steaua bucurești - fc fcsb

Steaua București joacă în deplasare primul meci din barajul pentru promovarea în Liga 2

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru promovarea în Liga 2. Steaua București va juca primul meci în deplasare. Dacă va reuși să treacă de prima fază a barajului, Steaua va juca meciul decisiv pentru promovare, adică ultimul, tot în deplasare.

Cu doar 2 etape rămase din acest sezon al Ligii 3, e puțin probabil ca Steaua București să mai piardă primul loc. Băieții lui Oprița au fost cei mai buni, au dominat competiția și merită să fie declarați campioni ai Ligii 3. Din păcate, asta nu este destul pentru a ajunge în Liga 2.

Pentru prima dată în istorie, FRF a decis ca, pentru a ajunge în Liga 2, echipele care termină pe primele două poziții în fiecare din cele 10 serii ale Ligii 3 să intre într-un sistem de baraj cu totul și cu totul special. Acest baraj va avea două etape.

În prima etapă, echipa de pe locul 1 dintr-o serie va juca cu echipa de pe locul 2 din altă serie și invers. Câștigătoarele vor merge mai departe în a doua etapă a barajului, unde vor juca una împotriva celeilalte. Învingătoarea va promova în Liga 2.

Steaua București va juca împotriva celor de la CS Afumați sau a celor de la CS Mostiștea Ulmu. Cele două echipe se bat pentru primul loc în Seria 3. Afumați conduce, la două puncte distanță de Ulmu. Dacă clasamentul rămâne neschimbat, Steaua București va juca așadar primul meci împotriva celor de la CS Mostiștea Ulmu, iar FC Fcsb 2 va juca împotriva celor de la CS Afumați.

Pe 8 mai este programat turul, în prima etapă a barajului. Returul în această etapă este programat o săptămână mai târziu, pe 15 mai.

Baraj 1

8 mai 2021

Afumați / Ulmu – Steaua

15 mai 2021

Steaua – Afumați / Ulmu

Cele două meciuri din a doua etapă a barajului vor avea loc pe 22 și pe 29 mai. Dacă va trece mai departe, Steaua București va juca primul meci din această etapă acasă, urmând ca meciul decisiv să fie jucat în deplasare. Așadar, dacă Steaua și FC Fcsb 2 vor ajunge amândouă în faza a doua a barajului, ne putem aștepta ca ultimul meci, care va avea loc în Berceni, să nu fie televizat.

Cu siguranță, cei de la FC Fcsb 2 sunt foarte fericiți cu extragerea făcută de Federația Română de Fotbal.