cs tunari - Steaua București

Avancronică: CS Tunari – Steaua București

În penultimul meci din acest sezon de Liga 3, Steaua București îi va întâlni în deplasare pe „gunner”-ii de la CS Tunari. O victorie îi va asigura Stelei primul loc în campionat, indiferent de rezultatul obținut în ultima etapă.

Echipa probabilă: 1. Ștefan Mușat – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie – 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru – 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 7. Florin Răsdan – 77. Remus Chipirliu

Anul trecut, Steaua București a înregistrat un rezultat de egalitate cu cei de la CS Tunari. Cele două puncte pierdute nu au provocat vreo pagubă serioasă, dar știrea a fost atunci folosită de aproape toate site-urile de sport pentru a pune presiune și pentru a sugera o slăbiciune a Stelei. Și chiar a fost vorba de un moment de slăbiciune, lotul echipei noastre trecând atunci prin niște probleme cu coronavirusul chinezesc, probleme legate de lipsa pregătirii de vară și altele. Așadar, rezultatul de egalitate nu a fost neapărat unul surprinzător.

La aproape 6 luni distanță de la meciul din tur, lucrurile stau cu totul diferit pentru echipa condusă de Oprița. Jucătorii sunt cu toții sănătoși, nu există suspendări și, cel mai important, în iarnă au avut parte de pregătirea care le-a lipsit în vară. În retur, Steaua București a mers aproape perfect. Este în continuare neînvinsă și nu a părăsit niciodată primul loc. În ciuda rezultatului din tur, steliștii sunt favoriți în partida cu CS Tunari. Cu o victorie, aceștia își vor asigura locul 1 în campionat și vor putea juca mult mai relaxați în ultima etapă, împotriva celor de la AFC Metalul Buzău.

Meciul Steaua București – CS Tunari va avea loc sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 17:00, la Tunari. Partida va fi transmisă în direct de Steaua TV.

Ar trebui oare să intre și Steaua București jocuri politice?

Ieri, la Federația Română de Fotbal, au avut loc extragerile meciurilor pentru barajul de promovare în Liga 2. Total nesurprinzător, programarea avantajează FC Fcsb 2.

Dacă Steaua va termina pe primul loc în campionat, cu FC Fcsb pe 2, va juca în deplasare primul meci din prima etapă a barajului, contra echipei care va termina pe locul 2 în seria 3. Această partidă va avea loc pe data de 8 mai, cu returul programat pentru o săptămână mai târziu, pe 15 mai, în Ghencea. Evident, această programare este făcută în favoarea Stelei, meciul decisiv, cel final, fiind jucat acasă.

Problemele apar însă în faza a doua a barajului. Acolo, dacă va trece mai departe, Steaua București va juca cu câștigătoarea dintre FC Fcsb 2 și echipa care va termina pe primul loc în seria 3. Primul meci este programat pe data de 22 mai. Dacă Steaua București va ajunge în această fază, îl va juca acasă. Meciul decisiv, cel final, va avea loc pe 29 mai și se va juca acasă la câștigătoarea meciului FC Fcsbului 2.

Dat fiind comportamentul părtinitor arătat de arbitru în meciul Steaua București – FC Fcsb 2, putem să fim siguri că echipa lui Becali se va califica mai departe, indiferent că va întâlni Mostiștea Ulmu sau CS Afumați. Și, pentru că în tur Becali nu a permis televizarea meciului din Berceni, putem presupune că nici acest meci nu va fi televizat.

Da, există posibilitatea ca FRF să vândă drepturile pentru aceste meciuri, dar nu ar trebui să ne bazăm pe Burleanu & Co. pentru un ajutor împotriva lui Becali. Cel mai probabil, ei vor face exact ce le va spune patronul FC Fcsbului.

De aici, se naște o întrebare foarte serioasă: Ar trebui Steaua să facă puțină politică sau nu?

Ar fi locul 2 mai bun ca locul 1?

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă abandonarea principiilor fair-play-ului și adoptarea unei atitudini cât mai pragmatice. Știm cu toții că a juca un meci decisiv acasă e un avantaj enorm. În acest caz, de ce să nu „tragă” Steaua ca să termine pe locul 2?

Pierzând ultimele două meciuri și presupunând că FC Fcsb 2 nu le-ar pierde pe ale ei (deși acest lucru ar indica cât se poate de clar că echipa lui Becali pune la cale lucruri necurate la baraj), Steaua București ar termina pe locul 2. În prima etapă a barajului, ar da cel mai probabil peste CS Afumați. Dar și dacă ar fi Mostiștea Ulmu, nu ar conta. Echipa noastră le este superioară celor două echipe din seria 3. Problemele la promovare nu ar fi cu ele, ci cu FC Fcsb 2, echipă care a demonstrat în acest an că nu se teme să se folosească de arbitru pentru a încurca Steaua.

Mergând pe acest drum, în faza a doua a barajului, Steaua București ar juca ultimul meci, cel decisiv, acasă. Acesta ar putea să fie televizat. În cazul unui rezultat nefavorabil din tur, Steaua București s-ar putea pregăti pentru întoarcerea scorului, dar și pentru a se apăra de orice intervenție de-a arbitrului.

Steaua București nu a fost niciodată interesată de astfel de jocuri. Nu putem însă să ignorăm realitatea din fotbalul românesc. Aici, campionatele nu sunt câștigate de cele mai bune echipe, ci de echipele cu cei mai buni prieteni. Aici, nu fotbalul este sportul practicat, ci politica.