Steaua București fc voluntari

Amical: Steaua București – FC Voluntari, 1-2 (1-0)

Îi puteți spune ”Amical de Liga 1”. Sau îi puteți spune ”Amical pe bani publici”, deoarece Steaua București și FC Voluntari au ambele această sursă de fonduri ca sursă principală de finanțare. Diferența este că nimeni nu îndrăznește să spună ceva despre echipa primarului Pandele.

Un test bun pentru ambele echipe, un meci bun într-o perioadă în care campionatul este înghețat. Steaua a văzut că nu există mare diferență între Liga 2 și Liga 1 și a putut să vadă și ce face diferența între cele două ligi.

Steaua București: Iancu – Oroian, Walace, Beța, A. Ilie – Răsdan, Băjenaru, Bărbulescu, Neacşu – Enceanu, Buhăescu.

Rezerve: Bălbărău – Mihăescu, Pacionel, Zaharia, Drăghici, Călinţaru, Chipirliu, Gherghiceanu, Pacionel, Huiban.

Antrenor: Daniel Oprița

Steaua București și FC Voluntari și-au împărțit reprizele. Băieții lui Oprița s-au descurcat mai bine în prima parte a meciului, reușind chiar să deschidă scorul prin Răsdan. Golul a venit în minutul 31. Oroian a profitat de o eroare a defensivei celor de la FC Voluntari, a centrat în careu iar Răsdan a trimis în poartă.

Până la finalul reprizei, scorul a rămas neschimbat, astfel Steaua a intrat la cabine în avantaj pe tabelă.

Oprița a schimbat aproape toată echipa la startul reprizei secunde. Mai pragmatici, cei de la Voluntari au amânat schimbările. A fost o decizie bună, pentru că, în minutele 50 și 51 aceștia au întors scorul.

În minutul 50, Voluntari a bătut un corner de pe stânga, mingea a fost lovită în careu tot de un jucător ilfovean, care a trimis-o către Idan Golan, aflat singur în fața lui Iancu. Poziția a fost regulamentară, ilfoveanul fiind scos din offside de un jucător stelist care stătea lipit de bară, iar golul a fost valabil.

Al doilea gol al celor de la FC Voluntari a venit după o gafă și mai mare. Mihăescu a pasat înapoi… către nimeni, Angelov a interceptat mingea, a scăpat singur spre poartă și a înscris.

S-a văzut din nou care este adevărata diferență între ligile din România. Valoarea și talentul nu sunt principalele aspecte la care să ne uităm aici. Disciplina contează mult mai mult. Valoric, jucătorii Stelei nu sunt cu nimic sub cei de la Voluntari. Ba poate sunt chiar mai buni decât mulți din cei care au jucat azi.

Cu toate acestea, echipa din Voluntari a fost mult mai atentă și mult mai concentrată la joc. S-a folosit de pressing pentru a pune presiune pe adversar și, atunci când adversarul a greșit, ea a profitat.

Steaua București a dominat finalul de meci. A mutat jocul în jumătatea celor de la FC Voluntari, care au ales să joace doar pe contraatac, a avut ocazii, a tras mult la poartă și ar fi putut chiar egala în ultimul minut. Din păcate, Pacionel 1 a irosit lovitura de la 11 metri obținută de Drăghici.

Pentru Steaua, acest amical a fost excelent. I-a arătat echipei lui Oprița că se află la un nivel destul de înalt. I-a arătat antrenorului stelist la ce capitole mai trebuie să lucreze cu jucătorii săi. Cel mai important, a arătat că Steaua București merită să joace în Liga 1.

Puteți urmări amicalul Stelei București cu FC Voluntari aici: