muie becali muie fotbal club fcsb

Încearcă să gândești!

Acest articol este scris doar pentru cei care cred că palmaresul Stelei București se oprește la anul 1998. Pe ei îi privim acum cu milă și încercă o ultimă oară să îi ajutăm cu un sfat: încercați să gândiți.

După decizia de ieri, oile fcsbiste au sărit să interpreteze cuvintele publicate pe site-ul curții de apel. Becali, evident, a interpretat și el cum a vrut. Pipereanul ne-a povestit că înfrângerea a fost de fapt cel mai bun rezultat pentru el. Nimeni din presă nu l-a contrazis, așa cum nu l-au contrazis niciodată. Nimeni nu a avut inspirația să îl întrebe de ce a mai făcut apel, dacă înfrângerea în acest dosar e benefică pentru el. Și în 2019 a pierdut.

Oile i-au urmat exemplul. Au început să interpreteze. „Palmaresul 98-2003 e la noi” – deși decizia nu spune acest lucru. „Becali a preluat Steaua” – deși decizia nu zice nici acest lucru. „Palmaresul Stelei se oprește la 1998, deci nu poate să fie la echipa de acum” – nici acest lucru nu apare în decizie.

E trist să vezi câți proști sunt în România. Palmaresul unei echipe nu se poate opri la un anumit an. Și chiar dacă decizia a împărțit în anumite perioade palmaresul, acest lucru nu trebuie interpretat la propriu.

Ce înseamnă palmaresul 47-98

Conform deciziei, palmaresul Stelei acumulat în perioada 47-98 e la Steaua. E logic, nici nu avea unde să fie. Dar ce înseamnă acest lucru?

Palmaresul Stelei în perioada 47 – 98 se referă la toate realizările obținute în acea perioadă de timp. Realizare e și Cupa Campionilor Europeni din 1986, dar și locul 6 într-un sezon oarecare.

Când instanța spune „palmaresul în perioada 47-98”, se referă la acele realizări. Le prezintă, practic, fără a le enumera. La fel de bine, decizia ar fi putut suna cam așa:

„Palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București include: 1 Cupă a Campionilor Europeni, obținută în 1986, o supercupă a Europei, obținută în 1987, o cupă, obținută în 1948, un titlu, obținut în 1951, etc.”

Ar fi putut enumera în acest fel și ar fi eliminat orice neînțelegere. Doar că a a ales să fie mai eficientă.

Evident, însă, că palmaresul Stelei nu se oprește la 1998. Acolo se opresc realizările. Din 1998 și până în 2017, pentru că secția de fotbal nu a mai avut activitate, realizările la această disciplină nu au existat. Nu înseamnă însă că palmaresul Stelei este suspendat în această perioadă sau că nu există. Înseamnă doar că Steaua nu a obținut niciun rezultat.

Dacă în 1998-2003 nu a fost Steaua, atunci nu a fost Steaua

Conform instanței, echipa care a activat între 1998 și 2003 nu a fost Steaua. Cele spuse au sens, deoarece știm ce s-a întâmplat în acea perioadă. Dacă judecătorii s-au uitat atenți peste documente și au ajuns la concluzia că a fost vorba de un club diferit, atunci asta a fost.

Nu știm ce prevedea înțelegerea dintre Steaua și AFC, dacă aceasta spunea cine va primi palmaresul în cazul în care parteneriatul s-ar rupe. Dacă nu a spus acest lucru, ghinion pentru noi. Am pierdut un titlu, o cupă și o supercupă. Le-am pierdut pentru că acea echipă nu era Steaua.

Am fost prostiți? Da. La fel cum am fost prostiți și în cazul mizeriei conduse de Becali. Are rost să ne batem capul? Nu. Trebuie să strângem rândurile și să ne vedem de echipa noastră.

Și, foarte important, trebuie să înțelegem că palmaresul Stelei nu s-a oprit la anul 1998.

Oile insistă cu ruptura pentru a putea justifica prezența lor la Becali

Pentru oi, e important ca palmaresul Stelei să poată fi rupt. Dacă poate, atunci AFC Steaua București și FC Fcsb au fost/sunt tot Steaua București. Noi știm însă că nu sunt.

