catalin zisu steaua nu are obiectiv promovarea

Steaua nu are obiectiv promovarea. Pentru că alții au obiectiv nepromovarea Stelei

Știți și voi care alții. Generalul Cătălin Zisu. El a fost acolo și în 2003, și în 2015. S-a ocupat să încurce Steaua București în momentele cheie, ca să profite Gigi Becali. Dacă Steaua nu are obiectiv promovarea în Liga 1, în sezonul 2021-2022, e din cauza lui.

După mult prea multe zile de liniște, Daniel Oprița a vorbit la Digi Sport despre contractul său și despre obiectivul Stelei în noul sezon. Legat de contract, acesta a declarat că încă nu a semnat nimic, dar că cel mai probabil va continua, pentru că a ajuns la un numitor comun cu conducerea.

Pentru noi e greu de înțeles de ce a fost nevoie să se ajungă la un numitor comun, de ce a fost nevoie ca Oprița să renunțe la anumite pretenții. Antrenorul care a promovat Steaua doi ani la rând, care a dus-o din Liga 4, în Liga 2, ar trebui să primească tot ce cere. Așa ar fi normal, ca răsplată pentru munca bună pe care a depus-o.

Conducerea clubului, atât de darnică în alte cazuri, a închis portofelul fix acum când Steaua a promovat. Nu prea are sens, dar probabil că nici nu are rost să ne batem prea mult capul cu asta, mai ales dacă antrenorul pare să fie liniștit.

„Până pe 30 iunie sunt antrenor, apoi vom mai discuta. Până acum, nu s-a anunțat nimic. Pe 21 se reunește echipa, de atunci vom discuta despre contractul meu, despre jucătorii care-și vor prelungi contractele. Am renunțat la câțiva jucători. 

Eu sunt aproape să semnez prelungirea. Important e că am ajuns la un numitor comun. Mi-aș fi dorit mai multe transferuri. Suntem undeva la jumătate, eu am mai lăsat de la mine, la fel cum a făcut și conducerea”,  a declarat Daniel Oprița.

Steaua nu are obiectiv promovarea

Deranjant este ce a spus antrenorul Stelei mai departe:

„Sezonul acesta, nu avem obiectiv promovarea, deoarece nu se poate. Din acest motiv nu putem aduce atât de mulți jucători pe cât mi-aș fi dorit. Obiectivul echipei? Îl vor comunica cei din conducere într-o conferință de presă. Un lucru e sigur: nu putem să promovăm. Știu că lucrurile nu s-au rezolvat. E clar că mi-aș fi dorit ca obiectivul nostru să fie promovarea. Așa am sperat. Nu pot să vorbesc acum despre transferuri”,  a mai declarat Oprița.

Așadar, auzim din nou aceste cuvinte din partea conducerii Stelei: „nu avem obiectiv promovarea”. Le-am auzit și la sfârșitul sezonului 2017-2018, când secretarul general de atunci al MApN, apropiat al PSD, a coborât la echipă pentru a le transmite lui Lăcă & Co. același mesaj.  Atunci, Steaua se bătea la promovare cu echipa PSD-ului, FC R/Academia Partid. Știm cu toții ce s-a întâmplat atunci.

Anul acesta nu avem obiectiv promovarea. Bun. Nu se acceptă.

Noi nu putem accepta această propunere a conducerii clubului. Nu acceptăm nici explicația care se subînțelege din declarațiile lui Oprița: lipsa banilor.

Steaua București rămâne cel mai bogat club din România. Dovada că e cel mai bogat club din țară e faptul că, de la începutul anului, a angajat zeci de oameni pentru posturi la noul stadion. I-a angajat, îi plătește, dar ei nu muncesc. Nu muncesc pentru că stadionul nu a fost predat către Steaua. Așadar Steaua București aruncă cu bani aiurea.

În cazul acesta, nu putem accepta propunerea conducerii.

Așteptăm explicații

Poate că nu este așa. Poate că Oprița a interpretat greșit mesajul lor sau poate pur și simplu a spus aceste lucruri la nervi, că poate e supărat din cauza discuțiilor care au avut loc. Oricum ar fi, conducerea Stelei trebuie să dea o explicație.

Interimarul Bichir și managerul Ogăraru trebuie să organizeze o conferință de presă și să explice. De ce Steaua nu are promovarea ca obiectiv în sezonul următor? Trebuie să anunțe care este obiectivul Stelei. Trebuie să ne spună dacă sunt sau nu bani.

Problema aceasta a banilor a devenit deja obositoare. Cel mai bogat club din România se zgârcește când vine vorba de transferuri. Își angajează un al doilea manager la secția de fotbal, fără să negocieze, acceptându-i pretențiile și oferindu-i 4000 de euro pe lună, dar se luptă în negocieri cu antrenorul care și-a demonstrat deja valoarea.

Observați această tendință de a descuraja performanța? Este foarte enervantă.

În condițiile în care regulamentele sunt de partea noastră, în condițiile în care știm ce trebuie să facă Steaua pentru a promova în Liga 1, este penibil să auzim că clubul nu își propune promovarea. Și deja vedem cum se repetă povestea 98 și povestea 2003.

În 98, cineva a venit și a zis că Steaua nu are bani și că UEFA nu o place. Nimeni nu a pus nicio întrebare. Toți au acceptat minciuna și așa a apărut în peisaj Păunescu.

În 2003 ne-au spus din nou că Steaua nu are bani. Nici atunci n-a întrebat nimeni nimic. Așa a apărut Becali.

Acum vedem din nou că există un regulament care cică ne-ar încurca și că avem cumva niște probleme cu bani. Fiți așadar atenți la mașinile care vor intra în complexul sportiv Steaua în zilele următoare. Dacă intră una cu geamuri fumurii și dacă din ea se dă jos Cătălin Zisu, e clar.

Atenție, conducerea!

Nu ne interesează dacă Steaua e lăsată de regulamente să promoveze sau nu. La sfârșitul sezonului, dacă echipa nu termină pe primul loc, voi trebuie să plecați!