arătat de cine ar trebui să ne ferim: Hîncu și Zisu. Aceștia sunt oamenii la care apelează Dumitru Dragomir. Aceștia sunt oamenii pe care el îi respectă, pe care îi laudă, cu care se simte confortabil. Talpan îl sperie, cei doi îi dau liniște. Trageți voi concluzia de aici.

Și ce îl deranjează pe Dragomir la Florin Talpan? Îl deranjează că nu vrea să intre și el în horă, la fel ca celelalte lepre:

”Dacă Gigi Becali și-l atrăgea încă de la început de partea lui pe Florin Talpan credeți că îi mai păsa acestui jurist acum de procese? Hai să fim serioși! Omul ăsta e plin de ură, dar nu o să ajungă să conducă niciodată clubul Steaua. Acolo în interior la ei Talpan s-a certat cu o grămadă de ofițeri și nimeni nu îl vede cu ochi buni. Discutați și voi cu colegi de ai lui și o să vedeți ce părere au oamenii ăia despre el”, a mai declarat Dragomir.

Ați înțeles? Dacă lua șpagă de la Becali, Florin Talpan era bun. Dacă se purta frumos cu băieții din sistem, era bun. Ba Mitică merge chiar mai departe și spune pe față că singurul motiv pentru care Talpan nu e comandant e faptul că e cinstit și că nu s-a băgat în hora hoților. Dacă ofițerii gen Zisu și Hîncu îl vedeau cu ochi buni pe Talpan, el era un băiat de treabă. Dar nu e văzut cu ochi buni de acești indivizi ciudați, așa că ”e plin de ură”.

Mitică vorbește cu noi de parcă suntem niște social justice warriors care urmăresc doar flower power și pacea pe pământ. Nu, Mitică! Și noi te urâm! Cel puțin la fel de mult cum te urăște Florin Talpan! Noi suntem plini de ură și e normal să fim așa. Tu ne-ai distrus fotbalul, tu trebuie să plătești.

Și vei plăti, Mitică. Oricât de tare ai striga după ”mămica” Zisu și ”verișorul”Hîncu.