Steaua București Ripensia Timișoara 2-0

Steaua București – Ripensia Timișoara, 2-0 (0-0) | Steaua trece pe primul loc în campionat

Douăsprezece meciuri oficiale consecutive fără înfrângere a strâns Ripensia Timișoara până acum. Meciul cu numărul 13, însă, a fost unul cu ghinion. Asta deoarece Ripensia a făcut deplasarea în Ghencea, pentru a juca cu Steaua București.

Steaua București: 1. R. Bălbărău – 17. D. Oroian, 55. Walace, 4. DBeța, 13. Ad. Ilie – 20. Fl. Răsdan, 8. V. Bărbulescu (cpt.), 30. L. Băjenaru, 9. E. Pacionel – 11. D. Huiban, 77. B. Chipirliu

Rezerve: H. Iancu – Buhăescu, St. Drăghici, Măd. Mihăescu, Donose, Șt. Pacionel, Rob. Neacșu, Al. Zaharia, Enceanu

Antrenor: Daniel Oprița

Ripensia Timișoara: I. Rus – Sturzu, Țeiranu, Lalic, Gladun – Vidrăsan, Coulibaly (cpt.) – Piftor, Mih. Ene, Mitrov – Golda

Rezerve: Mosoarsă – Val. Macrițchii, Morariu, Fridrich, Vasluian, Stoi, Ciurel, Rob. Stoica, Ernest

Antrenor: Cosmin Petruescu

O primă repriză la egal

Deși nu are nume cunoscute în lotul său, Ripensia Timișoara e o echipă care nu trebuie subestimată. Foarte bine organizată și foarte bine așezată în teren, echipa din Timișoara a controlat startul partidei. Nu doar că a reușit să blocheze bine jocul Stelei, dar chiar a reușit să pună probleme și să fie periculoasă în atac. În minutul 20, Mitrov a profitat de o neatenție a lui Oroian și a trimis cu capul, din careu. Din fericire, Bălbărău a fost la post și a prins balonul.

Totuși, pe măsură ce minutele au trecut, motorul Stelei s-a încălzit și echipa lui Oprița a reușit să treacă la controlul partidei. În minutul 30, după o bâlbâială în careul Ripensiei, Steaua a cerut gol, însă arbitrul a considerat că mingea nu a trecut linia porții.

Golgeterul Chipirliu a fost, cum era de așteptat, cel mai periculos ”militar”. Acesta a avut două ocazii bune, în minutele 33 și 36, însă nu a reușit să marcheze. La pauză, scorul partidei Steaua București – Ripensia Timișoara a fost 0-0.

Tancurile Steliste distrug defensiva Ripensiei

Repriza secundă a pornit aproape la fel ca prima. Ripensia  a controlat startul partidei, însă încetul, cu încetul, a pierdut controlul în fața Stelei.

În minutul 66 a avut loc deschiderea scorului. Intrat în minutul 57, în locul lui Huiban, Enceanu a făcut pressing perfect în careul celor de la Ripensia, la un atac stelist. Acțiunea stelistului l-a incomodat pe Coulibaly, care a pierdut mingea la marginea careului, aceasta fiind furată de Răsdan.

Cu mingea la picior, mijlocașul stelist a avansat puțin și a tras cu stângul, la colțul lung. Portarul Rus a încercat să intervină, dar fără nicio șansă. Steaua București – Ripensia Timișoara, 1-0, iar echipa lui Oprița a trecut pe primul loc în campionat!

Până la final, Ripensia a încercat să să salveze ceva din aceasstă partidă, însă jucătorii timișoreni au căzut psihic. Steaua a controlat meciul și chiar a marcat golul de 2-0, în prelungiri. Chipirliu a intrat în careul Ripensiei, cu mingea la picior, pe dreapta și a centrat. Enceanu a încercat să lovească mingea dar nu a reușit. Totuși, balonul a ajuns la Buhăescu, care nu a iertat. 2-0 pentru Steaua București!

Pentru băieții lui Oprița, trecerea la noul echipament Adidas a fost cu noroc. Steaua București a câștigat o partidă cu un adversar incomod, capabil să producă surprize, și a trecut și pe primul loc în campionat.

Băieți, ne place locul 1, să nu renunțați la el!

Forza Steaua!