steaua bucurești astra giurgiu 1-1

Steaua București – Astra Giurgiu, 1-1 (1-0)

Astra Giurgiu a obținut în Ghencea un punct la care probabil că nu a sperat. Echipa condusă de Daniel Oprița nu a reușit să se impună și urmează acum de 4 meciuri de foc!

Steaua București: 12. Mario Enache – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 14. Robert Neacșu – 20. Florin Răsdan, 8. Valentin Bărbulescu, 10. Rareș Enceanu, 9. Emilian Pacionel – 77. Bogdan Chipirliu, 11. Dragoș Huiban. 

Rezerve: 1. Raul Bălbărău, 90. Alexandru Zaharia, 27. Ștefan Pacionel, 32. Claudiu Donose, 6. Mădălin Mihăescu, 5. Sergiu Bactăr, 19. Stephan Drăghici, 17. Darius Oroian, 30. Liviu Băjenaru

Antrenor: Daniel Oprița

Astra Giurgiu: 1. Sebastian Valeriu Moroz – 44 Radu Gabriel Zamfir, Ionut Tiberiu Giuroiu, 26 George Catalin Buliga, Robert Riza – 8 Paulian Banu, 22 Gabriel Șerban –77 Carlo Danciu, 99. Constantin Gabriel Dumitrașcu, 10. Dragos Gheorghe – Ionut Zaharia

Rezerve: Cotolan – D. Vasilescu, Adeshina, Brăilă, Rob. Lică, Găvîrliță, A. Fatai, Al. Giuroiu

Antrenor: Florin Stângă

Steaua a început excelent prima repriză, cu 2 mari ocazii de gol în minutele 13 (Chipirliu) și 15 (Enceanu). Pe parcursul primelor 45 de minute, a redus însă din viteză. Chiar dacă părea că cele două echipe vor intra la pauză la egalitate, Chipirliu a avut alte planuri.

Atacantul stelist a profitat de o minge respinsă greșit de un fundaș de-al Astrei, care a ricoșat dintr-un jucător stelist, și a marcat în minutul 40. Pentru Chipirliu, a fost golul cu numărul 8 în acest campionat. Atacantul stelist este golgheterul Ligii 2.

Astra Giurgiu a marcat din corner în repriza secundă!

În minutul 50, Astra a reușit să egaleze, cu un gol marcat direct din corner. Giurgiuveanul Zaharia a bătut cornerul, mingea s-a dus peste portarul Enache și ceilalți fotbaliști din careul Stelei și a intrat în poartă. Un gol norocos, care a dus scorul la 1-1.

Steaua a fost așadar nevoită să pornească din nou în căutarea victoriei. Astra și-a mutat 3 jucători în fața portarului iar pe retul i-a așezat pe 2 rânduri, în fața careului, abandonând orice intenție ofensivă.

Profitând de un arbitru foarte îngăduitor, jucătorii Astrei nu s-au ferit să facă antijoc sau să tragă de timp. Iar tactica lor a avut succes, arbitrul acordând doar 4 minute de prelungire. Steliștii nu au mai reușit să marcheze.

Steaua a pierdut 2 puncte importante, cu o echipă care s-a bucurat de egal ca de victorie. Rezultatul este însă unul care nu trebuie să ne surprindă. Este până la urmă un rezultat direct al deciziei interimarului Bichir și a managerului Marinescu de a nu întări deloc echipa și de a nu face nimic pentru a obține promovarea în acest sezon.

Pentru steliști, urmează 4 meciuri tari care vor decide sezonul.