AFC Steaua București a fost înființată în 1998. FC Fcsb a fost înființată în 2003. Sunt cluburi noi. În cazul primului, probabil că palmaresul său include cele 3 realizări menționate mai sus. În cazul celui de-al doilea, instanța a decis că nu are nicio realizare în palmares, în perioada 2003-2017. De ce a decis instanța acest lucru? Nu știm. Aici trebuie să explice Becali. Se pare că el nu a putut arăta acte prin care să demonstreze că echipa sa a avut activitate în acea perioadă. E problema lui, nouă nu ne pasă.

Revenim însă la „palmaresul 98-2003”. Acea cupă, acel titlu și acea supercupă nu sunt ale Stelei. Dacă nu au fost câștigate de Steaua, nu sunt ale Stelei. Palmaresul acela nu are nicio legătură cu palmaresul nostru, nu e parte din palmaresul nostru.

Unora nu o să le cadă bine această informație dar asta e. Steaua a fost o victimă a acestor mari corupți. E timpul să acceptăm acest lucru și să mergem mai departe.

Cine visează la un palmares rupt e un prost. Și nu e Stelist

Ideea cum că un palmares se poate rupe în anumite perioade și că aceste bucăți pot fi cedate e o prostie. O fi în interesul oilor acum să sugereze asta, dar nu înseamnă că e adevărat.

Iar pe termen lung chiar nu e în interesul lor să spună că așa ceva e adevărat. De ce? Simplu. La conducerea clubului lor se află un individ care nu dă doi bani pe ei, ci e interesat doar de bani. Dacă palmaresul e ceva ce poate fi rupt în bucăți, puteți fi siguri că Becali va încerca să vândă acele bucăți.

Să presupunem prin absurd că ar pune cumva mâna pe palmaresul Stelei, pe acea Cupă a Campionilor Europeni. Dintr-odată, aceasta devine pentru Becali un bun pe care îl poate scoate la piață. Pentru suma corectă, acesta poate să vândă Cupa Campionilor Europeni din 1986 cuiva. Supercupa altcuiva. 2-3 titluri unei alte persoane și tot așa. Ce-l va opri să o facă? Suporterii? Becali nici nu-i bagă în seamă și îi minte zilnic. Dragostea pentru club? Să fim serioși!

Ca să spui că palmaresul unui club se oprește la un anumit an, clubul continuând să existe după acel an, sau că palmaresul poate să fie rupt, trebuie să fii ori rău intenționat, ori prost. Pe cei rău intenționați îi înțelegem. Sunt plătiți să mintă. Pe cei care o fac gratuit…

Nu mai fiți proști! Gândiți! Chiar nu e greu să înțelegeți că, în 1998, niște jegoși au băgat un nonprofit în fosta Divizie A, în locul Stelei. La fel cum alți jegoși au băgat o societate de acțiuni în locul nonprofitului, în 2003. Ce e greu de înțeles? Cele două nu au fost Steaua. Dacă nu au fost Steaua, realizările lor nu pot fi ale Stelei.

În încheiere, vă las cu cuvintele lui Becali:

„Palmaresul este la mine. Nu spune clar că este la Becali, dar se subînțelege. Din 1998 până în 2003 nu mai ai calitate procesuală. Din 1998 era la Asociație, nu era la mine. La mine din 2003. M-am înființat și am preluat palmaresul.”

Subînțelegeți ce vreți voi, că judecătorii oricum nu subînțeleg ce sperați voi să subînțeleagă. Judecătorii au constatat exact ceea ce a dezvăluit și Becali, că echipa sa s-a înființat în 2003. Mai departe, despre preluări ale palmaresului, să arate actele. Care acte? Acelea pe care nu le-a arătat nici până acum. Acelea care i-ar fi fost de folos pentru ca judecătorii să recunoască că FC Fcsb a câștigat niște titluri în 2003.

Nu mai fiți proști! Gândiți!